НАД ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ УЧЕНИЦИ ЗАБОЛЯХА ЗА СЕДМИЦА
януари 17, 2022 544 Прегледи

НАД ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ УЧЕНИЦИ ЗАБОЛЯХА ЗА СЕДМИЦА

771 жители на областта са диагностицирани с COVID – 19 през изминалата седмица в област Сливен. Увеличението е с близо 41 процента в сравнение с предходния период, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Сред новозаболелите значително е увеличен броят на учениците  – 92 ученици при 37 в предходната седмица. Новозаболелите учители са 16 при 14 в предходната седмица.  Диагностицираните ученици и педагози са от различни училища в четирите общини. Карантинират се класове, епидемологичните проучвания продължават.

Сред диагностицираните лица в периода от 10 до 16 януари има двама лекари от болничната помощ, три медицински сестри, санитар и лаборант.

Излекувани са 198 души.

За съжаление, починаха 16 пациенти с COVID – 19 и придружаващи заболявания. 93,75 процента от тях са били неимунизирани. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

3 429 са поставените дози ваксини през изминалата седмица. Общият брой на приложените дози възлиза на 83 444, а лицата със завършен имунизационен статус са 42 181.

Ваксинационните пунктове продължават работата си по график, заявен от болничните заведения в Сливен и Нова Загора. Днес, 17 януари, мобилният кабинет на РЗИ е в село Жълт бряг, където екип поставя ваксини.  РЗИ остава в готовност за поставяне на ваксини в малките или отдалечени населени места, за което е необходимо кметовете и кметските наместници да представят предварително списъци на желаещите да се предпазят.

Към момента активните случаи на заболяването в Сливенска област са 1 419. Карантинирани са 2 583 лица, като половината от тях са болни, чието лечение се провежда в домашна изолация под наблюдението на личните лекари.  Заболеваемостта в област Сливен нарасна на 722,54 души при средна за страната от 1 027, 51 души на 100 000 лица от населението. Сред четирите общини най-висока е заболеваемостта в община Сливен – 853,72 души.

 

Предишна ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ДИРЕКТОРА НА ЮИДП СЛИВЕН ИНЖ. ДИМЧО РАДЕВ ЗА АНТОНОВДЕН И АТАНАСОВДЕН
Следваща ЗАМЕСТНИК-КМЕТ НА ОБЩИНА ЯМБОЛ СТАНА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ, СЛИВЕН ВСЕ ОЩЕ ЧАКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПАВЕЛ ВЪЛНЕВ: ЩОМ МОГА АЗ, МОЖЕШ И ТИ!

Видео със силно послание публикува в социалните мрежи заместник-председателят на „Републиканци за България” „Много пъти съм правил от нула невъзможни неща, за да постигнем голям резултат. Баща ми беше човек,

Новини Сливен

2 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ИЗВЪРШИТЕЛ НА ГРАБЕЖ В СЛИВЕН

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен и след постигнато споразумение в съдебно заседание, съдът наложи ефективно наказание от 2 години „лишаване от свобода“ спрямо Николай Д. Той

Новини Сливен

16-ГОДИШНО МОМЧЕ Е С КОМОЦИО СЛЕД УДАР ОТ МЪЖ НА 46 ГОДИНИ

В РУ-Сливен е получен сигнал, че на 12 декември в квартал „Комлука“ мъж на 46 години е ударил 16-годишно момче, което от удара е получило комоцио. Момчето е откарано в