НАД ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ УЧЕНИЦИ ЗАБОЛЯХА ЗА СЕДМИЦА
януари 17, 2022 615 Прегледи

НАД ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ УЧЕНИЦИ ЗАБОЛЯХА ЗА СЕДМИЦА

771 жители на областта са диагностицирани с COVID – 19 през изминалата седмица в област Сливен. Увеличението е с близо 41 процента в сравнение с предходния период, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Сред новозаболелите значително е увеличен броят на учениците  – 92 ученици при 37 в предходната седмица. Новозаболелите учители са 16 при 14 в предходната седмица.  Диагностицираните ученици и педагози са от различни училища в четирите общини. Карантинират се класове, епидемологичните проучвания продължават.

Сред диагностицираните лица в периода от 10 до 16 януари има двама лекари от болничната помощ, три медицински сестри, санитар и лаборант.

Излекувани са 198 души.

За съжаление, починаха 16 пациенти с COVID – 19 и придружаващи заболявания. 93,75 процента от тях са били неимунизирани. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

3 429 са поставените дози ваксини през изминалата седмица. Общият брой на приложените дози възлиза на 83 444, а лицата със завършен имунизационен статус са 42 181.

Ваксинационните пунктове продължават работата си по график, заявен от болничните заведения в Сливен и Нова Загора. Днес, 17 януари, мобилният кабинет на РЗИ е в село Жълт бряг, където екип поставя ваксини.  РЗИ остава в готовност за поставяне на ваксини в малките или отдалечени населени места, за което е необходимо кметовете и кметските наместници да представят предварително списъци на желаещите да се предпазят.

Към момента активните случаи на заболяването в Сливенска област са 1 419. Карантинирани са 2 583 лица, като половината от тях са болни, чието лечение се провежда в домашна изолация под наблюдението на личните лекари.  Заболеваемостта в област Сливен нарасна на 722,54 души при средна за страната от 1 027, 51 души на 100 000 лица от населението. Сред четирите общини най-висока е заболеваемостта в община Сливен – 853,72 души.

 

Предишна ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ДИРЕКТОРА НА ЮИДП СЛИВЕН ИНЖ. ДИМЧО РАДЕВ ЗА АНТОНОВДЕН И АТАНАСОВДЕН
Следваща ЗАМЕСТНИК-КМЕТ НА ОБЩИНА ЯМБОЛ СТАНА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ, СЛИВЕН ВСЕ ОЩЕ ЧАКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДО 22 ЧАСА ДНЕС НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЕВЕРНАТА ЧАСТ НА СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че във връзка с изпълнението на строително-монтажните работи за: „Изграждане на нови и реконструкция на съществуващи водопроводни и канализационни мрежи и

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯТА В НОВА ЗАГОРА НА КРАК – ИЗДИРВАТ 9-ГОДИШНО МОМЧЕ

Униформените в Нова Загора издирва 9-годишния Ибрахим Халаф Али, гражданин на Ирак. На 3 декември, около 18 часа, момчето е напуснало Комплекса за социални услуги за деца и семейства „Детство

Новини Сливен

ЦЪРКВАТА ПОЧИТА ПАМЕТТА НА СВ. МЪЧЕНИЦА ТАТЯНА РИМСКА

Православната църква почита паметта на Св. мъченица Татяна Римска. Днес имен ден празнуват всички дами, които носят имената Таня и Татяна. Татяна произхождала от знатно римско семейство и била възпитана