НАДЛЕЖНА ПРОВЕРКА НА ИНВЕСТИЦИОННИЯ ПРОЕКТ НА ВИК – СЛИВЕН ЗА ФИНАЛНО ФИНАНСИРАНЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА БАНКА
11.08.2022 894 Прегледи

НАДЛЕЖНА ПРОВЕРКА НА ИНВЕСТИЦИОННИЯ ПРОЕКТ НА ВИК – СЛИВЕН ЗА ФИНАЛНО ФИНАНСИРАНЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА БАНКА

Целта е да се направи заключение дали има рискове за завършването на проекта и неговата устойчивост

Два дни консултанти и експерти ще събират информация за дейностите по големия европейски проект на „ВиК-Сливен“, която е необходима за финалното одобрение на финансирането на проекта от Европейската банка за възстановяване и развитие. Според представителите на банката, целта е да се провери компонент по компонент и да се направи заключение дали има рискове за завършването на проекта и неговата устойчивост.

В присъствието на експертите по различни направления и отговорниците за проекта от ВиК-Сливен, ръководителят на екипа Явор Димитров, който има ангажимента да изготви доклада за финансовия анализ и цялостното развитие на „ВиК-Сливен“, представи плана на проекта за „Надлежна проверка на инвестиционния проект на „ВиК-Сливен“.

Намерението е до месец октомври да бъдат изготвени доклади на експертите, които да информират банката за възможни рискове в работата, въздействието на рисковете и евентуални несъответствия между българското екологично законодателство и процедурите в ЕБВР. В заключение, експертите трябва да посочат как виждат нещата, които трябва да се случат във времето.

Основните задачи на Надлежната проверка на инвестиционния проект са: технически преглед на експлоатацията на проекта, договорни споразумения, екологична и социално надлежна проверка, план за ангажиране на заинтересованите страни, финансов модел – анализи и прогнози, обществени поръчки, показатели за преход към зелена икономика.

Преди окончателното изготвяне на експертните доклади, резултатите от надлежната проверка ще бъдат коментирани на заключителна среща във „ВиК“ – Сливен.

Проектът „Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 еквивалент жители, попадащи в обхвата на обособената територия на „Водоснабдяване и канализация – Сливен“ ООД“ се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда“ 2014 – 2020, чрез Европейския съюз и Кохезионния фонд, по процедура № BG16M1OP002-1.016 “Изграждане на ВиК инфраструктура“.

Предишна В СЛИВЕН ЩЕ ОТБЕЛЕЖАТ С КОНЦЕРТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА
Следваща ДЕЦА ОТ СЛИВЕН НАУЧИХА ПОВЕЧЕ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ГОРИ И ОРЛИТЕ ОТ ЕКСПЕРТИ НА ЮИДП

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

259 ДУШИ СА ХОСПИТАЛИЗИРАНИ, 1 052 БОЛНИ СЕ ЛЕКУВАТ ПОД НАБЛЮДЕНИЕТО НА ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ

1 311 са активните случаи на COVID-19 към 25 март в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. От тях 259 души са хоспитализирани, 1 052 болни са под карантина в домашни условия и лечението

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯ КАРА С ФАЛШИВ РЕГИСТРАЦИОНЕН НОМЕР НА КОЛАТА

В РУ-Сливен е образувано бързо производство за управление на МПС с поставени регистрационни табели, издадени за друго превозно средство. На 8 юли в град Сливен е спрян за проверка лек

Новини Сливен

ГЕРБ-СЛИВЕН ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА ХРИСТО БОТЕВ И ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ

142 години от гибелта на Христо Ботев бяха отбелязани в Сливен. ПП ГЕРБ-Сливен се включи в общоградското поклонение и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и