НАДЗИРАТЕЛИ ПРОТЕСТИРАХА ПРЕД ЖЕНСКИЯ ЗАТВОР В СЛИВЕН
май 12, 2023 587 Прегледи

НАДЗИРАТЕЛИ ПРОТЕСТИРАХА ПРЕД ЖЕНСКИЯ ЗАТВОР В СЛИВЕН

Близо петдесет служители от затвора в Сливен протестираха около час пред Женския затвор. Това каза за БТА Цветан Михайлов, член на УС на Синдиката на служителите в затворите. Надзирателите са били подкрепени и от синдикалната организация на служителите в МВР, с които са в партньорски отношения.

Сред исканията на протестиращите са справяне с корупцията, справяне с агресията, актуализиране на доходите, увеличаване на персонала и подобряване на условията на труд. По думите на Михайлов проблемите на надзирателите се задълбочават с оглед рестриктивните мерки на Министерството на правосъдието за икономия на средства от извънреден труд, което в публичното пространство се анонсира като реформа.

Надзиратели от Сливен ще се включат в протеста на 19 май в София, който се предвижда да бъде пред Министерството на правосъдието. Предварително ще отправим покана за разговор към правосъдния министър със заинтересованите служители, а не през синдикалните организации, посочи той. Същевременно подготвяме писмо до еврокомисаря по правосъдие и сигнал до европейската комисия против изтезанията, която периодично прави проверки на местата за лишаване от свобода, констатира и отразява същите проблеми, за които споделяме, за условията на труд, каза Михайлов.

По информация на Министерството на правосъдието в корпуса на затвора в Сливен и в двете общежития от открит тип – „Рамануша“ и „Сливен“, лишените от свобода са 210, в ареста са настанени 37 задържани. Общият брой на персонала е 161, от тях 111 са надзорно-охранителен състав.

 

БТА

Предишна КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ДАДЕ ПРИЕМ ЗА ОТЛИЧНИЦИТЕ ОТ ВИПУСК 2023 И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ
Следваща МУЗИКАЛНО-ПОЕТИЧНА ВЕЧЕР "НАЧАЛОТО БЕ СЛОВОТО" В КОТЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЖИТЕЛИ НА СЕЛО ТИЧА ПОЧИСТИХА КРАЙ ТИЧЕНСКИЯ ВОДОПАД

С наближаването на туристическия сезон в община Котел, ентусиазирани жители на село Тича се включиха в организираната от местното кметство инициатива по почистване на Тиченския водопад – малко известен, но красив водопад, намиращ

Новини Сливен

ЛАБОРАТОРИЯ „ЛИНА“ ЩЕ ИМА ДЕЖУРНИ МАНИПУЛАЦИОННИ НА 22 СЕПТЕМВРИ

Медицинска лаборатория „ЛИНА“ осигурява дежурни манипулационни на 22 септември – Денят на независимостта на България. Ето и с какво работно време ще обслужват пациенти. СЛИВЕН 22.09.2022 ул. „Криволак” №9, ет.

Новини Сливен

ЛИКВИДИРАХА ГОЛЕМИЯ ПОЖАР КРАЙ ЯЗОВИР ЖРЕБЧЕВО

20 000 декара смесена гора  и 15 декара трайни насаждения са спасени при пожар в местността „ Запалня“ край язовир Жребчево в община Твърдица. В гасенето са взели участие екипа на