НАДЗИРАТЕЛИТЕ В СЛИВЕН ЗАПОЧВАТ ПРОТЕСТИ
май 27, 2022 378 Прегледи

НАДЗИРАТЕЛИТЕ В СЛИВЕН ЗАПОЧВАТ ПРОТЕСТИ

Надзирателите в Сливен от утре ще бъдат с ленти „Продължаваме протеста“. Така те се присъединяват към символичния протест на Синдиката на служителите в затворите в България заедно със Синдикалната федерация на служителите в МВР. Това заяви Цветан Михайлов, секретар на Управителния съвет на Синдикат на служителите в затворите в България, цитиран от БТА.

Според Михайлов няма развитие по поставените от синдикатите въпроси за увеличение на трудовите възнаграждения в двете специализирани дирекции, подчинени на министъра на правосъдието – Главна дирекция „Охрана“ и Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, във връзка със споразумение за общи действия със синдикалната организация на служителите на МВР. По думите му няма развитие и с обявената реформа в системата, липсва и диалог с ръководството на двете министерства, както и с партиите от управляващата коалиция.

Михайлов припомни, че са изпратили писма до министерствата и народните представители с искане за предложения за вижданията им за реформа.

Служителите са в протестна готовност от февруари, като имаше протест пред Народното събрание и пред Министерството на финансите. Двете синдикални организации са решили да започнат нови протести. От утре символично започва протестът в затворите, арестите и пробационните служби.

На 3 юни подкрепящите исканията на синдикатите ще излязат пред ведомствата, в които работят, за да покажат подкрепата си и да се обявят срещу бездействието на ръководствата на министерствата на управляващата коалиция.

Ако дотогава няма развитие по поставените въпроси, на 12 юни има насрочен национален протест в София, каза още Цветан Михайлов.

Исканията към Министерството на правосъдието са свързани с увеличаване на възнагражденията, съобразено с процента на инфлация, за преговори по увеличение на социалните плащания с постоянен характер, за увеличаване на щатната численост, което е свързано с препоръки на Европейската комисия против изтезанията, констатации на прокуратурата и на Националния превантивен механизъм към Омбудсмана.

 

fakti.bg

Предишна ГЛЕДАТ МЕРКИТЕ НА ЗАДЪРЖАНИТЕ СЛЕД АКЦИЯТА В СЛИВЕН
Следваща ПРОГРАМА ПО ПОВОД 1 ЮНИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДЕТЕТО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НА 5 АПРИЛ КОТЕЛ ЧЕСТВА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА РОМИТЕ

На 5 април /четвъртък/, ромите в Котел ще отбележат с концерт своя празник, който международната общност чества на 8 април. По този повод пожелания за здраве, късмет и благоденствие отправя

Новини Сливен

МАСОВО ИЗКАЧВАНЕ НА ХАМАМ БАИР ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В СЪБОТА

По инициатива на Сдружение „Активен гражданин“ и Туристическо дружество „Стоте войводи“ и с подкрепата на Община Сливен, на 10 ноември ще се проведе масово изкачване на местността Хамам баир, в

Новини Сливен

МЪЖ ОТ СЛИВЕН ТВЪРДИ, ЧЕ БАНКОВ ОХРАНИТЕЛ МУ Е СЧУПИЛ РЪКАТА

Охранител на банков клон в Сливен забърка голям скандал, счупвайки ръката на клиент, срещу когото си позволил нагли агресивни действия. Пострадалият е Валентин Димитров, който се съгласи да разкаже пред