НАГРАЖДАВАНЕ НА ОТЛИЧЕНИТЕ В ТРАДИЦИОННИЯ КОНКУРС ЗА РИСУНКА „СВОБОДНА НОВА ЗАГОРА“
18.01.2024 368 Прегледи

НАГРАЖДАВАНЕ НА ОТЛИЧЕНИТЕ В ТРАДИЦИОННИЯ КОНКУРС ЗА РИСУНКА „СВОБОДНА НОВА ЗАГОРА“

Дни след 14 януари, когато се отбеляза Освобождението на града ни, в библиотеката към НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ бяха наградени отличените в традиционния конкурс за детски рисунки на тема „Свободна Нова Загора“, организиран от Ротари клуб Нова Загора. Награждаването беше от 17:30 часа и то беше уважено от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, с чиято подкрепа се провежда събитието; президента на Ротари клуб Здравко Ников, заместник-кмета Ивайло Енев, директори и учители от училища в града, общественици и граждани.

С приветствие към всички присъстващи от името на организаторите се обърна членът на Ротари клуб Нова Загора Иван Цветанов, който представи идеята на новозагорските ротарианци да подкрепят развитието на художествените заложби на децата, чрез изразяване почитта към паметния за Нова Загора 14 януари. Г-н Цветанов предостави думата на кмета на община Нова Загора Галя Захариева. „Позволете ми да изразя задоволството си, че виждам толкова деца, родители и учители, които приеха предизвикателството на Ротари клуб Нова Загора за тази традиционна изложба, посветена на освобождението на града ни. С удоволствие подкрепяме всяка една идея, която е полезна за децата и за местната общност. Искам да използвам повода, за да благодаря специално на организаторите от Ротари клуб Нова Загора за множеството инициативи и благотворителни дейности, които те предприеха, свързани с образованието.“, бяха думите, с които г-жа Захариева се обърна към присъстващите. „Бъдете здрави, мили деца! Знам, че сте научили нещо ново и интересно в процеса на участие в тази изложба. А на всички нас, родители и учители, пожелавам да продължаваме да търсим други инициативи, за да подкрепяме нашите деца.“, допълни тя.

За историческия ход на събитията, довели до освобождението на Нова Загора, разказа уредникът в Исторически музей Нова Загора Георги Камбуров.

В края на вечерта настъпи дългоочакваният момент по обявяване на най-добрите малки художници.  Като признание на таланта си те получиха грамоти и подаръци лично от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева и президента на Ротари клуб Нова Загора Здравко Ников.

Творбите на малките художници  от СУ „Иван Вазов“, СУ „Христо Ботев“, НУ „Любен Каравелов“ и НУ „Св. Паисий Хилендарски“ ще останат изложени във фоайето на библиотеката, за да им се радват нейните посетители и любители на изобразителното изкуство.

Предишна КАТАСТРОФА СТАНА НА БУЛ. "ХРИСТО БОТЕВ“ В СЛИВЕН
Следваща ЗАПОЧНА КАМПАНИЯТА ПО СЪБИРАНЕ НА МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ ЗА 2024 Г. В ОБЩИНА КОТЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРИВЕТСТВИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ

Уважаеми служители на реда от област Сливен, Поздравявам ви с вашия професионален празник! Вие сте хората, които ежедневно се срещат с най-тежките проблеми на хората и обществото. И сте призвани

Новини Сливен

ДВАМА ШОФЬОРИ С НАРКОТИК СА ХВАНАТИ В СЛИВЕН

Двама шофьори с наркотици са хванати да карат коли през уикенда в Сливен. Единият е спипан до известна дискотека в центъра на града, а другият в кв. „Ново село“, съобщават

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА ЗАЧЕСТИЛИ ОПИТИ ЗА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ

Поради постъпили обаждания в РУ-Сливен за опити за телефонни измами предупреждаваме гражданите да се  свържат със свои близки, които живеят сами и разполагат със стационарен телефон, да очакват евентуално обаждане