НАГРАДИ ЗА УЧЕНИЦИ ОТ СЛИВЕН В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЕСЕ

НАГРАДИ ЗА УЧЕНИЦИ ОТ СЛИВЕН В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЕСЕ

Конкурсът е на тема „Доброволчеството, акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите”

По повод Международния ден на доброволеца Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и Националната асоциация  на доброволците в България, в партньорство с Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта, организираха за първи път конкурс за есе на тема  „Доброволчеството, акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите”. Участниците са ученици от 16 до 18 години от цялата страна, като целта е да се популяризира дейността на доброволните формирования в България. В конкурса са участвали над 90 есета. Най-голям брой есета са постъпили от ученици от град Сливен. Със свои творби са участвали 18 ученици – 15 от Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“, един от Спортно училище Димитър Рохов, един от Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ и един от Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“.

Всички участници са наградени с поощтрителни грамоти за проявена инициативност и креативност от главен комисар Александър Джартов директор на Главна дирекция „ПБЗН-МВР.

Грамотите бяха връчени днес на тържествена церемония в сградата на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен от директора на Регионалната дирекция „ПБЗН” комисар Владимир Демирев и инж. Снежана Кънева от отдел „Сигурност и управление при кризи“ към Община Сливен.

Комисар Демирев поздрави участниците в конкурса за тяхната инициатива, творчество и положително отношение към доброволчеството.  Благодари на инж. Кънева и на педагогическите ръководители за добрата организацията, с чиято помощ беше осъществено участието на град Сливен в този първи по рода си конкурс.

Участниците в конкурса бяха поканени от комисар Демирев да разгледат техниката и оборудването на пожарната служба, да се запознаят с пожарникарите и да разберат как преминава едно тяхно дежурство.

 

Предишна ЗАСЕГНАТИ УЛИЦИ И УЧАСТЪЦИ, ПО КОИТО ЩЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ СТРОИТЕЛНО- МОНТАЖНИ РАБОТИ В ГР. СЛИВЕН
Следваща ПУСКАТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ АВТОБУСИ ЗА ГОЛЯМА ЗАДУШНИЦА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЪОБЩЕНИЕ ОТ „ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“ ЕАД

„Топлофикация-Сливен“ЕАД уведомява своите клиенти от кварталите: „Младост“; „Дружба“; „Българка“ и „Сини камъни“, че на 21.08.2019г. от 09,00ч. до 22,00ч. няма да имат битова гореща вода, поради отстраняване на възникнали аварии

Новини Сливен

ХА СЕГА СИ КУПЕТЕ ЧАЙ ОТ ЛИПОВ ЦВЯТ

Брането на липов цвят в Сливен е забранено. Забраната обаче не се спазва. Това е проблем, но не и най-големият. Вижте тези снимки. Направени са в неделя от репортер на

Новини Сливен

ФЕНОВЕ НА ЦСКА СЪЗДАДОХА МЪЖКИ ОТБОР ПО ФУТБОЛ В СЛИВЕН

Хора от ръководството от фенклуба на ЦСКА в Сливен са учредили нов футболен клуб чиято амбиция е да се състезава в областната група при мъжете. „Да, така е. Те заявиха