НАГРАДИХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА „С ОЧИТЕ СИ ВИДЯХ БЕДАТА“ 2023
май 26, 2023 581 Прегледи

НАГРАДИХА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА „С ОЧИТЕ СИ ВИДЯХ БЕДАТА“ 2023

Днес в зала „Сирак Скитник” в град Сливен комисар Владимир Демирев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, връчи наградите на победителите в областния етап на международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”. Класираните на първо, второ и трето място в трите възрастови групи- от 7 до 10 години, от 11 до 13 години и от 14 до 18 години, получиха грамоти, подаръци и книги, свързани с изобразителното изкуство.

През учебната 2022/2023 г. в областния конкурс в Сливен се включиха над 80 деца. Победителите са излъчени от жури, съставено от преподаватели от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович”- Сливен  и експерти от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”- Сливен.

Комисар Демирев благодари на всички участници за труда и сериозното отношение към конкурса. Той със задоволство отбеляза, че за поредна година конкурсът постига една от своите основни цели- с помощта на изкуството да се възпитава съпричастие към проблемите на човека, готовност за оказване на помощ и опазване на околната среда.

Наградените творби ще бъдат изпратени в град София за участие на национално ниво.

Наградени в първа възрастова група:

1 място- Мария Господинова Илиева на 9 години от ОУ „Христо Ботев” в село Самуилово, общ. Сливен

2 място  – Галена Иванова Иванова на 8 години от СУ „Христо Ботев” в гр. Нова Загора

3 място – Наталия Антонова Тодорова на 10 години от СУ „Христо Ботев” в гр. Нова Загора

Наградени във втора възрастова група:

1 място Димитринка Илиева Илиева на 13 години от ОУ„Христо Ботев” в село Самуилово, общ. Сливен

2 място Хилял Халил Чакър  на 12 години от СУ „Пейо Крачолов Яворов” в гр.Сливен

3 място Радослав Маринов Марков на 13 години от  СУ „Пейо Крачолов Яворов” в гр.Сливен

Наградени в трета възрастова група:

1 място Веселин Пламенов Бакалов на 16 години от СУ „Пейо Крачолов Яворов” в гр.Сливен

2 място Атанаска Николова Митева на 14 години от СУ „Христо Ботев” в гр. Нова Загора

3 място Йоанна Красимирова Стефанова на 14 години ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев” в гр. Сливен

 

Конкурсът „С очите си видях бедата” се организира от ГДПБЗН – МВР с партньорството на Министерство на образованието и науката и Националният дворец на децата. Началото му е поставено през  2002 година и се провежда в национален мащаб на три етапа – общински, областен и национален. От 2003 година конкурсът прераства в международен, като се провежда под егидата  на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.

 

Предишна ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ИВАН ГЕШЕВ ПРИСТИГНА В СЛИВЕН
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН РЕМОНТИРА ДЕТСКАТА ГРАДИНА В СЕЛО БЛАТЕЦ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

685 ЗЕМЕДЕЛЦИ ОТ СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ НЕ СА ДЕКЛАРИРАЛИ ДОХОД ОТ ПОЛУЧЕНИ СУБСИДИИ

685 са земеделците от Сливенска област, които не са декларирали доход от получените субсидии. Общо за страната регистрираните земеделски стопани, които са получили субсидии в общ размер 120 млн. лв.

Новини Сливен

СТАРШИ КОМИСАР ДИМИТЪР ВЕЛИЧКОВ: СКЪРБИМ ЗА НАШ СКЪП КОЛЕГА И ПРИЯТЕЛ, КОЙТО НИ БЕ ОТНЕТ В БЕЗУМНАТА ВОЙНА ПО ПЪТИЩАТА, С КОЯТО ВОДИМ ЕЖЕДНЕВНА БИТКА

С дълбоко прискърбие изказвам съболезнования на близките на младши автоконтрольор Тодор Тодоров, който загуби живота си при изпълнение на служебния си дълг. Към мен се присъединяват неговите колеги от Районно

Новини Сливен

СИТРОЕН БЛЪСНА ПЕНСИОНЕРКА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА В СЛИВЕН

На  4 юни, в 12,45 часа,  в РУ-Сливен, е получен сигнал  за настъпило пътно произшествие на кръстовище с булевардите „Хаджи Димитър“ и „Братя Миладинови“. Лек автомобил „Ситроен Берлинго“, управляван от