НАВРЪХ ТРЕТИ МАРТ КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ И УЧАСТНИЦИ В ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКАТА ЩАФЕТА „ОСВОБОДИТЕЛ“
03.03.2024 822 Прегледи

НАВРЪХ ТРЕТИ МАРТ КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ И УЧАСТНИЦИ В ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКАТА ЩАФЕТА „ОСВОБОДИТЕЛ“

За 59-и път лекоатлетическата щафета „Освободител“ днес събра спортни ентусиасти, жители и гости на Сливен. Тя е най-старото състезание на територията на общината и се провежда по традиция на Трети март, в чест на националния празник на Република България.

Тази година в надпреварата сили премериха над 200 лекоатлети от 26 училищни отбора. Те бяха разпределени в три възрастови групи – момичета и момчета от V – VII клас, юноши и девойки VIII – X клас и XI – XII клас.

След финала, наградите на победителите и поощрения за участниците, връчи кметът Стефан Радев. Пред всички той сподели радостта си, че състезанието, в което самият той е участвал като ученик, продължава да се радва на широка популярност и да събира бъдещи лекоатлети. Леката атлетика е традиционен за Сливен спорт. През настоящата година ще бъде честван 100-годишен юбилей.  „Благодаря на всички, които се включиха! Надявам се тази традиция да пребъде в годините, както е било досега“, заяви още сливенският градоначалник.

Златни медалисти във възрастова група V – VII клас, станаха отборът на ОУ „Д-р Иван Селимински“. Сребърният медал отиде при учениците от ОУ „Елисавета Багряна“. Бронзовото отличие остана за СУ „Пейо Крачолов Яворов“.

В следващата група, VIII – X клас, първенец бе отборът на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, следван от учениците на ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“. Третото място остана за ПГХТ „Акад. Н. Неделчев“.

В групата XI – XII клас, като победител се открои отборът на СУ „Константин Константинов“. Негов подгласник стана отборът на ППМГ „Добри Чинтулов“. Бронзовият медал отиде при учениците на ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“.

И тази година като домакин Община Сливен осигури наградите на отборите, класирали се на първите три места. Това бяха купи, медали и спортни якета. Индивидуални награди бяха осигурени и за всеки състезател, участвал в щафетата.

Организатор на проявата е Общината и Центърът за подкрепа на личностното развитие – Детски комплекс, със съдействието на Спортен клуб по лека атлетика „Михаил Желев“ – Сливен.

Предишна РОДОЛЮБИВИ СЛИВНАЛИИ ПРАЗНУВАТ 3-ти МАРТ НА КРЕПОСТТА „ТУИДА“
Следваща СЛИВЕН ИЗВИ КРЪШНО ХОРО ЗА ДЕНЯ НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРЕДИЗБОРНАТА ШАТРА НА „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ ПОСРЕЩА СЛИВНАЛИИ В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА

Коалиция „БСП за България“ откри предизборната си шатра в центъра на Сливен. По традиция тя е разположена в близост до централата на социалистите срещу бившето кино „Българка“. Всеки ден, до

Новини Сливен

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО ОТ МАЕСТРО ГЕОРГИ КАЛАЙДЖИЕВ ДО КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ

Маестро Георги Калайджиев изпрати поздравителен адрес до кмета на община Сливен и Стефан Радеви е заместник-кмета Пепа Чиликова: „В качеството ни на създатели и ръководители на проекта „Музиката вместо улицата“,

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОСРЕЩНА ТИНА-МАРИЯ БУРОВА – НОСИТЕЛ НА ПОЧЕТНОТО ОТЛИЧИЕ „НАЦИОНАЛНА ДИПЛОМА“

Кметът Стефан Радев се срещна с носителя на почетното отличие „Национална диплома“ – Тина-Мария Бурова. Тя бе официален гост на днешния брифинг на общинското ръководство по покана на кмета. Преди