НАВРЪХ ПЕТКОВДЕН ГРАД КЕРМЕН ЧЕСТВА ДВОЕН ПРАЗНИК

НАВРЪХ ПЕТКОВДЕН ГРАД КЕРМЕН ЧЕСТВА ДВОЕН ПРАЗНИК

Навръх Петковден, жители и гости на град Кермен в община Сливен се стекоха в църквата „Света Петка“, където бе отслужена празнична Света литургия по повод празника на града. Денят е двойно по-значим за Кермен, тъй като днес храмов празник отбелязва и местната църква.

На празничния ден  се проведе и церемония на градския площад. Там, пред паметника на загиналите във войните, дали живота си за Родината, бяха поднесени цветя на почит и признателност. Сред гостите, дошли да уважат празника, бе кметът Стефан Радев, който пожела на жителите и кмета на град Кермен Живко Жечев здраве, сполука, късмет и Света Петка да закриля семействата им.

„Като керменлийци имате много поводи за гордост. Паметникът, пред който сме изправени днес, е един от символите на българската храброст, саможертва и героизъм в борбата България днес да е свободна страна. Искам да поздравя Живко Жечев, за неговата активност като кмет на Кермен и стремежа му да превръща града във все по-добро място за живеене. Като Община сме подкрепяли редица негови инициативи, ще продължаваме и занапред“, увери Стефан Радев. От своя страна кметът на Кермен благодари за подкрепата и съдействието от страна на Община Сливен, благодарение, на които детската градина в Кермен е изцяло обновена и посреща над 70 деца. Почистен и ремонтиран е и стадионът, който вече предлага необходимите условия за професионални тренировки.

Цветя пред паметника поднесоха още народният представител Мария Белова, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, зам.-кметът Пепа Чиликова, кметове на населени места и кметски наместници, граждани и ученици.

След общоградската церемония се състоя награждаване на учениците, които се включиха в спортните игри по случай празника на града и на малчуганите от детската градина.

Тържественият концерт с участието на Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен, ще започне вечерта от 18 ч.

По традиция, празничният ден ще завърши с народно веселие на площада.

Организатор на проявите е Кметството в Кермен, с подкрепата на Община Сливен и Общинския съвет.

Предишна ОТ 9 ЧАСА В СЪБОТА НА ПЛОЩАД „ХАДЖИ ДИМИТЪР” ЩЕ СЕ ПРИЕМАТ КАПАЧКИ ЗА ЛИНЕЙКА
Следваща Д-Р НАТАША ПЕТКОВА СЕ КЪЛНЕ КАТО СЪВЕТНИК НА ПРАЗНИЧНАТА СЕСИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

С ПРИРОДЕН ГАЗ ЩЕ ЗАМЕСТВАТ ЧАСТ ОТ ВЪГЛИЩАТА В ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН

„Топлофикация Сливен – инж. Ангел Ангелов“ включва и газови когенерации на световния гигант Wartsila в прехода към 100% чиста енергия. До края на август на площадката на централата се очаква

Новини Сливен

ИНИЦИАТИВНИЯТ КОМИТЕТ ЗА ПАМЕТНИКА НА ШЕСТИ АРТИЛЕРИЙСКИ ПОЛК ЩЕ ЗАСЕДАВА В РАЙОНА НА ПАМЕТНИКА

Да се направи всичко необходимо Паметникът на Шести артилерийски полк да бъде предпазен от студа и водата през зимата. Около това се обединиха на заседание присъстващите членове на Инициативния комитет

Новини Сливен

ЗАДЪРЖАХА ИЗВЪРШИТЕЛ НА КРАЖБА НА СТРОИТЕЛНИ МАТРИАЛИ

За по-малко от 24 часа криминалисти на РУ-Сливен разкриха кражба на  стойност 7160 лева. На 11 май полицейските служители започват работа по сигнал за извършена кражба на строителни материали от