НАВРЪХ ПЕТКОВДЕН ГРАД КЕРМЕН ЧЕСТВА ДВОЕН ПРАЗНИК
14.10.2022 761 Прегледи

НАВРЪХ ПЕТКОВДЕН ГРАД КЕРМЕН ЧЕСТВА ДВОЕН ПРАЗНИК

Навръх Петковден, жители и гости на град Кермен в община Сливен се стекоха в църквата „Света Петка“, където бе отслужена празнична Света литургия по повод празника на града. Денят е двойно по-значим за Кермен, тъй като днес храмов празник отбелязва и местната църква.

На празничния ден  се проведе и церемония на градския площад. Там, пред паметника на загиналите във войните, дали живота си за Родината, бяха поднесени цветя на почит и признателност. Сред гостите, дошли да уважат празника, бе кметът Стефан Радев, който пожела на жителите и кмета на град Кермен Живко Жечев здраве, сполука, късмет и Света Петка да закриля семействата им.

„Като керменлийци имате много поводи за гордост. Паметникът, пред който сме изправени днес, е един от символите на българската храброст, саможертва и героизъм в борбата България днес да е свободна страна. Искам да поздравя Живко Жечев, за неговата активност като кмет на Кермен и стремежа му да превръща града във все по-добро място за живеене. Като Община сме подкрепяли редица негови инициативи, ще продължаваме и занапред“, увери Стефан Радев. От своя страна кметът на Кермен благодари за подкрепата и съдействието от страна на Община Сливен, благодарение, на които детската градина в Кермен е изцяло обновена и посреща над 70 деца. Почистен и ремонтиран е и стадионът, който вече предлага необходимите условия за професионални тренировки.

Цветя пред паметника поднесоха още народният представител Мария Белова, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, зам.-кметът Пепа Чиликова, кметове на населени места и кметски наместници, граждани и ученици.

След общоградската церемония се състоя награждаване на учениците, които се включиха в спортните игри по случай празника на града и на малчуганите от детската градина.

Тържественият концерт с участието на Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен, ще започне вечерта от 18 ч.

По традиция, празничният ден ще завърши с народно веселие на площада.

Организатор на проявите е Кметството в Кермен, с подкрепата на Община Сливен и Общинския съвет.

Предишна ОТ 9 ЧАСА В СЪБОТА НА ПЛОЩАД „ХАДЖИ ДИМИТЪР” ЩЕ СЕ ПРИЕМАТ КАПАЧКИ ЗА ЛИНЕЙКА
Следваща Д-Р НАТАША ПЕТКОВА СЕ КЪЛНЕ КАТО СЪВЕТНИК НА ПРАЗНИЧНАТА СЕСИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

7 АПРИЛ 2022 Г: СВЕТОВЕН ДЕН НА ЗДРАВЕТО И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Всяка година на 7 април в чест на годишнината от основаването на Световната здравна организация (СЗО) през 1948 г. отбелязваме Световен ден на здравето. Темата тази година: „Нашата планета, нашето

Новини Сливен

ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ ПОСЕТИ РОДНАТА КЪЩА НА ХАДЖИ ДИМИТЪР В СЛИВЕН

Президентът Румен Радев посети родната къща на Хаджи Димитър в Сливен. Визитата му се състоя на 18 юли, когато градът отбеляза 153-тата годишнина от героичната гибел на четата на Хаджи

Новини Сливен

ПОЛИЦАИ ЗАПЕЧАТАХА ДЪРЖАВЕН ИМОТ, ОТДАВАН ПОД НАЕМ ОТ КНСБ КАТО РЕСТОРАНТ

Полицаи от Сливен запечатаха  държавен имот, който местната структура на КНСБ отдаваше под наем като ресторант, научи Sliveninfo. Акцията е проведена днес. Иде реч за имот на ул. „Ген. Столипин“