НАБЛЮДАВА СЕ ЗНАЧИТЕЛЕН ИНТЕРЕС КЪМ ПРЕМИНАВАНЕ КЪМ ЦЕНТРАЛНО ТОПЛОСНАБДЯВАНЕ В СЛИВЕН
21.03.2024 2326 Прегледи

НАБЛЮДАВА СЕ ЗНАЧИТЕЛЕН ИНТЕРЕС КЪМ ПРЕМИНАВАНЕ КЪМ ЦЕНТРАЛНО ТОПЛОСНАБДЯВАНЕ В СЛИВЕН

Сливен е един от едва десетината български града, които са топлоснабдени и чиито жители могат да се възползват от предимствата на централното отопление.

Основните преимущества на централното топлоснабдяване пред останалите методи за получаване на топлина у дома през зимата са най-вече достъпната цена и несравнимият комфорт. Освен това домакинствата с достъп до централен топлоизточник могат да се възползват и от наличието на битова гореща вода в своя дом целогодишно в неограничено количество, а не както много – докато не свърши количеството в бойлера.

От Топлофикация Сливен съобщиха, че в последните няколко месеца към техните услуги са се присъединили 24 сгради с общо над 120 клиента. По думите им за мащабите на града тази цифра сочи значителен интерес към централното топлоснабдяване като най-изгодна и гарантираща комфорт опция.

„Самият факт, че значителен брой новопостроени сгради веднага се присъединяват към централното топлоснабдяване е явен атестат и висока обществена оценка за предимствата на услугите, които предоставяме. Все пак в новите сгради се отдава изключително голямо значение на осигуряването на висока енергийна ефективност, която е възможна именно чрез възползване от предимствата, които ни гарантира централното топлоснабдяване.“ обясни инж. Павлин Костов изпълнителен директор на Топлофикация Сливен.

Изпълнителният директор посочи, че е на лице значителен интерес от страна на строители на нови сгради за проучване на възможностите за присъединяването им към топлопреносната мрежа, което води до нейното разширяване.

„Във всички новоприсъединени сгради се монтират топломери и водомери с дистанционен отчет, което освен удобство и реални сметки всеки месец, осигурява и изпълнение на законовите изисквания за въвеждане на 100% дистанционен отчет до края на 2026 година.“ обясни инж. Павлин Костов.

 

Предишна ОБЩИНАТА ПОЛУЧИ ПОЧЕТЕН ЗНАК ОТ СТРОИТЕЛНАТА ГИМНАЗИЯ В СЛИВЕН ЗА ДОБРО СЪТРУДНИЧЕСТВО
Следваща ДРОГИРАН ШОФЬОР Е ХВАНАТ В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ „СИНИ КАМЪНИ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БЛАГОДАРНОСТ ОТ БОЛНИЦАТА КЪМ ДАРИТЕЛИ НА ОТДЕЛЕНИЕТО ПО ТРАНФУЗИОННА ХЕМАТОЛОГИЯ

Отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ „д-р Иван Селимински”-Сливен получи дарение от книги, поетични календари и химикали. Те ще се използват за подпомагане на доброволното кръводаряване в областта. Книгите са

Новини Сливен

ПРОФ. АЛЕКСАНДЪР ТОМОВ ИДВА В СЛИВЕН НА 3 МАЙ

Проф. Александър Томов ще дойде в Сливен този петък. Срещата с видния икономист, който е бивш вицепремиер, е насрочена за 17.30 часа на 3 май. Тя ще се проведе в

Новини Сливен

БИВШ ЗЕНИТЧИК ОТ ОБЩИНСКАТА ОХРАНИТЕЛНА ФИРМА В СЛИВЕН ПОСВЕТИ СТИХОТВОРЕНИЕ НА ЖЕНАТА

Той е майор от резерва. Казва се Атанас Атанасов и работи в общинската охранителна фирма на град Сливен. Днес бившият зенитчик изненада своите колежки със стихотворение, посветено на тях. Той