МЪЖ ОТ СЛИВЕН, ЗАДЪРЖАН С 1.5 КГ МАРИХУАНА, ОСТАВА В СЛЕДСТВЕНИЯ АРЕСТ

МЪЖ ОТ СЛИВЕН, ЗАДЪРЖАН С 1.5 КГ МАРИХУАНА, ОСТАВА В СЛЕДСТВЕНИЯ АРЕСТ

Бургаският апелативен съд не уважи жалбата на Мирослав Б. от гр. Сливен за промяна на наложената му мярка за неотклонение от „задържане под стража“ в „домашен арест“. Той е обвинен за това, че на 30.01.2021 г. в гр. Сливен, без надлежно разрешително е държал, с цел разпространение,  около 1,5  кг. високорисково наркотично вещество – канабис/марихуана.

На 1 февруари 2021 г. Сливенският окръжен съд е взел спрямо Мирослав Б. мярка за процесуална принуда „задържане под стража“.

Тричленен състав на Апелативен съд – Бургас намери искането в жалбата за неоснователно и потвърди като правилно и законосъобразно определението на Окръжен съд – Сливен.

Престъплението, в което е обвинен Мирослав В., е тежко, като за него е предвидено наказание от 2 до 8 години “лишаване от свобода”, и „глоба“ в размер от 5000 лв. до 20 000 лв.

Според въззивния състав правилно първоинстанционният съд е посочил, че по делото са налице достатъчно данни за този етап на разследването, за да обосноват наличието на подозрение за вероятно участие на обвиняемия в престъпното деяние, за което е привлечен към наказателна отговорност.

Апелативните съдии приемат за обосновани и изводите за наличие на реална опасност както към укриване на Мирослав Б., така и към извършване на ново престъпление. Опасностата се извежда от предвиденото наказание за престъплението,голямото количество иззето наркотично вещество и факта, че у обвиняемия е намерена голяма сума пари, при липса на трудова заетост – негова и на жената, с която живее на семейни начала. По делото има данни, че е възможно итя да е съпричастна към деянието. Укритото наркотично вещество е било в жилището им, където живеят с малолетните си деца.

Според въззивния съд постоянния адрес, необремененото съдебно минало и наличието на дете са безспорни, но не могат да се протипоставятна тежкото престъпление и обстоятелствата, водещи до извод за опасност от укриване.

Разследването е в началане етап, предстоят множество следствени действя, указано е назначаване на експертизи.

Към момента взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“ е адекватна на целите на закона и е съобразена с доказателствата.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.

Предишна ОГНИЩА НА РАБОТНОТО МЯСТО И ВКЪЩИ БЯХА РЕГИСТРИРАНИ ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА
Следваща ТАКСИТАТА ВЕЧЕ СЕ РЕГИСТРИРАТ В ОБЩИНА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА ЕКИПА И ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ „СВЕТИ СТИЛИЯН ДЕТЕПАЗИТЕЛ”

По повод Деня на Свети Стилиян Детепазител, който се чества днес, кметът Стефан Радев изпратиикона на Света Богородица и поздравителен адрес до екипа и потребителите на Дневния център за деца

Новини Сливен

ВЕЧЕ СЕ РАДВАМЕ И НА МЯСТО В ТРЕТА ДИВИЗИЯ

Някога я наричахме „В“ група, а днес е Трета дивизия на българския футбол. В Сливен вече се радваме и на място в Трета дивизия. Което е малко странно. И тъжно.

Новини Сливен

52 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

3 475 са новите случаи на коронавирус през изминалото денонощие – 38,37% от направените 9 056 PCR теста. Потвърдените с COVID-19 от началото на пандемията са 148 775. Това показват данните