МЪЖ ОТ СЛИВЕН, ЗАДЪРЖАН С 1.5 КГ МАРИХУАНА, ОСТАВА В СЛЕДСТВЕНИЯ АРЕСТ

МЪЖ ОТ СЛИВЕН, ЗАДЪРЖАН С 1.5 КГ МАРИХУАНА, ОСТАВА В СЛЕДСТВЕНИЯ АРЕСТ

Бургаският апелативен съд не уважи жалбата на Мирослав Б. от гр. Сливен за промяна на наложената му мярка за неотклонение от „задържане под стража“ в „домашен арест“. Той е обвинен за това, че на 30.01.2021 г. в гр. Сливен, без надлежно разрешително е държал, с цел разпространение,  около 1,5  кг. високорисково наркотично вещество – канабис/марихуана.

На 1 февруари 2021 г. Сливенският окръжен съд е взел спрямо Мирослав Б. мярка за процесуална принуда „задържане под стража“.

Тричленен състав на Апелативен съд – Бургас намери искането в жалбата за неоснователно и потвърди като правилно и законосъобразно определението на Окръжен съд – Сливен.

Престъплението, в което е обвинен Мирослав В., е тежко, като за него е предвидено наказание от 2 до 8 години “лишаване от свобода”, и „глоба“ в размер от 5000 лв. до 20 000 лв.

Според въззивния състав правилно първоинстанционният съд е посочил, че по делото са налице достатъчно данни за този етап на разследването, за да обосноват наличието на подозрение за вероятно участие на обвиняемия в престъпното деяние, за което е привлечен към наказателна отговорност.

Апелативните съдии приемат за обосновани и изводите за наличие на реална опасност както към укриване на Мирослав Б., така и към извършване на ново престъпление. Опасностата се извежда от предвиденото наказание за престъплението,голямото количество иззето наркотично вещество и факта, че у обвиняемия е намерена голяма сума пари, при липса на трудова заетост – негова и на жената, с която живее на семейни начала. По делото има данни, че е възможно итя да е съпричастна към деянието. Укритото наркотично вещество е било в жилището им, където живеят с малолетните си деца.

Според въззивния съд постоянния адрес, необремененото съдебно минало и наличието на дете са безспорни, но не могат да се протипоставятна тежкото престъпление и обстоятелствата, водещи до извод за опасност от укриване.

Разследването е в началане етап, предстоят множество следствени действя, указано е назначаване на експертизи.

Към момента взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“ е адекватна на целите на закона и е съобразена с доказателствата.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.

Предишна ОГНИЩА НА РАБОТНОТО МЯСТО И ВКЪЩИ БЯХА РЕГИСТРИРАНИ ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА
Следваща ТАКСИТАТА ВЕЧЕ СЕ РЕГИСТРИРАТ В ОБЩИНА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

34 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ СЛИВЕН

34 са активните случаи на COVID-19 към 10 часа на 20 август, съобщиха от Областния кризисен щаб. В община Сливен болните са 19 /18 от тях – жители на града/, в община

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ЗА КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ФИРМА „ЙОТОВИ“

С настъпването на един от най-прекрасните християнски празници собствениците на фирма „Йотови“ поздравяват своите клиенти, контрагенти и служители с настъпващите Коледни и Новогодишни празници! Нека има преди всичко здраве за

Новини Сливен

ЗА TOYOTA СЛИВЕНСКИТЕ ТЪРГОВЦИ ОТ КАЛЕ АУТО СА СРЕД НАЙ-ДОБРИТЕ В ЕВРОПА

Toyota Europe посвети филм на екипа на сливенския си дилър Кале Ауто Сливенски екип влезе в специален филм на Toyota Motor Europe, след като дилърът на световната марка автомобили в