МУСТАФА МУСТАФОВ: ЕЗИКОВОТО И КУЛТУРНОТО МНОГООБРАЗИЕ УТВЪРЖДАВАТ ОБЩОЧОВЕШКИ ЦЕННОСТИ

МУСТАФА МУСТАФОВ: ЕЗИКОВОТО И КУЛТУРНОТО МНОГООБРАЗИЕ УТВЪРЖДАВАТ ОБЩОЧОВЕШКИ ЦЕННОСТИ

Областният председател на ДПС Мустафа Мустафов бе гост на тържество в село Бяла паланка по повод  Международния ден на майчиния език, 21 февруари. На събитието присъстваха кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов и кметски наместници от близки селища.

Малките домакини от Бяла паланка рецитираха стихове и показаха с песен и танц, че изкуството е универсален език, който се харесва от всички хора. В тържеството се включиха и други местни жители.

Такива прояви насърчават езиковото многообразие и утвърждават културното многообразие като обществена и общоевропейска ценност, отбеляза в приветствие Мустафа Мустафов. Това е не само част от езиковото многообразие, но и солидарност, толерантност и диалог, добави той.

Международният ден на майчиния език /International Mother Language Day/ е посветен на опазването на езиковото и културно многообразие по света.Международният ден на майчиния език се отбелязва за пръв път през 2000 г. като всяка поредна година честването има различен акцент. Понастоящем в света съществуват около 7000 езика, като почти 96% от тях се използват от малка група хора /около 4% от населението на планетата/.Запазването и съхраняването на повече от 6000-те езика, които съществуват в света, е сред основните цели на ЮНЕСКО. Тя активно подкрепя страните, които пълноценно използват всички методи на диалог и предаване на знания.

Предишна ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА ПРИТЕЖАТЕЛЯ НА ТРОТИЛОВИТЕ ШАШКИ
Следваща ОБЩИНСКА ФИРМА Е ОСЪДЕНА ДА ПЛАТИ НАД 200 000 ЛЕВА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОЗДРАВИ ПОЖАРНИКАРИТЕ С ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ИМ ПРАЗНИК

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски изпрати поздравителен адрес до служителите и директора на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“- Сливен комисар Владимир Демирев по случай професионалния им празник.

Новини Сливен

34-ГОДИШНА ЖЕНА ОТ СЛИВЕН Е ШОФИРАЛА КОЛАТА, В КОЯТО ЗАГИНАХА ТРИМА ДУШИ

34-годишна жена от Сливен е шофирала колата марка „Нисан“, със сливенска регистрация, в която загинаха трима души. Водачката е починала на място, съобщиха за Sliveninfo от полицията в Пазарджик. Другите

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С МЕДИЦИНСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ, ПРОТЕСТИРАЩИ В СЛИВЕН

Кметът Стефан Радев и заместник-кметът по „Хуманитарни дейности“ Пепа Чиликова се срещнаха с протестиращите медицински специалисти по здравни грижи в Сливен. Те разговаряха с хората, събрали се пред сградата на

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

1 + fourteen =