МУСТАФА КАРАДАЙЪ В ЯБЛАНОВО: ГОЛЯМАТА НИ ЦЕЛ СА СРЕДНОЕВРОПЕЙСКИТЕ СТАНДАРТИ НА ЖИВОТ
18.03.2023 1067 Прегледи

МУСТАФА КАРАДАЙЪ В ЯБЛАНОВО: ГОЛЯМАТА НИ ЦЕЛ СА СРЕДНОЕВРОПЕЙСКИТЕ СТАНДАРТИ НА ЖИВОТ

Депесарският род е голям и силен. Ние сме кръвна група ДПС положителна. Доказахме го в последния месец, проявявайки съпричастие и милосърдие към бедстващите хора след опустошителното земетресение в Турция. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Ябланово. И благодари както на структурите, които организираха мащабната дарителска кампания, така и на хилядите българи без партийна, етническа и религиозна принадлежност, които се включиха в нея.

Такива сме – и в трудни времена се подкрепяме и сме заедно в добри времена, каза Карадайъ. В срещата участваха още евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, зам.-председателят Ахмад Ахмедов, водачът на Сливенската листа Хатидже Георгиева и социалният експерт д-р Хасан Адемов.

Последните 33 години все са трудни времена, последните години – още повече. Живеем в множество кризи, но най-голямата е политическата. Без да я решим, няма как да излезем от останалите, подчерта Карадайъ.

Основната тема, която хората ни поставят от Видин, през Добрич, дотук е една. Всички казват обедняхме, инфлацията е висока, цените растат, доходите падат, обедняхме. Затова ние казваме, че първо трябва да спрем прогресивното обедняване и когато направим това, да си поставим по-високи цели – да достигнем средноевропейските стандарти на живот тук, в България, подчерта Мустафа Карадайъ.

Заявяваме го със самочувствие, защото ако някой казва имало как, то те показаха, че не знаят как. А ние доказахме, че знаем и можем как, правили сме го, категоричен бе Карадайъ.

Лидерът на ДПС даде и примери за това. През 2001, когато ДПС влезе във властта след приватизацията, рухналата икономика и високата инфлация, дългът на държавата бе 17,5 милиарда лева. През 2009 г., когато излязохме от властта, дългът беше 1,5 милиарда и имаше 8,5 милиарда фискален резерв. За 8 години управление 16 милиарда дълг успяхме да върнем, средно по 2 милиарда дълг на година, припомни Карадайъ.

ДПС, когато управлява, не прави популизъм, каза лидерът на Движението по повод идеите за таван на цените. Той подчерта, че това не е пазарен принцип. За да свали 2001 г. инфлацията, ДПС имаше един ключ – инвестициите. Те разкриват работни места и увеличават доходите. Инвестициите достигнаха до 13 милиарда, когато ДПС бе в управлението, каза още Карадайъ.

2009 г. дойде на власт Бойко Борисов и еднолично управляваше от джипката, раздаваше. Така в края на 2020 дългът на България беше на 21, 5 милиарда, за 10 години управление на ГЕРБ България натрупа нов дълг – средно по 2 милиарда на година. Инвестиции няма. Резултатът е 800 хиляди души ги няма в страната. Това е луксът да се управлява еднолично и еднопартийно. Затова трябва с разум да гласуваме, подчерта лидерът на ДПС.

След това дойдоха едни и казаха че са млади, умни и красиви и се самонарекоха „Промяната“, но разбрахме, че те водят страната към още по-лошо. В момента дългът е над 40 милиарда, на година по 15 милиарда дълг е заложено да се трупа още. Това ще го плащат нашите внуци, предупреди Мустафа Карадайъ. И заяви: „Има как само когато ДПС участва във властта“.

Затова казваме: Разум, Отговорност, Диалог! Разум – за сканиране, за анализ, за оценка на икономическата, социална ситуация, в която се намираме. Разум за намиране на решение за изход от тази ситуация. Отговорност – лична, обща и колективна, и партийна, и парламентарна, за поемане на ангажимент тези решения да се материализират в реалния живот на хората. Диалог, не само като съгласие, обединение, съединение, заедност. Диалог, чрез който да се намират устойчиви политически формули за решаване на проблемите на хората и държавата, подчерта Карадайъ.

На тези избори всеки, който милее за нашата Родина, за бъдещето на нашите деца и внуци, за достойното бъдеще, за просперитета на България, трябва да гласува за ДПС, призова той.

Предишна АКАД. НИКОЛАЙ ДЕНКОВ В СЛИВЕН: ПП ПРЕДЛАГА ЕТИЧЕН КОДЕКС ДА РЕГЛАМЕНТИРА ОТНОШЕНИЯТА УЧИТЕЛ - РОДИТЕЛ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БСП КАНИ СЛИВНАЛИИ НА ОТКРИВАНЕТО НА ПРЕДИЗБОРНАТА СИ КАМПАНИЯ В ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР

На 1 октомври 2019 г. от 18.00 часа в ДТ  „Стефан Киров“  БСП – Сливен ще открие  предизборната си кампания с програмата „За по – добър живот в община Сливен“. Ще

Новини Сливен

ПОЧИТАМЕ СВЕТИ САВА

На 5 декември православната църква почита Свети Сава. Той е роден в Кападокия през четвърти век. Основател е на много манастири в Палестина и на знаменитата лавра, която носи неговото

Новини Сливен

МАРИЯ БЕЛОВА ПОЛУЧАВА НАЙ-МНОГО ПРЕФЕРЕНЦИИ И СТАВА ДЕПУТАТ ОТ КОАЛИЦИЯ ГЕРБ – СДС

Доскорошната председателка на парламентарната комисия по земеделие Мария Белова отново влиза в парламента. Според източници на Sliveninfo втората в листата на коалиция ГЕРБ-СДС получава над 3300 преференции. На второ място