МУСТАФА КАРАДАЙЪ В СЛИВЕН: ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДПС ДА ПОСТАВИ РАЗВИТИЕТО НА СТРАНАТА В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА

МУСТАФА КАРАДАЙЪ В СЛИВЕН: ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДПС ДА ПОСТАВИ РАЗВИТИЕТО НА СТРАНАТА В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА

Дойде време ДПС да постави развитието на страната в правилната посока. Дойде време да има съединение и обединение, за да има развитие и просперитет.

Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Сливен. Той добави, че това означава да има диалог, нормалност и стабилен кабинет.

Карадайъ припомни, че когато ДПС е било на власт 8 години – от 2001-ва до 2009-та, 16 милиарда дълг на България са били стопени.

Това прави намаляване по два милиарда средно на година, добави Карадайъ и даде сравнението: „За 10 години, докато ГЕРБ бе на власт дългът се увеличи от 1 милиард на 20 милиарда. Това прави средно по 2 милиарда увеличение на задълженията на страната на година. Когато пък дойдоха случайните минувачи от „Продължаваме промяната“, те изхарчиха за 9 дни 9 милиарда лева.”

Карадайъ заяви още, че цената и сметката ще я плаща целия народ, а тези задължения ще останат не само за децата ни, но и за внуците на внуците ни.

Случайните минувачи в политиката, както дойдоха в нарушение на Конституцията, така и ще си заминат в нарушение на законите, каза още Карадайъ. Той припомни, че ПП са дошли на власт, за да променят модела на ГЕРБ, а са направили същия модел, но с по-лоша версия. През годините ние не сме искали да премахнем ГЕРБ, а модела на ГЕРБ – на разделението, на омразата, на противопоставянето и на арогантността. Защото с противопоставяне и самодостатъчност не се постига нито развитие, нито просперитет, каза Карадайъ.

Той заяви още, че живеем в поредица от кризи, но първо трябва да решим политическата.

За да стане това, трябва да има стабилно управление и стабилно законодателство. Тази стабилност ще доведе и до сигурност – за доходи, за работни места и за инвестиции. Затова ДПС сега казва: Трябва стабилност и сигурност, поясни председателят на ДПС.

Затова и Всевишният направи така, че дори тези, които не са разбрали, да разберат – ДПС е номер едно, коментира Карадайъ бюлетината №1, с която ЦИК отреди първото място на Движението.

Дошло е време за номер едно, затова ви призовавам: Бъдете номер едно, каза още в речта си Мустафа Карадайъ в Сливен.

Предишна СТЕФАН РАДЕВ: ЛИЧНАТА ОТГОВОРНОСТ ИМА ВАЖНА РОЛЯ ЗА ОПАЗВАНЕ ЧИСТОТАТА НА ОКОЛНАТА СРЕДА
Следваща УМРЯЛА РИБА СЕ ПОЯВИ В РЕКА КАМЧИЯ ДО СЕЛО ЯБЛАНОВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАДЪРЖАХА 21-ГОДИШЕН КРАДЕЦ НА ОБУВКИ

В РУ-Сливен е започнато бързо производство за кражба . На 13 юни, около 07,00 часа, 21-годишният С.Т. е извършил кражба на обувки, оставени пред апартамент в жилищна сграда в град

Новини Сливен

44-ГОДИШНА ЖЕНА Е В БОЛНИЦА СЛЕД ЖЕНСКИ ПОБОЙ

В РУ-Котел е започнато бързо производство за причиняване на телесна повреда. На 3 декември в центъра на село Градец 32-годишната М.Г., от същото село,  е причинила телесна повреда на 44-годишна

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА ОБНОВЯВАНЕТО НА ЖИЛИЩНИ БЛОКОВЕ В СЛИВЕН

Санирането на 16-и блок на ул. „Гео Милев“ стартира днес. Това е 39-ата поред сграда от общо 51, които се обновяват по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни