МУСТАФА КАРАДАЙА: ДОЙДЕ ВРЕМЕТО НА ДПС – МАЙСТОРИТЕ В ПОЛИТИКАТА

МУСТАФА КАРАДАЙА: ДОЙДЕ ВРЕМЕТО НА ДПС – МАЙСТОРИТЕ В ПОЛИТИКАТА

Дойде времето на ДПС – майсторите в политиката. Когато е най-трудно, само ДПС знае какво да прави. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ във видео обръщение преди изборите.

Днес, в каскадата от кризи, държавата има нужда от сигурност и стабилност. Ние имаме и план, и програма за преодоляването им. Правили сме го и пак ще го правим, защото имаме експертизата и опита, и ключа за решаване на проблемите, заяви лидерът на ДПС

Когато участвахме във властта – от 2001 до 2009 година, достигнахме най-добрите финансови и икономически резултати – 7% ръст на икономиката, над 6 млрд. евро годишни инвестиции. Намалихме дълга със 16 млрд. за 8 години, припомни Карадайъ и направи сравнение със сегашното икономическо състояние.

Той каза, че дългът сега доближава 40 млрд., инвестиции няма, икономиката е рухнала, има огромна инфлация, а над 500 000 работоспособни граждани напуснаха България за 10 години.

Докато бяхме във властта разписвахме и договаряхме оперативните програми с Брюксел, така че европейското финансиране стигаше до хората и бизнеса. Сега 60 млрд. стоят на трупчета в Брюксел, а кметове чакат финансиране за разписаните проекти за стотици милиони, заяви председателят на Движението и добави: Нито ГЕРБ, нито ПП, нито БСП, нито ДБ успяха да ги договорят, защото експертите са в ДПС.

Дори в опозиция ние бяхме тези, които предложихме по 120 лева добавка към пенсиите и пренаписахме бюджета за 2022 година, за да осигурим пари за земеделци, общини, училища, полицаи, социални плащания. Показахме как се прави бюджет с грижа и отговорност за хората. Докато другите в политиката продължават да чертаят разделителни линии, каза още Карадайъ.

Настояваме за нов модел на управление, в който вместо омраза и противопоставяне да има диалог и нормалност, вместо лъжа – да има национални цели и приоритети, които едно стабилно правителство ще реализира, за да се създаде стабилност на работните места и доходите, категоричен е лидерът на ДПС.

ДПС е номер 1 в политиката за последните 32 години. Сега жребият отреди номер 1 и в бюлетината. Гласувайте с номер 1 за ДПС, призова Мустафа Карадайъ.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Предишна ЗЛАТОМИРА КАРАГЕОРГИЕВА - МОСТРОВА: ИМА ТАКЪВ НАРОД ИСКА ПО-ПОДРЕДЕНА ДЪРЖАВА
Следваща СТЕФАН РАДЕВ: ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПОЛАГА ГРИЖИ ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В ЛАБОРАТОРИЯ „ЛИНА” ВЕЧЕ РАБОТЯТ ТРИМА ЛЕКАРИ-ПАРАЗИТОЛОЗИ. НАЙ-НОВОТО ПОПЪЛНЕНИЕ Е Д-Р КАЛИНА ЛАЗАРОВА

Д-р Калина Лазарова се превърна в новата гордост на лаборатория „ЛИНА”, след като успешно положи изпит за придобиване на специалност „Медицинска паразитология”. Той се състоя в Националния център по заразни

Новини Сливен

1 ДЕКЕМВРИ – СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА СРЕЩУ СПИН

Тази година той е под наслов „Да премахнем неравенството. Да спрем СПИН“. Четиридесет години след съобщаването на първите случаи, ХИВ все още заплашва света. По данни на СЗО близо 38 млн.

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПОЧВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТА ЗА ПАТРОНАЖНАТА ГРИЖА ЗА НУЖДАЕЩИ СЕ ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ И ВЪЗРАСТНИ ХОРА

Започва изпълнението на Проект BG05M9OP001-6.002 „Патронажна грижа +“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. Дейностите по него са насочени в две направления, като първото включва: предоставяне на