„МУЗЕЙ В КУФАР“ С ИЗНЕСЕНИ БЕСЕДИ ЗА ЦВЕТНИЦА, ЛАЗАРОВДЕН И ВЕЛИКДЕН ПРЕД УЧЕНИЦИ В ГРАДЕЦ
26.04.2024 201 Прегледи

„МУЗЕЙ В КУФАР“ С ИЗНЕСЕНИ БЕСЕДИ ЗА ЦВЕТНИЦА, ЛАЗАРОВДЕН И ВЕЛИКДЕН ПРЕД УЧЕНИЦИ В ГРАДЕЦ

След посещението си в детска градина „Дъга“-Котел през месец март, Исторически музей- Котел и музейни експозиции- Жеравна продължават образователната си пътуваща инициатива „Музей в куфар“.

Инициативата беше представена днес пред ученици от 3а и 3б клас на ОУ “ Капитан Петър Пармаков“, с. Градец и техните класни ръководители и учители: Минка Иванова и Антония Николова и учители Иванка Димова и Николина Недкова.

Програмата премина под знака на предстоящите християнски празници Цветница, Лазаровден и Великден, а обредите и обичаите от котленско около тях, бяха представени от жеравненските музейни служители- Венета Люцканова, Стела Янкова и Магдалена Мавродиева.

Образователната програма „Цветница, Лазаровден и Великден- обреди и обичаи в котленско“ беше представена с цел социализация на нематериалното наследство в Котленския край и насочена към малките ученици.

В края на срещата като мотивация за нови знания, музейните служители подариха на малчуганите 50 сборника с есета, посветени на Георги Раковски, с което предизвикаха техния възторг.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ФУТБОЛНА ЛЕГЕНДА ВЛИЗА В ЛИСТАТА НА БСП В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

64-ГОДИШНА ЖЕНА ЗАГИНА ПРИ ПОЖАР В СЛИВЕН

На 20.04.2024 г. в 11,15 ч. в   РС ПБЗН – Сливен е получен сигнал за пожар в стая на къща, намираща се в кв. „Надежда“. Произшествието е ликвидирано от един

Новини Сливен

ТРИМА СА ЗАДЪРЖАНИ С ДРОГА В ЗАЛА ЗА ХАЗАРТ

Полицейски служители на РУ-Сливен са задържали трима за притежание на наркотични вещества. Те са хванати в санитарното помещение на игрална зала в град Сливен. В хода на засилените проверки по

Новини Сливен

ДВИЖЕНИЕТО В ОБЛАСТ СЛИВЕН ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВЪРШВА С ПОВИШЕНО ВНИМАНИЕ ЗАРАДИ МОКРИ НАСТИЛКИ

Пътната обстановка в област Сливен е спокойна. Температурите са над 0 градуса, съобщиха от областната администрация по данни на Областното пътно управление. Препоръките са движението на моторните превозни средства да