МТК „ТУНДЖА ЖРЕБЧЕВО“ ГРАД НОВА ЗАГОРА ОРГАНИЗИРА СПОРТЕН ПРАЗНИК КРАЙ ТУНДЖА
11.07.2023 487 Прегледи

МТК „ТУНДЖА ЖРЕБЧЕВО“ ГРАД НОВА ЗАГОРА ОРГАНИЗИРА СПОРТЕН ПРАЗНИК КРАЙ ТУНДЖА

С подкрепата на Община Нова Загора Многоспортов туристически клуб (МТК) „Тунджа Жребчево“ осъществи идеята си да организира уикенд „С мама и татко на палатка” за деца от първи до четвърти клас от нашата община.

Въпреки краткотрайните дъждове, на 7, 8 и 9 юли 2023 г., малчуганите имаха възможност да поиграят сред природата, да мерят сили в различни състезателни игри, да рисуват, разгръщайки своите творчески способности и да участват в кулинарен курс по правене на мекици. Атракция бяха двата въжени лифта над река Тунджа. Лицензираните инструктори на Сдружението бяха на разположение за уроци по каяк, както на децата, така и на техните родителите. За всички желаещи, в събота, 8 юли, МТК „Тунджа Жребчево“ организира пешеходна разходка покрай бреговете на река Тунджа до 350 годишния дъб, намиращ се на около 2 км от бивака. Децата сами събраха съчки за лагерния огън, покрай който и двете вечери се извиваха кръшни хора, под звуците на гости от детския гайдарски състав „Настроение” от гр. Стара Загора.

В събитието взеха участие 28 семейства с 35 деца. Сдружението осигури окосен и обезпаразитен терен с необходимите санитарно-битови условия, а Община Нова Загора се погрижи всички малки спортисти да бъдат стимулирани с награди и лакомства.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ПРОВЕДЕ СЕ ПУБЛИЧНА СРЕЩА ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА ВОДОСНАБДЯВАНЕТО В СЕЛО ЧИНТУЛОВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ФИРМЕН ЛЕКСУС ГОРЯ В СЕЛО ЧИНТУЛОВО

На 17 октомври, в 03,47 часа, е получено съобщение за възникнал пожар в лек автомобил „Lexus RX 400“ в село Чинтулово, фирмена собственост. Произшествието е ликвидирано от един екип на

Новини Сливен

РАЗКРИХА ИЗВЪРШИТЕЛИ НА КРАЖБА ЗА ОСЕМ БОНА

Криминалисти от участък „Надежда“ към РУ-Сливен разкриха кражба на стойност 8000 лева. На 9 февруари полицейските служители получават сигнал за кражби от двора на фирма в индустриалния квартал на град

Новини Сливен

ПУСКАТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ АВТОБУСИ ЗА АРХАНГЕЛОВА ЗАДУШНИЦА В СЛИВЕН

На 3 ноември, събота, ще има допълнителни курсове на автобусите до парк “Нови гробища“ от спирка “Център“ и по линия №24, както следва: 1. С маршрути: – от спирка “Център“: