МОТО СЪБОР В ЧЕСТ НА ГЕОРГИ РАКОВСКИ РАЗТЪРСИ М. „САЙГАНИЦА“
юли 27, 2021 836 Прегледи

МОТО СЪБОР В ЧЕСТ НА ГЕОРГИ РАКОВСКИ РАЗТЪРСИ М. „САЙГАНИЦА“

След година прекъсване, стотици мотоциклетисти от цяла България се събраха отново в местността „Сайганица“ край село Кипилово. С „рев на мотори“ рокерите ознаменуваха поредното издание на Националния родолюбив мото събор „Кипилово“ – 2021-ва год., чийто домакин беше мото клуб Swallow 33 MSC.

Мотористите и гостите се забавляваха с атрактивни игри и състезания, а градуса на настроението повдигнаха трапезите с традиционни балкански ястия, автентичните нестинарски танци, изпълнителите от НУФИ „Филип Кутеви“ и тези от рок-бандите „Elinor”, “Second to none”, “2ofUS” и дует „Перфект“.

Родолюбивата мото-проява тази година преминава под знака на 200-годишнината от рождението на гордостта на Котел, великия революционер Георги Раковски. По този повод, в съботния ден, най-атрактивното събитие от програмата „Почетната мото обиколка“ на участниците до Котел и обратно беше под мотото „Чест на Георги Раковски“.

По традиция, съботната вечер премина с много забавления и концерти, като кулминацията на забавленията беше концертът на легендарната рок-група ,,Контрол“. Момчетата взривиха публиката с  култовите си парчета, повечето от които, „закърмените с рок в кръвта“ почитатели много добре познаваха.

Мото съборът в местността „Сайганица“ се провежда традиционно в четири поредни дни. Той започна на 22 юли /четвъртък/ и  продължи до 25 юли – /неделя/. Събитието се организира от мото клуб „Swallow 33 MSC“, с подкрепата на Община Котел.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ПЛУВНИТЕ БАСЕЙНИ В ОБЩИНА СЛИВЕН ОТГОВАРЯТ НА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ОБЩЕСТВЕНО ПОЛЗВАНЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИНИЦИАТИВА „ЗАСАЖДАНЕ НА СТАТИСТИЧЕСКА ГОРА“

На 14.04.2020 г. по поречието на р. Новоселска – западната страна на бул. „Христо Ботев“, служителите от отдел „Статистически изследвания – Сливен“ към ТСБ – Югоизток засадиха 15 дървета (колкото

Новини Сливен

Д-Р ПЕТКАНСКА СТАНА ТРЕТА В ЛИСТАТА НА БСП – СЛИВЕН

Д-р Събина Петканска вече е на трето място в червената листа за парламентарните избори в Сливен, научи Sliveninfo. Във вторник нейната кандидатура е била утвърдена от Изпълнителното бюро на партията

Новини Сливен

ДВАМА ШОФЬОРИ С НАРКОТИЦИ СА ХВАНАТИ В СЛИВЕН

Двама водачи на МПС, употребили наркотични вещества, са установени от полицейски служители с град Сливен през изминалото денонощие. В 16,35 часа в района на обособен паркинг в центъра на град