МОС СЛИВЕН – В ПОМОЩ НА ОБЩНОСТТА

МОС СЛИВЕН – В ПОМОЩ НА ОБЩНОСТТА

Изминалата 2018 – 2019 година е една от най-активните години на Младежки дом и Младежки общински съвет в град Сливен. Бяха организирани множество събития, в които всеки член на нашето „семейство“ даде част от себе си. Работихме по проект „Младежи за откритост и съпричастност II”, финансиран по програма „Еразъм +” на ЕК с доброволките Кристине от Грузия и Ана от Испания. Проведоха се срещи с Общинският съвет и Кмета  на град Сливен, областни управители, регионално управление на образованието (РУО) и със заместник министъра на младежта и спорта, които допринесоха до развитието на самите нас.  Обсъдиха се страшно много теми, благодарение на които всички израснахме много. С всяко събитие все по-гордо можехме да се наречен активни граждани, но по-важното е, че можем да се наречем и щастливи, защото останалите събития успяха да ни запознаят с много от Вас, гражданите на нашата България.

Младежки общински съвет беше съорганизатор на маратон „Хайдушки пътеки” по време на който  тренирахме заедно. Организирахме събитие „Ден на майчиния език“, съвместно с доброволци от Еразъм+, на което независимо от националността си, ние бяхме заедно.

Работихме по кампания „Мило сърце“, обединени от една цел – социално кафене. Организирахме не просто ден, а цяла седмица за отбелязването на деня на младежта, в която се забавлявахме по разнообразни начини, но винаги заедно. Още множество събития ни обединяваха, на които  раздавахме усмивки заедно с цветя и балони по всевъзможни празници. Организирани бяха и още много проекти ,  които надяваме се,  са оставили добри спомени в съзнанието но младежите от Сливен

Проведоха се обучения из цялата страна и успяхме да се запознаем с неща, за които дори не бяхме чували. Излязохме от комфортната си зона, но взехме и Вас със себе си, затова сега всички можем повече.

На 17.10. 2019г. се проведоха и годишните избори за нов борд на Младежки общински съвет Сливен след който младежки кмет на Сливен  е Тома Стефанов, председател за поредна година е Даниела Стоева, заместник председатели – Мариян Желязков и Бояна Баева и  PR – Александра Громова. Наш ментор е Анелия Иванова- експерт в Младежки  дом- Сливен.

Още от първите си дни, МОС вече става активен. За поредна година Младежки общински съвет Сливен е съорганизатор на маратон „Хайдушки пътеки”. Част от ръководството на съвета всяка година са  знаменосци на  сесиите на Общински съвет и целият съвет беше гост на тържествената сесия по личната покана на Димитър Митев и целия общински съвет. МОС разбира се не пропусна и да уважи празника на града си – Димитровден, с поднасяне на цветя на паметника на Хаджи Димитър.

Предстоящата година ни готви все повече общи моменти, в които едва ли ще има и по-малко събития. Съвместното ни щастие не приключва, а едва сега започва!

Александра Громова- говорител на МОС- Сливен

Предишна МК "НФСБ - БЗНС" ЩЕ ОБЖАЛВА РЕЗУЛТАТА ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ В СЛИВЕН
Следваща ЛИДЕРЪТ НА ПРОТЕСТИТЕ ЗА ЧИСТ ВЪЗДУХ В НОВА ЗАГОРА СТАНА СЪВЕТНИК

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТНОВО ПОВЕЧЕ ИЗЛЕКУВАНИ И ПО-МАЛКО ЗАБОЛЕЛИ ОТ КОРОНАВИРУС ЗА СЕДМИЦА В ОБЩИНА СЛИВЕН

Повече излекувани и по-малко заболели от коронавирус са регистрирани и през последната седмица на територията на община Сливен. Според данните, от 24 до 30 май, новозаболелите са 16. Броят на

Новини Сливен

ТЕ СА НАДЕЖДАТА НА СЛИВЕНСКОТО КОЛОЕЗДЕНЕ

Те са надеждата на сливенското колоездене. И четиримата живеят в кв. „Даме Груев“. И четиримата тренират колоездене в клуб „Сините камъни“. Имат най-модерната екипировка и велосипеди. Всеки ден минават по

Новини Сливен

ДВАМА ЩЕ БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА НАРУШАВАНЕ НА КАРАНТИНАТА

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на  COVID-19. През изминалото денонощие са извършени 512 проверки за спазване