МОСВ: ОЧАКВА СЕ ДА ПРЕЛЕЕ ЯЗОВИР АСЕНОВЕЦ КРАЙ СЛИВЕН
април 12, 2021 1652 Прегледи

МОСВ: ОЧАКВА СЕ ДА ПРЕЛЕЕ ЯЗОВИР АСЕНОВЕЦ КРАЙ СЛИВЕН

През седмицата се очаква преливане на язовир Асеновец край Сливен, но това няма да създаде опасност за населението и инфраструктурата в района. Осигурена е проводимост на речното легло след язовирната стена. Това уточниха от МОСВ.
От ведомството успокояват: „Няма опасност от наводнения заради преливане на язовири вследствие на очакваното снеготопене и валежи. Предприети са спешни мерки за осигуряването на свободни обеми.  На места постъпващият приток над максималния обем се използва за електропроизводство“.

Междувременно се разбра, че напоителни системи клон „Тополница“ е в пълна готовност да задоволи нужните на земеделските производители в пазарджишко с поливна вода. Осигурен е и алтернативен водоизточник от река Марица.

Дни преди старта на поливния сезон приключи почистването и профилактиката на водните канали, каза управителят на „Напоителни системи-клон Тополница“ Сашка Целева.

„Клон Тополница е готов да посрещне следващия напоителен сезон 2021. Имаме достатъчно вода. Язовир „Тополница“ е вече на контролния си обем – 125 милиона кубични метра. Мога да успокоя земеделските производители, че „Напоителни системи“ са в готовност да задоволят всички нужди на земеделските производители“.

 

frognews.bg

Предишна ОТДЕЛЕНИЕТО ПО НЕОНАТОЛОГИЯ ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ ТЕРМОЛЕГЛО
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН ОБЯВЯВА ПРИЕМ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ПОЧАСОВИ МОБИЛНИ ИНТЕГРИРАНИ ЗДРАВНО-СОЦИАЛНИ УСЛУГИ „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РЕСТОРАНТ ПАРК ЦЕНТРАЛ, СЛИВЕН ОТВАРЯ ОТНОВО ВРАТИ ЗА СВОИТЕ ГОСТИ НА 1-ви МАРТ

Очаква Ви неповторимият елегантен стил, специалното меню с изискана италианска и българска кухня, селекция вина на Edoardo Miroglio Wine. За всеки ваш празник или семейно събитие, за детски празници, арте

Новини Сливен

В СЛИВЕН МОЖЕ ДА СЕ ОБУЧАВАТ ПЪРВИТЕ ДОБРОВОЛЦИ НА АРМИЯТА НИ

  10 години след като в задължителната дотогава казарма влезе последният набор младежи и след това армията стана напълно професионална, днес идеята да се служи отново е в разцвет. Тя

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ПОЛУЧИ ФИНАНСИРАНЕ ЗА СТРОИТЕЛСТВО И РАЗШИРЕНИЕ НА НЯКОЛКО ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА

Община Сливен получи финансиране за изграждането и разширението на няколко детски градини и училищапо Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022”