МОЛИТВА ВМЕСТО ПОЗДРАВЛЕНИЕ

МОЛИТВА ВМЕСТО ПОЗДРАВЛЕНИЕ

Уважаеми съграждани,

днес почитаме делото и паметта на Св. Димитър, борец срещу злото и великомъченик на християнската вяра. Непреклонно вярващ, той е заплатил с живота си за тази вяра.

В нашето съвремие няма нужда да жертваме живота си, за да опазим християнството. Днес обаче народът ни има потребност от дребните, ежедневни жестове на милосърдие, внимание и загриженост към непознатия, за да възвърне вярата си в християнските ценности и да ги издигне отново над всички останали.

В деня на Сливен, отправям молитва за здравето и благоденствието на всички жители на града ни, за победа на духовното над користта, на привързаността над омразата, на благосъстоянието над нищетата. Моля се да си прощаваме повече и по-малко да се осъждаме.

Моля се и за здравето на нашия духовен водач, Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий – да продължава да ни наставлява премъдро и насърчително.

В молитвите ми за здраве са и медицинските лица, служителите на реда, пожарникарите, учителите, администрацията и всички останали, служещи на града ни с риск за своето здраве и живот.

Здраве и берекет на всички именици.

Нека Сливен пребъде!

 

Владимир Русев, областен координатор на ПП „Има такъв народ” – Сливен

Предишна ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС Г-Н ЯНКО ЯНКОВ
Следваща НАД 3300 ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ДНЕС ИМАТ ИМЕН ДЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КОГАТО МЕ ГЛЕДА КАКА

Изява в рамките на проект „Големите разказвачи с детски сърца-2” се състоя на 31 януари на малката сцена в Арт-галерия „Седем”. Проектът е на сдружение „Семафор” и е финансиран от

Новини Сливен

ДЕЦА ОТ СЛИВЕН ПОЛУЧИХА ПОДАРЪЦИ И БЯХА ПОСРЕЩНАТИ ОТ МИНИСТЪР МЛАДЕН МАРИНОВ НА КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО

С помощта на всички дарители, 94 деца, подкрепяни тази година от Благотворителната кампания на МВР, получиха за Коледа по 900 лева, както и ваучери на обща стойност 1000 лева от

Новини Сливен

ПЛАМНА ГОРА ДО ЯЗОВИР ЖРЕБЧЕВО

Поради сухото и горещо време, съчетано със силен вятър, днес са се образували множество малки  огнища  на територията на градовете Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Към момента всички екипи