МОЛИТВА ВМЕСТО ПОЗДРАВЛЕНИЕ

МОЛИТВА ВМЕСТО ПОЗДРАВЛЕНИЕ

Уважаеми съграждани,

днес почитаме делото и паметта на Св. Димитър, борец срещу злото и великомъченик на християнската вяра. Непреклонно вярващ, той е заплатил с живота си за тази вяра.

В нашето съвремие няма нужда да жертваме живота си, за да опазим християнството. Днес обаче народът ни има потребност от дребните, ежедневни жестове на милосърдие, внимание и загриженост към непознатия, за да възвърне вярата си в християнските ценности и да ги издигне отново над всички останали.

В деня на Сливен, отправям молитва за здравето и благоденствието на всички жители на града ни, за победа на духовното над користта, на привързаността над омразата, на благосъстоянието над нищетата. Моля се да си прощаваме повече и по-малко да се осъждаме.

Моля се и за здравето на нашия духовен водач, Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий – да продължава да ни наставлява премъдро и насърчително.

В молитвите ми за здраве са и медицинските лица, служителите на реда, пожарникарите, учителите, администрацията и всички останали, служещи на града ни с риск за своето здраве и живот.

Здраве и берекет на всички именици.

Нека Сливен пребъде!

 

Владимир Русев, областен координатор на ПП „Има такъв народ” – Сливен

Предишна ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС Г-Н ЯНКО ЯНКОВ
Следваща НАД 3300 ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ДНЕС ИМАТ ИМЕН ДЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА ОТБЕЛЯЗВА ДНЕС АНДРЕЕВДЕН

Православната църква почита днес паметта на Свети Апостол Андрей Първозвани – християнски проповедник, първият от 12-те апостоли, брат на Свети Петър. От ранни години Андрей жадувал за божествената истина и

Новини Сливен

ХАЗАРТЕН БОС ОТ НОВА ЗАГОРА БЕ УБИТ НА МОРЕТО

Бизнесменът, известен и като Коцето от Нова Загора бе гръмнат снощи в Слънчев бряг с два куршума в главата в луксозната си кола. В бургаската болница пък е настанена приятелката

Новини Сливен

5 СА ИЗЛЕКУВАНИТЕ ЛИЦА ОТ КОРОНАВИРУС ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА В ОБЩИНА СЛИВЕН

През изминалата седмица, в периода от 31 август до 6 септември броят на заболелите от коронавирус в общината е 4, 5 са излекуваните лица, няма починали. Към този момент активните