МОДЕРЕН ЦЕНТЪР ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ В РЕАЛНО ВРЕМЕ БЕШЕ ОТКРИТ В ОБЩИНА СЛИВЕН

МОДЕРЕН ЦЕНТЪР ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ В РЕАЛНО ВРЕМЕ БЕШЕ ОТКРИТ В ОБЩИНА СЛИВЕН

Нов център за видеонаблюдение към Община Сливен беше официално открит днес. Кметът Стефан Радев заяви, че основната цел е повишаване сигурността на гражданите и опазване на обществения ред, в партньорство с МВР.

„Новата система дава видимост в реално време. Тя дава връзка и с полицията. Това, което правим, е да разширяваме системата в града. От първостепенна важност за нас е общинската собственост, общата инфраструктура, за която сме отговорни и трябва да пазим. Използваме системата и за превенция срещу нарушения и престъпления, за анализ на данни, на трафик. Модерните, камери, които слагаме, имат много аналитични функции“, каза Стефан Радев.

Директорът на ОДМВР-Сливен ст. комисар Димитър Величков подчерта за доброто взаимодействие на полицията с Общината.

„Отдавна се говореше за видеонаблюдение в нашия град и ето – това е факт, благодарение на Община Сливен, в лицето на кмета Стефан Радев и общинската администрация. Системата ще бъде от изключителна полза за работата на МВР. А именно – разкриване на тежки криминални престъпления, защото тези камери са от високо технологичен клас и успяват да локализират мястото, събитието, прихващане на номера. Те ще ни помагат и при тежки пътни произшествия и ползотворната ни работа и взаимодействие с Община Сливен е факт. Благодаря на кмета за този високотехнологичен проект, който в бъдеще ще бъде от изключителна полза за нас и ще подсигурява сигурността на гражданите на Сливен“, каза Величков.

На събитието беше подчертано, че с камерите по никакъв начин няма да се нарушават правата на гражданите.

„Тази система ще бъде използвана само и единствено за безопасността на хората, превенция и предотвратяване на вандалски и хулигански прояви“, подчерта Стефан Радев.

Той допълни, че предстои разширяване на системата на територията на цялата община.

„Имаме изготвен проект за поставяне на видеонаблюдение в парк „Асеновец“. Не спираме да правим планове за разширяване на системата в различни посоки, в това число и към Вилна зона, но приоритет винаги са училища, детски градини, паркове, места за обществено ползване. Когато ги наситим с камери, продължаваме и в други посоки. Малките населени места също са ни приоритет. На някои точки вече има изградено видеонаблюдение“, обясни кметът.

Общината модернизира и автопарка на общинска охрана. Днес бяха представени и два нови автомобила за работата на служителите в дружеството.

„С това обновяване се улеснява работата на колегите. С автомобилите те могат да реагират на сигналите, когато бъдат забелязани хулигански или вандалски прояви“, посочи от своя страна управителят на „Общинска охрана и СОТ-Сливен Петко Чолаков.

Стефан Радев беше категоричен, че общината ще продължи работа по разширяване обхвата на системата, която да осигурява безопасността и спокойствието на гражданите, както и опазване на обществения ред.

„Убеден съм, че това е пътят и трябва да продължим в тази посока на превенция и доброто взаимодействие с полицията. Ние сме решени да продължим да влагаме средства за сигурността на гражданите“, подчерта кметът Радев.

Сред официалните гости на събитието бяха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев и заместник-областният управител Камен Костов.

Предишна В СЛИВЕН ЩЕ БЪДАТ ОТБЕЛЯЗАНИ ТЪРЖЕСТВЕНО 111 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ
Следваща В СЛИВЕН СЕ ПРОВЕДЕ КРЪГЛА МАСА "НЕ НА ОМРАЗАТА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БЛИЗО 109 МЛН. ЛВ. ЩЕ РЕАЛИЗИРА ОБЩИНА СЛИВЕН ТАЗИ ГОДИНА

С 27 гласа „за“, 8 „против“ и 1 „въздържал се“ общинският съвет на Сливен прие бюджета на Oбщината за настоящата година. Той възлиза на 108 896 685 лева. По думите на кмета

Новини Сливен

НАГРАДИ ЗА МЕДАЛИСТКИТЕ ОТ КЛУБА ПО БОРБА „СТАНКА ЗЛАТЕВА“ – СОФИ ТЕНЕВА И ЕМИНЕ ОСМАН

Спортен клуб по борба „Станка Златева“ проведе церемония по награждаване на Софи Тенева и Емине Осман за постигнатите успехи през тази година. Софи Тенева донесе сребърен медал на световното първенство по

Новини Сливен

МНОГО ПИЯН ВОДАЧ НА ОПЕЛ Е ЗАЛОВЕН ДВА ЧАСА СЛЕД НОВА ГОДИНА

Водач с алкохол 2,07 промила е установен от полицейски служители при проверки за употреба на алкохол на 1 януари в град Сливен. В 02,10 часа в кв. „Даме Груев“ е