МОБИЛНИ ЕКИПИ ЗАПОЧНАХА ИМУНИЗАЦИИ В СЕЛАТА ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН
юни 24, 2021 268 Прегледи

МОБИЛНИ ЕКИПИ ЗАПОЧНАХА ИМУНИЗАЦИИ В СЕЛАТА ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН

Мобилен екип започна имунизации срещу COVID-19 в малките населени места от област Сливен. Това стана след проведените информационни кампании за ползата от ваксините, организирани от областния управител Минчо Афузов и РЗИ, съвместно с общините. „Здравето на хората в област Сливен е сред основните приоритети в работата ми. Част от това е и увеличаване на обхвата на имунизацията, за да посрещнем есенно-зимния сезон с изградена защита и да предотвратим трета вълна на епидемията“, заяви областният управител Минчо Афузов.

В РЗИ бяха изпратени списъци на желаещите да се ваксинират от почти всички населени места в община Твърдица.  Записванията са извършени от кметовете на кметства.  Мобилен екип вече извърши имунизации в с. Боров дол. В края на тази седмица ще бъдат посетени селата Оризаре, Близнец и Сърцево, а през следващата – Червенаково, Жълт бряг и Бяла паланка. Към момента броят на желаещите варира от 10 до над 20 души, според големината на населеното място.

Със съдействието на община Сливен мобилен екип посети и кв. „Надежда“.  Засега интересът остава слаб. Разяснителната работа на здравните медиатори продължава. РЗИ е в готовност да се отзове, ако има и други желаещи в квартала.  Днес, по списък, изготвен от кметството в сливенското село Панаретовци, също се поставят ваксини.

На 22 юни в област Сливен са поставени 172 дози ваксини, а от началото на кампанията досега – 31 659. РЗИ разполага с всички, разрешени в страната, иРНК и векторни ваксини.  Имунизациите се извършват в кабинетите на общопрактикуващите лекари, ваксинационните центрове и в разкриваните през почивните дни зелени коридори.

„Благодаря на всички граждани, които вече се ваксинираха, и на представителите на местната власт, които помогнаха това да се случи. Очаквам по-голяма активност от кметовете на населени места в кампанията за ваксиниране. От наша страна информационната кампания за ползата от ваксините продължава. Разчитаме на съдействие от страна на работодателите, ръководителите на браншови организации, професионални и граждански съюзи. При заявен интерес, ще бъде създадена допълнителна организация за ваксиниране на място, от мобилни екипи“, заяви още Минчо Афузов.

 

Предишна ГЕРБ - СЛИВЕН ОТКРИ ПРЕДИЗБОРНАТА СИ ШАТРА И ЗАПОЧНА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ЗА МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ
Следваща БСП - СЛИВЕН ПРЕДСТАВИ ЧАСТ ОТ ПРЕДИЗБОРНАТА СИ ПЛАТФОРМА В КВ. "ДАМЕ ГРУЕВ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГЕРБ И СДС ЗАЛАГАТ НА ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ, СТАБИЛНА ИКОНОМИКА И ПОВИШАВАНЕ НА ДОХОДИТЕ НА ХОРАТА

Икономически растеж, стабилна икономика и повишаване на доходите на хората, са основните приоритети на ГЕРБ и СДС в сектор “Икономика и социална политика”. Най-важните акценти в секторната политика представиха днес

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Приятели пият в кръчмата: – Брат, никога не забравяй откъде си тръгнал! – Що? – Щото после не можеш да се прибереш… – Знaeш ли ĸaĸвa e пpилиĸaтa мeждy HЛO

Новини Сливен

ПРЕПОРЪКИ КЪМ ГРАЖДАНИТЕ ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ ПРАВОНАРУШЕНИЯ

ПРЕПОРЪКИ КЪМ ГРАЖДАНИТЕ ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ ПРАВОНАРУШЕНИЯ Поставени в условията на извънредно положение, хората са склонни да действат прибързано, под влияние на силни емоции. Същевременно, тази ситуация е „добра среда”