МНОГО НАГРАДИ И ОТЛИЧИЯ ЗА ТАЛАНТЛИВИТЕ ДЕЦА НА ЦПЛР- КОТЕЛ
14.06.2023 855 Прегледи

МНОГО НАГРАДИ И ОТЛИЧИЯ ЗА ТАЛАНТЛИВИТЕ ДЕЦА НА ЦПЛР- КОТЕЛ

За три месеца, децата от „Център за подкрепа за личностно развитие“– Котел са успели да завоюват 6 първи, 6 втори, 2 трети, 4 поощрителни и 1 специална награди от свои участия в конкурси, проведени из цяла България, съобщи Красимира Софенкова, директор на ЦПЛР-Котел. Последното отличие идва на 11 юни 2023 г. и е от Националния конкурс „Славееви нощи“ в гр. Айтос, където танцов състав „Изворче“ печели II място, в категория „Танцови състави до 14 год.“

По думи на Красимира Софенкова, начало на силния сезон за Центъра са дали още в началото на месец април Йоан Москов и Микаела Калинкова. Тогава те печелят I и II място в Националния конкурс „Песенна дъга над Филип Кутев“, организиран от Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“. Талантливите певци са от фолклорна група „Котленче“, а техен ръководител е Сашка Ченкова. В края на същия месец деца от ЦПЛР-Котел са взели участие в два паралелно проведени национални конкурса в Котел- „Златна гега“ и „Фолклорна огърлица“. На тях 23 деца от танцов състав „Изворче“, с ръководител Лъчезар Лазаров и корепетитор Минко Георгиев, са спечелили II място и предметни награди /„Златна гега“/, а в раздел „Солисти“ Йоан Москов, с ръководител Сашка Ченкова е спечели II място и парична награда /от „Фолклорна огърлица“/. Поощрения и парични награди от конкурса са взели още фолклорна група „Котленче“, състав тамбури, с ръководител Тихомир Кинев и танцов състав „Изворче“.

Следващото постижение на котленчетата е от общинския конкурс „Четири сезона“-етап „Китна пролет“, който се е организирал от местното читалище. В него участие са взели 5 деца от кръжока по изобразително изкуство, с ръководител Генка Василева като първото място са поделили Магдалена Миткова, Радосвета Асенова и Ангел Чернев. Второто е отишло при Стефания Стефанова, а третото при Оливия Бакърджиева.

„Тази година се очертава да е много успешна за Николай Митев. Като негов ръководител не мога да не отбележа, че той влага много в подготовката си за всяко едно участие и аз съм изключително горда от неговите постижения“, посочи Красимира Софенкова.

Само преди дни (на 10 юни 2023 г.) Николай Митев се е завърнал от гр. Павликени, където е спечелил първо място и златен медал от националния фолклорен конкурс „Северняшка китка“. Месец май също му е донесъл първа награда и златен медал от националния фолклорен фестивал „Заблеяло ми агънце“, а през април Ники е спечели микрофон и специална награда от XX Национален конкурс за изпълнители на забавна песен, организиран от РУО Пловдив, ЦПЛР-ОДК-Пловдив и Национален дворец на децата-София.

Конкурсът „Заблеяло ми агънце“, е донесъл още радост за котленското ЦПЛР. В категорията „Народно пеене“ – индивидуални изпълнители до 10 годишна възраст с II и III награда /сребърен и бронзов медал/ са били отличени  изпълненията на Йоан Москов и Микаела Калинкова, с ръководител Сашка Ченкова.

Деца от кръжоците по поп рок и джаз пеене, с ръководител Алида Михалева, килимарство, с ръководител Величка Съботинова и изобразително изкуство, с ръководител Генка Василева са имали участия още в конкурси и събития организирани от Община Котел, Националния дворец на децата- София и други.

 

 

Предишна СМЪРТ НА 39-ГОДИШЕН МЪЖ ОТ СЛИВЕН РАЗБУНИ ГРАДА
Следваща ХОРАТА И КИЛИМИТЕ НА КОТЕЛ В ОЧАКВАНЕ НА СВОЯ ФЕСТИВАЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВАТА УЛИЦА В СЛИВЕН

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване. Това стана ясно след като днес кметът Стефан Радев и заместник-кметът Румен Иванов посетиха обекта. Остават довършителни

Новини Сливен

ОПЕЛ УДАРИ 70-ГОДИШНА ЖЕНА В СЛИВЕН

70-годишна жена е ударена от лек автомобил „Опел“ на бул. „Янко Сакъзов“ в Сливен, научи Sliveninfo. Инцидентът е станал малко преди 8 часа на 12 април на кръстовището към магазин

Новини Сливен

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ В СЛИВЕН СЕ СЪБИРА НА РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА 26 НОЕМВРИ – ЧЕТВЪРТЪК

52 точки са заложени в предварителния дневен ред за предстоящата редовна сесия на местния парламент в Сливен. Това съобщи неговият председател Димитър Митев. Едно е допълнителното предложение. То е свързано