МНОГО НАГРАДИ И ОТЛИЧИЯ ЗА ТАЛАНТЛИВИТЕ ДЕЦА НА ЦПЛР- КОТЕЛ
юни 14, 2023 652 Прегледи

МНОГО НАГРАДИ И ОТЛИЧИЯ ЗА ТАЛАНТЛИВИТЕ ДЕЦА НА ЦПЛР- КОТЕЛ

За три месеца, децата от „Център за подкрепа за личностно развитие“– Котел са успели да завоюват 6 първи, 6 втори, 2 трети, 4 поощрителни и 1 специална награди от свои участия в конкурси, проведени из цяла България, съобщи Красимира Софенкова, директор на ЦПЛР-Котел. Последното отличие идва на 11 юни 2023 г. и е от Националния конкурс „Славееви нощи“ в гр. Айтос, където танцов състав „Изворче“ печели II място, в категория „Танцови състави до 14 год.“

По думи на Красимира Софенкова, начало на силния сезон за Центъра са дали още в началото на месец април Йоан Москов и Микаела Калинкова. Тогава те печелят I и II място в Националния конкурс „Песенна дъга над Филип Кутев“, организиран от Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“. Талантливите певци са от фолклорна група „Котленче“, а техен ръководител е Сашка Ченкова. В края на същия месец деца от ЦПЛР-Котел са взели участие в два паралелно проведени национални конкурса в Котел- „Златна гега“ и „Фолклорна огърлица“. На тях 23 деца от танцов състав „Изворче“, с ръководител Лъчезар Лазаров и корепетитор Минко Георгиев, са спечелили II място и предметни награди /„Златна гега“/, а в раздел „Солисти“ Йоан Москов, с ръководител Сашка Ченкова е спечели II място и парична награда /от „Фолклорна огърлица“/. Поощрения и парични награди от конкурса са взели още фолклорна група „Котленче“, състав тамбури, с ръководител Тихомир Кинев и танцов състав „Изворче“.

Следващото постижение на котленчетата е от общинския конкурс „Четири сезона“-етап „Китна пролет“, който се е организирал от местното читалище. В него участие са взели 5 деца от кръжока по изобразително изкуство, с ръководител Генка Василева като първото място са поделили Магдалена Миткова, Радосвета Асенова и Ангел Чернев. Второто е отишло при Стефания Стефанова, а третото при Оливия Бакърджиева.

„Тази година се очертава да е много успешна за Николай Митев. Като негов ръководител не мога да не отбележа, че той влага много в подготовката си за всяко едно участие и аз съм изключително горда от неговите постижения“, посочи Красимира Софенкова.

Само преди дни (на 10 юни 2023 г.) Николай Митев се е завърнал от гр. Павликени, където е спечелил първо място и златен медал от националния фолклорен конкурс „Северняшка китка“. Месец май също му е донесъл първа награда и златен медал от националния фолклорен фестивал „Заблеяло ми агънце“, а през април Ники е спечели микрофон и специална награда от XX Национален конкурс за изпълнители на забавна песен, организиран от РУО Пловдив, ЦПЛР-ОДК-Пловдив и Национален дворец на децата-София.

Конкурсът „Заблеяло ми агънце“, е донесъл още радост за котленското ЦПЛР. В категорията „Народно пеене“ – индивидуални изпълнители до 10 годишна възраст с II и III награда /сребърен и бронзов медал/ са били отличени  изпълненията на Йоан Москов и Микаела Калинкова, с ръководител Сашка Ченкова.

Деца от кръжоците по поп рок и джаз пеене, с ръководител Алида Михалева, килимарство, с ръководител Величка Съботинова и изобразително изкуство, с ръководител Генка Василева са имали участия още в конкурси и събития организирани от Община Котел, Националния дворец на децата- София и други.

 

 

Предишна СМЪРТ НА 39-ГОДИШЕН МЪЖ ОТ СЛИВЕН РАЗБУНИ ГРАДА
Следваща ХОРАТА И КИЛИМИТЕ НА КОТЕЛ В ОЧАКВАНЕ НА СВОЯ ФЕСТИВАЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МИНКО МИНЧЕВ: С ТЪГА ПРИЕМАМ ОТЛОЖЕНОТО РЕШЕНИЕ ЗА ИНДУСТРИАЛНИЯ ПАРК

„С тъга приемам това, че отложихме вземането на решение за индустриалния парк“, заяви от трибуната на местния парламент общинският съветник и икономист Минко Минчев. „За мен това е едно мероприятие,

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПРИЕ ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ ТАРАКЛИЯ

Делегация от град Твърдица, Тараклийски район, Република Молдова, приеднес кметът Стефан Радев.Делегацията беше водена от кмета на града Георгий Попов. „За нас е удоволствие да ви посрещнем в нашия град.

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯТА ГЕОРГИ БАЛАБАНОВ ДОНЕСЕ ГОЛЯМА ПОБЕДА ЗА ПАРТИЯТА НА БАРЕКОВ

Николай Бареков се похвали с прекрасни новини от Брюксел, видя БЛИЦ. Евродепутатът разкри, че на 8.06 в Баку ще бъде официалното приемане на „Презареди България“ и ВМРО в АКРЕ. Sliveninfo