МНОГО НАГРАДИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ“
май 3, 2018 2476 Прегледи

МНОГО НАГРАДИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ“

„За активна и успешна театрална дейност”  клуб „Млади възрожденци” с ръководител Величка Ненчева, театър „Класика” с ръководител Соня Келеведжиева и театралната трупа, играеща на немски език с ръководител Надежда  Койчева, получиха специални грамоти от РУО-Сливен и торта с надпис „Браво”.  Поздравленията и тортата бяха поднесени на церемония в голямата зала на РУО-Сливен на 30 април 2018 г.

Дългогодишния труд на учениците от  клуб „Млади възрожденци” от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов”, ръководени от Величка Ненчева, и самоотвержената им работа за развитие и насърчаване на патриотизма за пореден път бяха забелязани и оценени. Учениците от клуба с драматизацията „ Моят Левски“- по откъси от биографията на Васил Левски от Захарий Стоянов и романа „ Първият след Бога“ на писателката Неда Антонова,  имаха честта и отговорността на 27април т.г. да открият Третата регионална среща на клубовете „Млади възрожденци“. Сценарият е на десетокласничката от ПГПЗЕ „З. Стоянов” Ванесса Терзиева. Срещата премина под надслов „Младите възрожденци и заветите на историята“. С много голям интерес учениците в залата посрещнаха Христина Богданова- пра-правнучка на Яна, сестрата на Левски, която им разказа интересни истории от неговия живот. Скъп гост на форума, организиран от Регионалното управление на образованието- Сливен, в партньорство с Община Сливен и Общински комитет „ Васил Левски“- Сливен,  бе Илияна Йотова – вицепрезидент на Република България.

Поредни големи награди и признание за Театралната трупа „Класика“ към ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“-Сливен. Този път призовете са от XIV Международен театрален фестивал „Бургаски изгреви“.Класиците завоюваха първото място в категория „Б“ с драмата „Пътеки на вярата“, проследяваща пътя на „История славяноболгарская“- от манастира Хилендар и нейния създател Паисий до ръцете на първия й преписвач- поп Стойко Владиславов от с. Котел в сливенския Балкан. Нашите театрали получиха осем грамоти за високи актьорски постижения и работа в екип, за авторски текст, за сценография, за хореография, музика и осветление. Автор и режисьор на „Пътеки на вярата“ е Соня Келеведжиева. Сценографията и хореографията са на МВ&ДИЯ. Музикалното оформление е дело на Калин Бутрачков, а художественото осветление на Иван Бакалов и Стефан Стайков. В спектакъла звучат песни на Етно-ембиънт формация „ИСИХИЯ“.

В продължение на 3 дни- от 26 до 28 април т. г. ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ бе домакин на Националния фестивал на немскоговорящите училищни театри „Завесата се вдига за немски език“. Във фестивала взеха участие театрални формации от 12 града на България. Немската трупа от ПГПЗЕ „Захарий Стоятов” с ръководител Надежда Койчева се представи със спектакъла „Времето на танцуващите хормони, чийто сценарист е 12-класникът Стоян Дойчев. Тази година темата бе националния фестивал бе „Генерация Z“.  „Генерация Z“ е поколение, което се сблъсква с предизвикателствата на XXI век – в дигиталната ера за тинейджърите става все по – трудно да осъзнаят  своята идентичност, животът сякаш все повече се разиграва във виртуалното пространство.

 

Предишна ДЕТСКОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА МБАЛ "Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ" В СЛИВЕН ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ
Следваща СОЗОПОЛСКАТА „РОЗА НА ВЕТРОВЕТЕ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЕЛО БЯЛА ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ЕНЬОВДЕН

С редица събития село Бяла и тази година ще отбележи Еньовден. На 23 юни от 16.00 часа ще се проведе дискусия с лектор доктор Кемалова. От 19.00 часа ще се

Новини Сливен

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ В СЛИВЕН ПРИЕ БЮДЖЕТА НА ОБЩИНАТА ЗА 2022 ГОДИНА

Бюджетът на община Сливен за 2022 г. беше приет на днешното заседание на местния парламент. Планираните приходи са в размер на 153 932 060 лв., като увеличението спрямо 2021 г.

Новини Сливен

В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЩЕ БЪДАТ ВЪВЕДЕНИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ

Допълнителни противоепидемични мерки ще бъдат въведени в Сливенска област във връзка с нарастващата заболеваемост, особено сред учениците, педагогическия и непедагогическия персонал в градовете Сливен и Нова Загора, и усложняващата се

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

4 × 4 =