МНОГО ЛЕКАРИ ПОДКРЕПИХА ПРОТЕСТА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ В СЛИВЕН
март 21, 2019 3362 Прегледи

МНОГО ЛЕКАРИ ПОДКРЕПИХА ПРОТЕСТА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ В СЛИВЕН

Много лекари подкрепиха протеста на медицинските сестри в Сливен, който се проведе в четвъртък следобед пред сградата на общината. В проявата участваха около 150 души, като поне 1/10 бяха лекари. Сред тях беше и д-р Иван Стайков, известен кардиолог и председател на КНСБ в областната болница. Протестиращите аплодираха д-р Михаил Жечков, който се изказа в подкрепа на исканията на медицинските специалисти.

„Нашият протест не е политически, никоя партия не стои зад нас. Единствената оставка, която искаме, е на председателката на асоциацията ни в столицата“, заяви Надежда Маргинова, която е един от организаторите на протеста в Сливен.

Тя изказа основните искания на протестиращите – две минимални работни заплати и медицинските учреждения да не са търговски дружества.

„Не можем да работим повече по 90 часа на седмица, а това се случва от години“, каза Надежда Маргинова.

Протестът в Сливен бе подкрепен и от организации на пациентите. Повечето участници носеха сини балони, които бяха пуснати във въздуха, като символ на медицинските сестри, напуснали страната за по-добро заплащане зад граница.

Предишна МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА ГОРИТЕ СПРИЯТЕЛИ УЧЕНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ НА РДГ - СЛИВЕН
Следваща ИСТИНСКИ ПРАЗНИК ЗА ДЕЦАТА В ПРИРОДОЗАЩИТЕНИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ ЦЕНТЪР "СИНИТЕ КАМЪНИ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УДЪЛЖАВА СЕ СРОКЪТ НА ВАЛИДНОСТ НА СВИДЕТЕЛСТВАТА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МОТОРНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА

Във връзка с прилагането на Регламент (ЕС) № 267 от 16.02.2021 г. на Европейския парламент и на Съвета за определяне на специални и временни мерки с оглед продължаващата криза във

Новини Сливен

ЗАРАЗЕН С КОРОНАВИРУС ПАЦИЕНТ ПОЧИНА В СЛИВЕН

65-годишен мъж, който се е лекувал в Областната болница на Сливен от коронавирус, е починал, съобщиха от МЗ. Това е петата жертва на опасната зараза в града под Сините камъни.

Новини Сливен

ДВАМА СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА КРАЖБА НА 200 КГ. ФУРАЖ

Криминалисти на РУ-Сливен са задържали мъже за кражба на 200 кг. фураж. На 15 ноември  21-годишен мъж е подал заявление за кражба на люцерна от нива в землището на село

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

fourteen + seventeen =