МНОГО ЛЕКАРИ ПОДКРЕПИХА ПРОТЕСТА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ В СЛИВЕН
март 21, 2019 2729 Прегледи

МНОГО ЛЕКАРИ ПОДКРЕПИХА ПРОТЕСТА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ В СЛИВЕН

Много лекари подкрепиха протеста на медицинските сестри в Сливен, който се проведе в четвъртък следобед пред сградата на общината. В проявата участваха около 150 души, като поне 1/10 бяха лекари. Сред тях беше и д-р Иван Стайков, известен кардиолог и председател на КНСБ в областната болница. Протестиращите аплодираха д-р Михаил Жечков, който се изказа в подкрепа на исканията на медицинските специалисти.

„Нашият протест не е политически, никоя партия не стои зад нас. Единствената оставка, която искаме, е на председателката на асоциацията ни в столицата“, заяви Надежда Маргинова, която е един от организаторите на протеста в Сливен.

Тя изказа основните искания на протестиращите – две минимални работни заплати и медицинските учреждения да не са търговски дружества.

„Не можем да работим повече по 90 часа на седмица, а това се случва от години“, каза Надежда Маргинова.

Протестът в Сливен бе подкрепен и от организации на пациентите. Повечето участници носеха сини балони, които бяха пуснати във въздуха, като символ на медицинските сестри, напуснали страната за по-добро заплащане зад граница.

Предишна МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА ГОРИТЕ СПРИЯТЕЛИ УЧЕНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ НА РДГ - СЛИВЕН
Следваща ИСТИНСКИ ПРАЗНИК ЗА ДЕЦАТА В ПРИРОДОЗАЩИТЕНИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ ЦЕНТЪР "СИНИТЕ КАМЪНИ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВАЖНО ЗА ВОДАЧИТЕ НА ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА

Във връзка с осигуряване на безопасно организиране и изпълнение на ремонтни дейности по кръстовището „Розова градина“ на 16 и 17 юни, събота и неделя, се спира движението по булевард „Братя

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА ПРЪСКАНЕТО СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ

Продължава дезакаризацията на обществени градинки в Сливен. При необходимост площи ще бъдат третирани срещу кърлежи отново. Гражданите могат да подават сигнали за кърлежи на Таня Куманова, старши експерт в Община

Новини Сливен

ПРАЗНИК НА ФРАНКОФОНИЯТА В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ”- СЛИВЕН

По инициатива на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“-Сливен от 19 до 23 март 2018 г. в Регионалната библиотека за поредна година ще се проведе седмица, посветена на френския език и култура.

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

2 × three =