МНОГО ЛЕКАРИ ПОДКРЕПИХА ПРОТЕСТА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ В СЛИВЕН
март 21, 2019 3579 Прегледи

МНОГО ЛЕКАРИ ПОДКРЕПИХА ПРОТЕСТА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ В СЛИВЕН

Много лекари подкрепиха протеста на медицинските сестри в Сливен, който се проведе в четвъртък следобед пред сградата на общината. В проявата участваха около 150 души, като поне 1/10 бяха лекари. Сред тях беше и д-р Иван Стайков, известен кардиолог и председател на КНСБ в областната болница. Протестиращите аплодираха д-р Михаил Жечков, който се изказа в подкрепа на исканията на медицинските специалисти.

„Нашият протест не е политически, никоя партия не стои зад нас. Единствената оставка, която искаме, е на председателката на асоциацията ни в столицата“, заяви Надежда Маргинова, която е един от организаторите на протеста в Сливен.

Тя изказа основните искания на протестиращите – две минимални работни заплати и медицинските учреждения да не са търговски дружества.

„Не можем да работим повече по 90 часа на седмица, а това се случва от години“, каза Надежда Маргинова.

Протестът в Сливен бе подкрепен и от организации на пациентите. Повечето участници носеха сини балони, които бяха пуснати във въздуха, като символ на медицинските сестри, напуснали страната за по-добро заплащане зад граница.

Предишна МЕЖДУНАРОДНИЯТ ДЕН НА ГОРИТЕ СПРИЯТЕЛИ УЧЕНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ НА РДГ - СЛИВЕН
Следваща ИСТИНСКИ ПРАЗНИК ЗА ДЕЦАТА В ПРИРОДОЗАЩИТЕНИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ ЦЕНТЪР "СИНИТЕ КАМЪНИ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НА 27 МАЙ ОТНОВО ЩЕ ИМА ФЕРМЕРСКИ И ЗАНАЯТЧИЙСКИ ПАЗАР

Фермерски и занаятчийски пазар ще се състои на 27 май пред сградата на Общината. На търговските маси в 15 шатри местни производители ще покажат продукцията си, а жителите и гостите

Новини Сливен

ОБЩИНАТА РЕМОНТИРА ПУНКТА ЗА ХРАНА ОТ ДЕТСКА МЛЕЧНА КУХНЯ В КВАРТАЛ „РЕЧИЦА“

Община Сливен извърши текущ ремонт на помещението за раздаване на храна от Детска млечна кухня в квартал „Речица“. Демонтирана е старата настилка, стените и таванът са боядисани. Сменени са вратата,

Новини Сливен

44-ГОДИШЕН УМИШЛЕНО ЗАПАЛИ КЪЩА

На 19 март екип на РСПБЗН-Сливен е гасил запалена къща в сливенското село Селиминово. Сигналът е получен в 19,47 часа. Пострадали няма. Унищожени са домашно имущество, дограма и 15 кв.м.

1 коментар

  1. animal face strain
    юни 04, 17:02

    … [Trackback]

    […] Info to that Topic: sliveninfo.bg/много-лекари-подкрепиха-протеста-на-м/ […]

Остави коментар

13 − five =