МНОГОХИЛЯДНО ПРАЗНИЧНО ШЕСТВИЕ ПРЕМИНА ПО ГЛАВНАТА УЛИЦА НА СЛИВЕН ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ
май 24, 2022 2136 Прегледи

МНОГОХИЛЯДНО ПРАЗНИЧНО ШЕСТВИЕ ПРЕМИНА ПО ГЛАВНАТА УЛИЦА НА СЛИВЕН ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ

Народният представител Десислава Танева и общински съветници от ГЕРБ се включиха в празничното шествие в Сливен по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност – 24 май. Празничното шествие на сливенските училища тръгна от Градската градина, премина по булевард „Цар Освободител” и приключи пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. В шествието се включиха учители, ученици, културни и просветни дейци, народният представител Десислава Танева, кметът на Сливен Стефан Радев и неговите заместници, председателят на Общински съвет Димитър Митев, общински съветници, носителите на отличия по повод 24 май, ученици, спечелили национални и международни награди от състезания и олимпиади. Шествието бе предвождано от Военния духов оркестър и мажоретни състави.

Народният представител Десислава Танева поздрави жителите и гостите на Сливен. „Това е най – светлия празник в страната ни. Искам да поздравя всички учители за тяхната всеотдайност и грижа към децата. Защото те са хората, които помагат на бъдещите поколения да сбъдват мечтите си. Нека уважаваме тези, които ни учат на знания и да следваме техните уроци. Нищо и никой не може да замени връзката между учител и ученик. Пожелавам здраве и амбиция, сили и вдъхновение на днешните просветители, за да продължават мисията на живота си – да учат възпитаниците си да бъдат достойни българи и последователи на Светите братя Кирил и Методий!“, каза Десислава Танева.

По време на тържествената церемония, посветена на празника, която се проведе на централния градски площад „Хаджи Димитър“ кметът Стефан Радев благодари на учителите, които са се посветили на това да дават път, посока и знания на младите хора, а на учениците пожела да вземат най-доброто от своите учители и да постигат успехи. Кметът поздрави и дейците на културата. „Сливенските първенци не са жалили сили и средства за образование, да привлекат най-добрите учители да се съизмерват не само с учителите в България, но и в Европа. Днес отдаваме своето уважение към наследниците на тези учители, на дейците на културата – съвременните будители. Нека да пребъде тяхното дело, нека да продължава да ехти „Върви народе възродени…“, заяви Стефан Радев.

Ученици от Сливен поднесоха гирлянд пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. След тържествената церемония кметът Стефан Радев и заместник – кметът Пепа Чиликова наградиха ученици, носители на награди от национални и международни състезания и конкурси. Прозвучаха изпълнения на музикантите от проекта „Музиката вместо улицата“ и Държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“.

Вечерта от 19 часа на площад „Хаджи Димитър“ започват фолклорните празници „Пазим традициите“, които ще продължат до 26 май.

Предишна КОТЕЛ ОТБЕЛЯЗА 24 МАЙ – ДЕНЯТ НА СВЕТИТЕ БРАТЯ КИРИЛ И МЕТОДИЙ, НА БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА, ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА КНИЖОВНОСТ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ДА УСТАНОВИМ НОВ ИНТЕГРИТЕТ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА РЕПУБЛИКА

След едномесечно пребиваване във властта служебното правителство изважда публично различни факти и обстоятелства като илюстрация как предишното управление е функционирало. Някои от тях са фрапиращи от гледна точка на закона.

Новини Сливен

ДИМИТЪР СЯРОВ: СРЕЩУ ОПАСНОСТТА МОЖЕМ ДА СЕ СПРАВИМ САМО ЗАЕДНО

Не съм от плашливите. Не се плаша лесно. Не се плашете, но се пазете! Опасността отново сега за нас и нашите близки, за всички ни е, на метър-два разстояние, на

Новини Сливен

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СЛИВЕН ОДОБРИ АКТУАЛИЗАЦИЯТА НА БЮДЖЕТА ЗА 2020 ГОДИНА

На днешната редовна сесия на местния парламент в Сливен одобрение получиха всички 32 точки, включени в дневния ред. С 28 гласа „за“, 4 „въздържал се“ и 1 „против“ общинските съветници