МЛАД ЮРИСТ С ОПАСЕН ЧАР Е НАЙ-ТЪРСЕНАТА ЛИЧНОСТ В СЛИВЕН
март 28, 2023 19732 Прегледи

МЛАД ЮРИСТ С ОПАСЕН ЧАР Е НАЙ-ТЪРСЕНАТА ЛИЧНОСТ В СЛИВЕН

Районна прокуратура – Сливен е възложила на полицията предварителна проверка за измама на десетки жители от града под Сините камъни, научи Sliveninfo. Измамените се жалват, че са дали пари на млад юрист, чието първо име е Иван по прякор Заека, който бил неоткриваем. Само една от жалбите е подписана от 10 души, а има и други.

Има хора, които са му дали по 200 000 лева. Някои са взели пари назаем, за да ги дадат на Заека, твърдят запознати. Повечето от хората нямат документи. Други обаче имали договор за заем, запис на заповед или банково извлечение.

Не е ясно общо колко са измамените от Заека. Мнозина крият, защото парите им не били чисти.

Sliveninfo научи, че Иван е вземал пари назаем от свои колеги в Общинско предприятие в Сливен, където е бил юрист. На други пък той давал заеми, връщайки парите с лихва.

Това накарало сливенски бизнесмени да му дадат по-големи суми. Точното местонахождение на Заека не е известно. Сигурно е обаче, че той е най-търсеният човек в Сливен през последните седмици. Издирван е дори от своите партньори на тенис от кортовете до залата за вдигане на тежести.

Наблюдаващият прокурор трябва да реши дали предварителната проверка ще стане досъдебно производство или ще бъде прекратена. Очаква се това да стане в близките дни.

Според запознати младият юрист гледал на запис многократно филма „Опасен чар“ с Тодор Колев и бил вдъхновен от главния герой.

Предишна ЕДИН УСМИХНАТ ПОЛИТИК ОТ СЛИВЕН
Следваща В ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР СЕ ПРОВЕДЕ РАБОТНО СЪВЕЩАНИЕ С ДИРЕКТОРИТЕ НА УЧИЛИЩА ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПЛАХИТЕ ЗА БОМБИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН: СЕГА Е МОМЕНТЪТ ДА ДОКАЖЕМ, ЧЕ СМЕ ЕДИННИ

Уважаеми съграждани, Приятели, Работещите в областното здравеопазване направиха и правят всичко възможно, за да ни лекуват и да спасяват човешки животи в условията на тежка пандемия. Мобилизирани са всички медици.

Новини Сливен

13-ГОДИШНО ДЕТЕ БЕ УБИТО ОТ ПЪТНИЧЕСКИ ВЛАК

На 26 юли, в 20,45 часа,  на ЖП-линия София-Бургас, на около  3 км. източно от ЖП гара Твърдица, влакова композиция, движеща се по направление гр.Карлово-гр.Бургас, блъска момче на 13 години

Новини Сливен

АТАНАС АТАНАСОВ ОТ ГЕРБ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ В ТВЪРДИЦА

Атанас Атанасов от ГЕРБ спечели изборите в Община Твърдица. На балотажа за него гласуваха 51,2% срещу 46,3 % за Ваня Колева от БСП. Това ще бъде трети мандат на Атанас