МЛАДИ СТОПАНИ НА БЪЛГАРСКАТА ГОРА И ДГС ТИЧА ЗАЛЕСИХА 3500 ФИДАНКИ ЗА СЕДМИЦА НА ГОРАТА
06.04.2022 539 Прегледи

МЛАДИ СТОПАНИ НА БЪЛГАРСКАТА ГОРА И ДГС ТИЧА ЗАЛЕСИХА 3500 ФИДАНКИ ЗА СЕДМИЦА НА ГОРАТА

На 6-ти април служители на ДГС Тича и ученици от IV и V клас при ОУ „Христо Ботев“ – с.Тича извършиха залесяване на близо 3500 дръвчета. Под надслов „Младите стопани на гората“ децата и горските засадиха фиданки от дървесния вид цер в местността „Кайънлък дере“, по повод настоящия лесовъдски празник Седмица на гората 2022г.

Учениците с интерес изслушаха урока на лесовъдите, от който научиха повече за ползите от залесяването, за начина, по който протича отглеждането на една гора, за да стане тя красива, образцова и поддържана. Интерес за тях предизвикаха и пособията, които горските служители използват в процеса на залесяването, а въпросите им  получиха професионални отговори и подробни обяснения.

Предишна ВЕНЦИСЛАВ ТЕМЕЛКОВ ПОЧЕРПИ ЗА РОЖДЕН ДЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТЕФАН ПАСКОВ И МИНЧО АФУЗОВ ПОДКРЕПИХА КАНДИДАТ КМЕТОВЕТЕ НА ЛЕВИЦАТА В ТОПОЛЧАНЕ И БИКОВО

  Лидерът на Левицата в Сливен Стефан Пасков подкрепи кандидатите на Левицата в селата Тополчане и Биково. Той бе придружен от независимия кандидат за кмет за Сливен Минчо Афузов. За

Новини Сливен

ОБЩИНСКИ ПОДАРЪК ЗА ПОЛИЦЕЙСКОТО УПРАВЛЕНИЕ В СЛИВЕН

Компютърна техника, включваща 14 принтера, 14 компютъра и 2 лаптопа получи от Община Сливен полицията.Те ще се използват за нуждите на Детска педагогическа стая и за дейността на районните инспектори.

Новини Сливен

ДВАМА СА С ПОВДИГНАТИ ОБВИНЕНИЯ ЗА УБИЙСТВОТО В ШИВАЧЕВО

На 28.12.2019г. под надзора на Окръжна прокуратура Сливен, е започнало разследване по досъдебно производство, в  хода на което прокурор при ОП-Сливен е повдигнал обвинение срещу Денчо Д., Георги Д. и