МЛАДИ ПЕВЦИ ОТ СЛИВЕН СЕ ПРЕДСТАВИХА ОТЛИЧНО НА НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС
юли 20, 2021 2040 Прегледи

МЛАДИ ПЕВЦИ ОТ СЛИВЕН СЕ ПРЕДСТАВИХА ОТЛИЧНО НА НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

Талантливи и вълнуващи, младите изпълнители от Вокално студио „Усмивка” с ръководител Мария Желева, отново завоюваха едни от най-високите оценки на журито!

Певците от Вокално студио „Усмивка” представиха града ни повече от достойно, като завоюваха най-високите оценки. Участието на младежите беше първо в Национален конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“ – Хисаря и запомнящо се.
Конкурсът се състоя в два етапа. След селектиране на най-добрите 10 изпълнителя във възрастова група, на присъствен етап на 16-17 юли на сцената на летен театър Хисаря, младите певци имаха възможност отново да стъпят на сцена и да развълнуват публиката.

– Добромира Стоянова – Първо място (трета възрастова група)
– Алекс Колев – Второ място (четвърто възрастова група)
– Дует Добромира Стоянова и Самуил-Петко Махнев – Първо място
– Дует Гергана Узунова и Алекс Колев – Второ място
– Гергана Узунова – Grand prix (за всички възрастови групи)

Изпълненията на сливенските млади певци се отличиха с интересен подбор на репертоар, подходящо сценично поведение и разбира се вълнуващи вокали.

Получиха заслужени поздравления от председателите на журито, Мими Иванова и Развигор Попов. В журито бяха още: д-р Владимир Димов, Здравко Петров, Надя Тончева, Петър Алексиев.
Когато постоянството, трудът и любовта към хубавата музика ги има, резултатът е на лице.

Предишна ДНЕС Е ИЛИНДЕН
Следваща НАД 1200 ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ПРАЗНУВАТ СВОЯ ИМЕН ДЕН ДНЕС

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЕТИ БОЗУКОВА СЪБРА 77 СТИХОТВОРЕНИЯ В НОВА КНИГА

Издателство „Изида“ зарадва Кети Бозукова за рожденния и ден с нова поетична книга – „Прозорец от спомени“, в която са събрани 77 стихотворения. Редактор на книгата е поетът Деньо Денев,

Новини Сливен

ПОЛИЦЕЙСКА АКЦИЯ СРЕЩУ КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ В СЛИВЕН

Специализирана акция се провежда в сливенския квартал „Надежда“ и в селата Тополчане и Селиминово срещу купуването и продаването на гласове. В операцията участват служители на Икономическа и Криминална полиция, както

Новини Сливен

ЗАПОЧВА ПОДГОТОВКАТА ЗА НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „ЦВЕТЕН КАМЕРТОН“

И тази година градът под Сините камъни ще бъде домакин на Националния фестивал „Цветен камертон“. На работна среща днес в Общината беше обсъдена организацията и подготовката, свързани с конкурса. Традиционно