МЛАДИТЕ СЕМЕЙСТВА НЯМА ДА ПЛАЩАТ ДАНЪК ЗА ЖИЛИЩЕ И АВТОМОБИЛ В ЯМБОЛ
май 21, 2023 1335 Прегледи

МЛАДИТЕ СЕМЕЙСТВА НЯМА ДА ПЛАЩАТ ДАНЪК ЗА ЖИЛИЩЕ И АВТОМОБИЛ В ЯМБОЛ

Млади семейства, живеещи в Ямбол, няма да плащат данък за едно основно жилище и за един лек автомобил в рамките на три години.  Те ще могат да посещават безплатно културните мероприятия на общината, а децата им /на възраст до 10 години/  –  да тренират безплатно в общинските спортни клубове.

Това съобщиха от кметството в Ямбол. Общината отново допълва мерките в помощ на млади семейства, за да имат стимул да се установят в града. Част от предвидените нововъведения са заложени в  предложението за Наредба за стимулиране на нови млади семейства, които да изберат Ямбол за свой дом.

Инициативата за създаването на проекта за Наредбата е на кмета на Община Ямбол – Валентин Ревански. В проекта са определени правилата, на които трябва да отговарят желаещите да кандидатстват, както и мерките за тяхното подпомагане.

Първото изискване е , съпрузите да са на възраст от 18 до 35 години, да имат завършено средно образование и да не са осъждани.  Освен освобождаването от д9анък за жилище и кола, без да заплащат, семействата ще имат право да използват едно паркомясто в „синя зона“ на определени паркинги. Такса за битови отпадъци обаче ще се заплаща. За децата до 10-годишна възраст е предвидена и карта за ползване на плувния басейн в периода от месец май до месец септември, както и безплатни пoсещения на спортни мероприятия.

Желаещите млади семейства трябва да подадат заявления, а документите ще бъдат разгледани от комисия. Още едно изискване е, че семействата не трябва да са имали постоянен или настоящ адрес в Ямбол за период от пет години,  до датата на подаване на документите.

От две години насам, Община Ямбол има Наредба за подпомагане на семействата с деца, както и Правилник за финансово подпомагане на процедури инвитро на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми. Всички тези мерки са част от кампания под наслов „Ямбол – град с бъдеще ! “.

Новият проект за Наредбата ще  бъде гласуван от Общинския съвет на града.

 

trud.bg

Предишна 15-ГОДИШНО МОМЧЕ Е СЪС СЧУПЕН КРАК СЛЕД ИНЦИДЕНТ С ТРОТИНЕТКА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА В СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ШОФЬОРКА РАНИ ПАСАЖЕРКА ОТ ДРУГ АВТОМОБИЛ

На 3 юни, в 17:10 ч., на тел.112 е получен сигнал, че на територията на РУ-Тунджа,  в близост до село Межда е възникнало пътнотранспортно произшествие с пострадал. На място е

Новини Ямбол

ПИЯН 19-ГОДИШЕН ШОФЬОР СЕ ХВЪРЛИ В КАНАВКА

Снощи, около 19:30 ч. в ОДМВР – Ямбол е постъпил сигнал за самокатастрофирал автомобил на ямболския околовръстен път „Изток“. На място полицейските органи  установяват, че лек автомобил „Хонда Сивик“, управляван

Новини Ямбол

19-ГОДИШЕН ШОФЬОР НА БМВ БЛЪСНА 8-ГОДИШНО МОМИЧЕ

Вчера, към 16:00 ч. в РУ-Стралджа е постъпило съобщение, че във ФСМП-Стралджа е прието 8-годишно момиче с прохлузна рана на главата, без опасност за живота. По първоначални данни нараняването е