МЛАДИТЕ СЕМЕЙСТВА НЯМА ДА ПЛАЩАТ ДАНЪК ЗА ЖИЛИЩЕ И АВТОМОБИЛ В ЯМБОЛ
21.05.2023 1788 Прегледи

МЛАДИТЕ СЕМЕЙСТВА НЯМА ДА ПЛАЩАТ ДАНЪК ЗА ЖИЛИЩЕ И АВТОМОБИЛ В ЯМБОЛ

Млади семейства, живеещи в Ямбол, няма да плащат данък за едно основно жилище и за един лек автомобил в рамките на три години.  Те ще могат да посещават безплатно културните мероприятия на общината, а децата им /на възраст до 10 години/  –  да тренират безплатно в общинските спортни клубове.

Това съобщиха от кметството в Ямбол. Общината отново допълва мерките в помощ на млади семейства, за да имат стимул да се установят в града. Част от предвидените нововъведения са заложени в  предложението за Наредба за стимулиране на нови млади семейства, които да изберат Ямбол за свой дом.

Инициативата за създаването на проекта за Наредбата е на кмета на Община Ямбол – Валентин Ревански. В проекта са определени правилата, на които трябва да отговарят желаещите да кандидатстват, както и мерките за тяхното подпомагане.

Първото изискване е , съпрузите да са на възраст от 18 до 35 години, да имат завършено средно образование и да не са осъждани.  Освен освобождаването от д9анък за жилище и кола, без да заплащат, семействата ще имат право да използват едно паркомясто в „синя зона“ на определени паркинги. Такса за битови отпадъци обаче ще се заплаща. За децата до 10-годишна възраст е предвидена и карта за ползване на плувния басейн в периода от месец май до месец септември, както и безплатни пoсещения на спортни мероприятия.

Желаещите млади семейства трябва да подадат заявления, а документите ще бъдат разгледани от комисия. Още едно изискване е, че семействата не трябва да са имали постоянен или настоящ адрес в Ямбол за период от пет години,  до датата на подаване на документите.

От две години насам, Община Ямбол има Наредба за подпомагане на семействата с деца, както и Правилник за финансово подпомагане на процедури инвитро на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми. Всички тези мерки са част от кампания под наслов „Ямбол – град с бъдеще ! “.

Новият проект за Наредбата ще  бъде гласуван от Общинския съвет на града.

 

trud.bg

Предишна 15-ГОДИШНО МОМЧЕ Е СЪС СЧУПЕН КРАК СЛЕД ИНЦИДЕНТ С ТРОТИНЕТКА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА В СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

В ЕЛХОВО СЕ ТЪРСЯТ: ЛЕКАРИ ЗА 5000 ЛЕВА ЗАПЛАТА, СЕСТРИ – 3500, САНИТАРИ – 2500

Над 5 000 лева месечно възнаграждение предлага ръководството на общинската болница в Елхово на лекари, които да се съгласят да работят в COVID отделението на лечебното заведение, съобщи БНР. В

Новини Ямбол

42-ГОДИШЕН ШОФЬОР САМОКАТАСТРОФИРА СЛЕД ПИЯНСКИ ЗАПОЙ

В РУ – Елхово е образувано бързо производство за шофиране след употреба на алкохол срещу 42-годишен жител на Болярово. Снощи,  към 23:00 ч. в РУ-Елхово е получен сигнал  за самокатастрофирал

Новини Ямбол

КОЛА ПРЕГАЗИ ЖЕНА В ЯМБОЛСКИЯ УЧАСТЪК НА МАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ“

Движението в района на 278-ми км на автомагистрала „Тракия“, в посока София, край Ямбол е затруднено заради инцидент със загинала жена, съобщи за БТА говорителят на областната дирекция на МВР