МЛАДЕЖКИ ИЗБОРИ В СЛИВЕН

МЛАДЕЖКИ ИЗБОРИ В СЛИВЕН

На 17.10 в залата на РУО -гр Сливен се проведоха избори за ръководство на Младежки общински съвет/МОС/ – Сливен.
Събитието се проведе в съгласие с устава на МОС , според който старото ръководство се отчита за дейността си през Общото събрание на съвета за последната година от управлението си. Данела Стоева, Мартин Анастасов, Мариян Желязков и Тома Стефанов представиха интересна презентация за множеството интересни кампании, концерти, тренинги, семинари, беседи, флашмоб международни и национални прояви и други събития, проведени през периода октомври 2018-2019 о.,  в полза на младите хора.

След представяне на речи  беше избрано новото кръковдство в състав: Даниела Стоева – Председател , Тома Стефанов- младежки Кмет на Сливен, Мариян Желязков и Бояна Баева- зам. председатели и Александра Громова -връзки с обществеността на Съвета.
С интересни идеи работата на МОС последната година беше подкрепена от доброволките Кристине/Грузия/ и Ана/Испания/ по проект „Младежи за откритост и съпричастност II“ на програма „Еразъм+“ на ЕК, на която Младежки дом- Сливен беше бенефициент. Проектът беше фокусиран върху структурния диалог с управляващите  младежките политики.
Събитието уважиха г-жа Милена Чолакова- Началник на РУО-Сливен , г-жа Пламена Петкова – Директор на Младежки дом и Анелия Иванова- консултант на МОС.Сливен.
Младежки общински съвет  -гр. Сливен МОС – Сливен    е неполитическа  неформална организация , представляваща интересите на младите хора в Община Сливен, посредник на тяхната обща воля пред органите на местната, регионална  и държавна власт.

 Дейността на МОС  осмисля  усилията на своите членове, като създава  среда и условия за формирането на активна гражданска позиция, инициативност и поемане на персонална отговорност, за съхраняване и обогатяване на националните ценности, развива доброволчеството,  подпомага взаимодействието между младите хора в България, страните от Европейския съюз и света.  Той работи в Младежки  дом – Сливен като част от програмата му за младежко самоуправление.
Всеки, който желае, има ценни идеи и каузи, нуждае се от екип и подкрепа за осъществяването им е „добре дошъл“ в МОС – гр. Сливен- ул. Д-р К. Стоилов 12 , https://www.facebook.com/mossliven/
Предишна БСП: ЗАЛА "СЛИВЕН" НЕ СЕ УПРАВЛЯВА ЕФЕКТИВНО, ЩЕ ПРОМЕНИМ ОБЩИНСКАТА НАРЕДБА
Следваща ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ - СЛИВЕН: ДА РАЗКЪСАМЕ СХЕМИТЕ, КОИТО НИ ЗАДУШАВАТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЛЕЧКОВ: НЕ СЕ СРАМУВАМ ОТ МОИТЕ ДЕЛА КАТО КМЕТ И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ

Дocкoрoшният вицeпрeзидeнт нa Бългaрcкия футбoлeн cъюз Йoрдaн Лeчкoв зaяви, чe нямa aпeтити дa ce кaндидaтирa зa прeзидeнтcкия пocт нa цeнтрaлaтa. Лeгeндaрният плeймeйкър признa, чe зaпoчвa дa cъжaлявa зa уcпeхa oт

Новини Сливен

НА 1 ЮНИ РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН OРГАНИЗИРА ДЕТСКИ ПРАЗНИК

На 1 юни, 2018г., от 10:30 ч.,  в двора на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен ще се проведе весел детски празник посветен на международния ден на детето. Денят на

Новини Сливен

ТОЙ НИ ВРЪЩА В ПРИКАЗНИЯ СВЯТ НА СТАРИТЕ СЛИВЕНСКИ ПРЯКОРИ

Прякорите са оригинално народно творчество, създадено с въображение и чувство за хумор. Това каза пред Sliveninfo Кръстьо Берберов, общественик, историограф, дългогодишен отговорник по протокола в община Сливен. Негова статия за