МЛАДЕЖКИ ДОМ – СЛИВЕН С ИНФОРМАЦИОНЕН ЩАНД ПО ПОВОД ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА МЛАДЕЖТА
22.04.2024 165 Прегледи

МЛАДЕЖКИ ДОМ – СЛИВЕН С ИНФОРМАЦИОНЕН ЩАНД ПО ПОВОД ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА МЛАДЕЖТА

По повод Европейската седмица на младежта в Сливен се проведе информационна кампания. Тя бе инициирана от Младежкия дом и се състоя в пространството около Кълбото.

Основните цели на Европейската седмица на младежта са да се предостави възможност на младите хора да станат активни и ангажирани граждани, както и да се насочи вниманието към приоритетни въпроси от значение за младите хора. В периода от 8 до 22 април чрез стотици събития в цяла Европа се насърчават и рекламират възможностите, предлагани на младите хора от публични политики и инициативи на европейско, национално, регионално и местно ниво, като например Еразъм+ или програмата на Европейски корпус за солидарност. Тази година във фокуса на кампаниите са и предстоящите избори за европарламент. На специално създадения портал Together.eu младежите могат да се информират за важността на активното гражданско участие и гласуването на тези избори.

Освен всичко останало, младите хора на Сливен имат възможност да научат повече за мрежата Евродеск и възможностите за стаж, обучение, образование, работа и пътуване в Европа.

„Не пропуснахме да споменем и инициативата DiscoverEU, която предоставя шанс на навършващите 18 години да спечелят безплатен билет за пътуване с влак в Европа“, споделиха още от Младежкия дом.

Предишна НОВО ЗАСЕДАНИЕ НА ЕПИЗООТИЧНАТА КОМИСИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С БОЛЕСТТА "ПТИЧИ ГРИП"
Следваща ПРОЕКТЪТ ЗА КОЛОДРУМА ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН НА 24 АПРИЛ В ОБЩИНАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВОДАЧ ОТИВА НА СЪД ЗА ШОФИРАНЕ С ДРОГА

Водач, употребил наркотици, е установен от полицейски екип в град Котел на 7 ноември. При проверка на лек автомобил „Пежо“ на улица „Васил Левски“ в град Котел полицейските служители установяват,

Новини Сливен

МАРИЕТА ПЕТКОВА ОТКАЗА ДА БЪДЕ В ЛИСТАТА НА БСП

Общинската съветничка Мариета Петкова отказа участие в червената листа за местните избори през октомври. Това се случи в самия край на общинската конференция на БСП, която се проведе в събота.

Новини Сливен

SLIVENINFO ПРЕДЛАГА ОЩЕ СНИМКИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ШАМПИОН ПО ЩАНГИ БОЖИДАР АНДРЕЕВ КАТО СЛУЖИТЕЛ НА ЛИДЛ

Sliveninfo.bg предлага на своите читатели още три снимки на европейски шампион по щанги Божидар Андреев от лятото на 2017 г., когато той работеше в магазин Лидл в Сливен. Снимките са