МЛАДЕЖКИ ДОМ-СЛИВЕН ПРОВЕДЕ ТРЕНИНГ ПО ПРАВА НА ЧОВЕКА
12.12.2018 1261 Прегледи

МЛАДЕЖКИ ДОМ-СЛИВЕН ПРОВЕДЕ ТРЕНИНГ ПО ПРАВА НА ЧОВЕКА

Младежки дом – Сливен проведе тренинг по права на човека/детето днес в залата на Областна управа по повод международния ден на правата на човека с ученици от ОУ „Хр. Ботев“ с. Самуилово и от ПГПЗЕ „З. Стоянов“.
Водещи на интерактивното обучение бяха младежките лидери Даниела Стоева- секретар на съвета на децата при ДАЗД, Рафаел Кънев – ученик ПГПЗЕ „З. Стоянов“ и доброволката по програма „Еразъм+“ от Грузия – Кристине.
Понятиято “права на човека” изразява универсалната ценност на човека, която се проявява индивидуално без оглед на гражданството му, класата, социалната група, към която принадлежи, етническата му принадлежност.
По време на тренинга се дискутира днешното схващане на правата на човека, което разширява това понятие като добавя редица лични, политически, социални и културни права. Учениците бяха обучени да правят разлика между права на човека като биологично същество, права на личността в социалната среда и права на гражданина, също и да познават Конвенцията на ООН за правата на детето и Всеобщата декларация за правата на човека.

Предишна СПЕЦИАЛИСТ ПО ПОЗИТИВНА ПСИХОТЕРАПИЯ И ХИПНОЗА ЗАПОЧВА РАБОТА В СЛИВЕН
Следваща КРЕПОСТ "ТУИДА" И СЛИВЕН НА 3-то МЯСТО В ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА ЗА 2018 Г.

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН СТАРТИРА БЛАГОУСТРОЯВАНЕТО НА МЕЖДУБЛОКОВИ ПРОСТРАНСТВА В КВАРТАЛ „БЪЛГАРКА“

Започнаха дейностите по благоустрояване на междублокови пространства в кв. „Българка“ около блокове № 37, 33, 32, 31 и 20 по проекта за трите квартала – „Сини камъни“, „Дружба“ и „Българка“.

Новини Сливен

АНТИЧНИ И СРЕДНОВЕКОВНИ ВОИНИ ПОСРЕЩА ДНЕС СЛИВЕН

Участниците в Средновековния събор „Помни славата“ ще бъдат представени днес от 17 часа пред сградата на Общината. Те ще пристигнат в характерните облекла на антични и средновековни воини. Групите от

Новини Сливен

ПЪРВИЯТ СТУД НЕ УПЛАШИ ТЪРГОВЦИТЕ НА БИТАКА В СЛИВЕН

Сливенският битак е последното нещо, което ще изчезне, ако един ден градът ни го няма. Тази неистова страст да търгуваш в мизерни условия тук намира хиляди сподвижници. Така беше и

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

19 − eighteen =