МЛАДЕЖИ ОТ МГЕРБ СЛИВЕН ЗАКИЧИХА С МАРТЕНИЧКИ МЛАДЕЖИ И ВЪЗРАСТНИ ОТ СОЦИАЛНИ ЗАВЕДЕНИЯ В ГРАДА

МЛАДЕЖИ ОТ МГЕРБ СЛИВЕН ЗАКИЧИХА С МАРТЕНИЧКИ МЛАДЕЖИ И ВЪЗРАСТНИ ОТ СОЦИАЛНИ ЗАВЕДЕНИЯ В ГРАДА

МГЕРБ Сливен закичи с мартенички екипа и ползвателите на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания „Милосърдие“, и младежите от Защитено жилище за хора с умствена изостаналост №2. За поредна година представители на младежката организация на ПП ГЕРБ Сливен зарадваха настанените в социалните заведения и им пожелаха да бъдат здрави и щастливи. От своя страна ползвателите на социалната услуга поздравиха младежите с песен и също ги закичиха с мартенички.

Дневният център за възрастни хора с увреждания (ДЦПЛУ) – Сливен функционира като социална услуга в общността. Основните дейности в центъра са свързани с предоставяне на социална подкрепа, храна, задоволяване на ежедневни здравни, психологически, образователни, рехабилитационни и терапевтични потребности, също така и потребности от дейностите за свободното време и личните контакти. Капацитетът на ДЦПЛУ е 15 места.

Защитено жилище за хора с умствена изостаналост 2 функционира от 2009 година. Потребителите са 10 момичета и момчета. Като доставчик на услугата Община Сливен предоставя на потребителите двайсет и четири часова грижа и е алтернатива на живот в малка група. Основната цел е младите хора да водят относително независим и пълноценен начин на живот, съобразно възможностите си.

Предишна ЗАМЕСТНИК-КМЕТЪТ НА СЛИВЕН ПЕПА ЧИЛИКОВА ПОДКРЕПИ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ
Следваща ИЗЛОЖБА ЖИВОПИС НА ИВАН КЪНЕВ, ПОСВЕТЕНА НА СЛИВЕНСКИЯ БАЛКАН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

 ОБЩИНА СЛИВЕН СПЕСТИ 5 МИЛИОНА ЛЕВА ПО ОПЕРАТИВНИ ПРОГРАМИ

Около 5 мил. лв. е успяла да спести Община Сливен от проекти по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. „Успяхме да спестим средства от процедурите, които сме провели до сега.

Новини Сливен 0 коментара

ИЗЧЕЗНАЛА ЖЕНА Е ОТКРИТА МЪРТВА

Обитателка на дома „Качулка“ е открита мъртва в балкана. Това съобщи пред Sliveninfo директорът на дома за възрастни хора с умствена изостаналост Злати Стоянов. „Николина изчезна средата на миналия месец,

Новини Сливен 0 коментара

ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – СЛИВЕН ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 26 АПРИЛ 2018 Г.

Заседание на Общински съвет- Сливен ще се проведе утре от 9 часа в зала „Май“. 41 точки са включени в предварителния дневен ред. Една от тях е упълномощаване на кмета

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

1 × 3 =