МИТКО ЩЕРЕВ И ИЛИЯ АНГЕЛОВ ОТ „ДИАНА ЕКСПРЕС“ ПРЕД СТЕФАН РАДЕВ: ВПЕЧАТЛЕНИ СМЕ ОТ МЛАДАТА ПУБЛИКА И ЗАЛА „СЛИВЕН“

МИТКО ЩЕРЕВ И ИЛИЯ АНГЕЛОВ ОТ „ДИАНА ЕКСПРЕС“ ПРЕД СТЕФАН РАДЕВ: ВПЕЧАТЛЕНИ СМЕ ОТ МЛАДАТА ПУБЛИКА И ЗАЛА „СЛИВЕН“

Кметът Стефан Радев днес се срещна с едни от най-разпознаваемите творци и изпълнители, част от българската популярна музика – композиторът Митко Щерев и Илия Ангелов от рок групата „Диана експрес“. Посещението на гостите в Сливен е свързано с образователния концерт за ученици „Урок по рок“ на Младежки дом-Сливен, който се проведе вчера в зала „Сливен“.

Пред кмета Радев гостите споделиха най-добри впечатления от концертната вечер и оживлението сред сливенските ученици. На сцената в залата музикантите изпълниха част от най-големите хитове на групата. Освен това те имаха възможност да разкажат и запознаят публиката в детайли и с част от процеса по създаване на песните.

„Досега не сме провеждали такъв концерт. Хареса ни, че учениците познават нашите песни. Обстановката и озвучаването в залата са много добри и на ниво“, заявиха още Митко Щерев и Илия Ангелов.

От своя страна сливенският градоначалник ги приветства и изрази задоволство от срещата си с тях. Той сподели, че част от ученическите му години са преминали с музиката на „Диана експрес“, която и днес продължава да вълнува различните поколения.

На срещата присъстваха още  председателят на Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания към местния парламент Лидия Димитрова и Борис Беленски от Младежки дом-Сливен. Те споделиха, че състоялият се вчера концерт е подготвян близо три години, като предвиждат още такива инициативи във времето.

В хода на разговора беше обърнато внимание на развитието и мястото на изкуството и културата в съвремието, което днес е повлияно до голяма степен от бързоразвиващите се технологии и социални мрежи. Беше подчертана и необходимостта от целенасочена държавна политика и подкрепа за културните направления.

През дългата си творческа кариера Митко Щерев е написал мелодиите на близо 40  игрални и документални филма. През 1996 г. Съюзът на филмовите дейци в България го обяви за композитор на столетието за филмова музика, във връзка с честването „Сто години кино“. Митко Щерев е носител на орден „Кирил и Методий“ – I степен. Става почетен гражданин на родния си град Ямбол през 2011 г. Легендата на българската популярна музика Илия Ангелов, златният глас на  „Диана експрес“, се радва и на значима солова кариера. Един от най-талантливите солисти с много турнета извън страната. Носител е на награда „Златният Орфей“ през 1995 г.

Предишна 26 ЛЕСОВЪДИ ОТ ЮИДП ПРЕМИНАХА ОБУЧЕНИЕ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ЗАЩИТЕНИ ВИДОВЕ ПТИЦИ
Следваща ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ СЪБРА ПЕНСИОНЕРСКИТЕ КЛУБОВЕ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

17-ГОДИШЕН Е В БОЛНИЦА СЛЕД СБИВАНЕ СЪС СВОЙ ВРЪСТНИК

В РУ-Сливен се извършва проверка по повод проявена агресия между ученици. Сигнал за сбиване на булевард в града между двама младежи на 17 години бил подаден тази сутрин към 8.00

Новини Сливен

ЕНЕРГОТО В СЛИВЕН ОСТАНА БЕЗ ТОК, КЛИЕНТИТЕ ЧАКАТ НА СТУДА

Сградата на ЕВН в Сливен остана без ток рано сутринта на 24 март. Това съобщиха пред Sliveninfo клиенти на дружеството. Те чакали на студа пред Енергото.

Новини Сливен

ЕДНА ГОДИНА БЕЗ АКТЬОРА ТОДОР БЛИЗНАКОВ

Измина една година от кончината на актьора Тодор Близнаков – едно от известните лица в най-новата история на Сливенския драматичен театър „Стефан Киров“. Името му остава да живее в театралния