МИНЧО АФУЗОВ: ЩЕ РЕНОВИРАМЕ ВОЕННИЯ СТАДИОН
22.10.2023 1186 Прегледи

МИНЧО АФУЗОВ: ЩЕ РЕНОВИРАМЕ ВОЕННИЯ СТАДИОН

Военният стадион в града не е реновиран от повече от десетилетие. В момента там няма никакви условия за спорт. Стадионът се е превърнал в гора. Това видяха независимият кандидат за кмет на община Сливен Минчо Афузов и екипът му днес.

„Това можеше да е място за спорт на младежките спортни клубове от общината. Необходими са малко усилия, за да се върне животът на стадиона, който сега изглежда призрачно. Когато искаме децата да спортуват, сме длъжни да им осигурим необходимите спортни бази. Смятам, че водещата роля на общината при организирането и провеждането на спортни дейности в учебните заведения и извън тях, трябва да се възстанови. Спортът и творческите занимания учат децата на постоянство, развиват духа и тялото. Действат като превенция срещу пороците“, коментира Минчо Афузов.

В програмата на независимия кандидат спортът е един от водещите приоритети. Там са предвидени ясно структурирани мерки, чрез които подрастващите ще бъдат стимулирани да спортуват, а спортните клубове ще срещнат нужната подкрепа в развиването на своята дейност. Част от мерките целят завръщането на сливенския футбол, баскетбол и волейбол в престижните професионални групи чрез привличане на спонсори, използване на съществуващите детски школи, привличане на добри професионални състезатели.

„Създаването на многофункционална спортна зала също е от ключово значение за нашия град. Освен да бъде използвана за всекидневни спортни тренировки, наличието на такава зала ще ни позволи да бъдем домакини на различни републикански и международни спортни прояви и други извънспортни мероприятия.“, допълни независимият кандидат за кмет.

Програмата на Минчо Афузов, която е публикувана за дописване от гражданите, предвижда организиране на спортни академии към общините. Там е залегнало и създаване на Ученически спортен и Ученически културен календар от събития, съфинансирани от община Сливен.

Независимият кандидат за кмет на община Сливен Минчо Афузов е под номер 70 в бюлетината.

Предишна ПОБЕДИТЕЛЯТ В ПЛАНИНСКИЯ МАРАТОН "ХАЙДУШКИ ПЪТЕКИ" ПОЛУЧИ МЕДАЛ, ПРЕМИЯ И ТЕЖКА НАГРАДА - МЯХ С 40 ЛИТРА ВИНО
Следваща МАРИНЧО ХРИСТОВ: ОБЩИНА СЛИВЕН ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИ ОТНОШЕНИЕТО СИ КЪМ БОКСА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТЕ ЛЕТЯХА КАТО ПТИЦИ НАД СЛИВЕН

Те се появиха малко след 14.30 часа в небето над Сливен. Един по един. Четиримата парапланеристи полетяха от Карандила и повече от пет минути се рееха над сините камъни и

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯ Е ЗАДЪРЖАН ПРИ ОПЕРАЦИЯ, В КОЯТО СА ОТКРИТИ 30 КГ ХЕРОИН

Операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици,  е проведена от служители на ГДБОП на 9 февруари. Полицейските действия  в София, Сливен и Стара Загора са предприети във връзка с

Новини Сливен

247 СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА СЕДМИЦА

247 са новите случаи на коронавирус в община Сливен през седмицата 9 – 15 ноември. За този период са излекувани 145 души. Починали са 7 пациенти. Активните случаи на инфекцията