МИНЧО АФУЗОВ: ЩЕ ПОЛОЖИМ ВСИЧКИ УСИЛИЯ ЗА УКРЕПВАНЕ И ПРОХОДИМОСТ НА ПЪТЯ СЛИВЕН – ЕЛЕНА
август 26, 2022 389 Прегледи

МИНЧО АФУЗОВ: ЩЕ ПОЛОЖИМ ВСИЧКИ УСИЛИЯ ЗА УКРЕПВАНЕ И ПРОХОДИМОСТ НА ПЪТЯ СЛИВЕН – ЕЛЕНА

По инициатива на областния управител Минчо Афузов се проведе работна среща за състоянието на някои пътни участъци в регион Сливен. Тя бе свикана в отговор на множество сигнали за опасно компрометирани настилки от областната пътна мрежа и най-вече – от желанието на новото ръководство на областта да окаже максимално съдействие за осигуряване проходимостта и безопасността на пътищата преди зимния сезон.

„Свикваме тази среща, за да излезем с план за съвместни действия и да набележим конкретни мерки, с които да облекчим ситуацията. Необходимо е да се предприемат решителни, но и бързи действия, за да осигурим безопасността на пътуващите, особено преди настъпването на зимния сезон“, каза г-н Афузов.

Освен областният управител, в срещата участваха неговият заместник – Антоний Андонов, инж. Христо Темелков, директор на Областно пътно управление – Сливен, Господин Господинов и Илко Иванов от „Пътно поддържане Сливен“ ООД и Христо Христов, представител на фирма „Берко 90“.

Акцент бе поставен върху пътя Сливен – Елена, най-вече в отсечката от Агликина поляна до Стара река и в самото населено място, както и в района на село Тича – рискови участъци за възникване на тежки пътнотранспортни произшествия.

Коментирани бяха още технически и юридически въпроси, свързани със забавяне изпълнението на договора на фирма „Пътно поддържане Сливен“ за рехабилитация на проблемния участък от пътя Сливен – Елена, както и възможностите за укрепване и изкърпване на настилките в най-ерозиралите зони. За ремонтиращия се пътен участък в района на село Тича стана ясно, че строително-монтажните работи ще продължат, след като ВиК Сливен завърши подмяната на водопровода.

Взето бе решение фирмите изпълнители да предоставят допълнителни документи, необходими за предстоящите разговори с Регионалното министерство и Агенция „Пътна инфраструктура“.

„От страна на Областна администрация ще бъдат положени максимални усилия за ускоряване на процедурите, тъй като за нас е от изключителна важност осигуряването на безпрепятствен достъп към балканските села“, подчерта областният управител.

Предишна ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ СТРЕЛБИ НА УЧЕБНИЯ ЦЕНТЪР „БАТМИШ“ В СЛИВЕН
Следваща ДЕЗДЕМОНА ПРЕЗ ПРИЗМАТА НА ФЕМИНИЗМА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕНИНФОНЕТ ИЗГРАДИ БЕЗПЛАТНО ОПТИЧНАТА МРЕЖА НА ЗАЛА „АСЕНОВЕЦ“

Цялата оптична мрежа на спортна зала „Асеновец“, която в момента се ремонтира основно, е изградена напълно безплатно от водещия кабелен оператор Сливенинфонет. „Става въпрос за полагане на оптика в цялата

Новини Сливен

СЕДМА ЖЕРТВА НА COVID -19 В СЛИВЕН

Седма жертва на COVID -19 в Сливен. От НОЩ съобщиха, че е починал мъж на 78 години, който е имал инсулт. Той се е лекувал в Инфекциозното отделение на областната

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯТА ВЛАДИМИР РУСЕВ ЛОБИРА ЗА РОДНИЯ СИ ГРАД НА СРЕЩА С ПОЛСКИЯ ПОСЛАНИК

На 04.02.2020 г., в посолството на Република Полша в София се проведе среща между Н. Пр. посланик Мачией Шимански и Владимир Русев – председател на Полско-Българска Търговска Камара. Срещата бе