МИНЧО АФУЗОВ: ЩЕ ПОЛОЖИМ ВСИЧКИ УСИЛИЯ ЗА УКРЕПВАНЕ И ПРОХОДИМОСТ НА ПЪТЯ СЛИВЕН – ЕЛЕНА
август 26, 2022 561 Прегледи

МИНЧО АФУЗОВ: ЩЕ ПОЛОЖИМ ВСИЧКИ УСИЛИЯ ЗА УКРЕПВАНЕ И ПРОХОДИМОСТ НА ПЪТЯ СЛИВЕН – ЕЛЕНА

По инициатива на областния управител Минчо Афузов се проведе работна среща за състоянието на някои пътни участъци в регион Сливен. Тя бе свикана в отговор на множество сигнали за опасно компрометирани настилки от областната пътна мрежа и най-вече – от желанието на новото ръководство на областта да окаже максимално съдействие за осигуряване проходимостта и безопасността на пътищата преди зимния сезон.

„Свикваме тази среща, за да излезем с план за съвместни действия и да набележим конкретни мерки, с които да облекчим ситуацията. Необходимо е да се предприемат решителни, но и бързи действия, за да осигурим безопасността на пътуващите, особено преди настъпването на зимния сезон“, каза г-н Афузов.

Освен областният управител, в срещата участваха неговият заместник – Антоний Андонов, инж. Христо Темелков, директор на Областно пътно управление – Сливен, Господин Господинов и Илко Иванов от „Пътно поддържане Сливен“ ООД и Христо Христов, представител на фирма „Берко 90“.

Акцент бе поставен върху пътя Сливен – Елена, най-вече в отсечката от Агликина поляна до Стара река и в самото населено място, както и в района на село Тича – рискови участъци за възникване на тежки пътнотранспортни произшествия.

Коментирани бяха още технически и юридически въпроси, свързани със забавяне изпълнението на договора на фирма „Пътно поддържане Сливен“ за рехабилитация на проблемния участък от пътя Сливен – Елена, както и възможностите за укрепване и изкърпване на настилките в най-ерозиралите зони. За ремонтиращия се пътен участък в района на село Тича стана ясно, че строително-монтажните работи ще продължат, след като ВиК Сливен завърши подмяната на водопровода.

Взето бе решение фирмите изпълнители да предоставят допълнителни документи, необходими за предстоящите разговори с Регионалното министерство и Агенция „Пътна инфраструктура“.

„От страна на Областна администрация ще бъдат положени максимални усилия за ускоряване на процедурите, тъй като за нас е от изключителна важност осигуряването на безпрепятствен достъп към балканските села“, подчерта областният управител.

Предишна ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ СТРЕЛБИ НА УЧЕБНИЯ ЦЕНТЪР „БАТМИШ“ В СЛИВЕН
Следваща ДЕЗДЕМОНА ПРЕЗ ПРИЗМАТА НА ФЕМИНИЗМА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕВЕТ ДУШИ В ЗАЩИТЕНО ЖИЛИЩЕ В СЛИВЕН СА С ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОБИ ЗА COVID-19

37 са новите случаи на COVID-19 на територията на Сливенска област през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред диагностицираните има петима потребители и четирима служители, немедицински персонал, в защитено жилище

Новини Сливен

МЪЖ ОТ СЛИВЕН ОТИВА В ЗАТВОРА ЗА ГРАБЕЖ ОТ ВЕТЕРИНАРНА АПТЕКА

Наложиха ефективно наказание от 2 години и 2 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Веселин С. Той е признал вината си за това, че на 10.04.2019 г. в гр. Сливен, от

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА ДА НАРАСТВА БРОЯТ НА ЗАБОЛЕЛИТЕ ОТ COVID-19 В ОБЩИНА СЛИВЕН

Продължава ръстът на заболелите от коронавирус в община Сливен, показват данните за последната седмица, 10  – 16 януари. 566 е общият брой на новите случаи, за разлика от предходния период,