МИНЧО АФУЗОВ СТАВА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН
май 19, 2021 6312 Прегледи

МИНЧО АФУЗОВ СТАВА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН

Минчо Афузов става областен управител на Сливен, научи Sliveninfo. Решението на Министерския съвет се очаква да бъде взето днес по обяд.

Минчо Афузов има две икономически и две инженерни образования. Той е бизнесмен, който се занимава с производство на вино. Семеен, с две деца.

44-годишният социалист е член на общинския съвет на БСП в Сливен. Неговият най-силен политически ход бе в предходния общински съвет, когато Минчо Афузов подаде оставка в знак на несъгласие с гласуваната лобистка поправка за концесията на парк „Хаджи Димитър“. Tогава той написа т.нар. „Kърваво писмо“, което Sliveninfo публикува и което предизвика политическа буря в Сливен.

Областният управител спря решението на общинския съвет, а при повторното му гласуване то бе отменено.

Минчо Афузов е бил одобрен за областен управител в края на миналата седмица. Интересното в случая е, че той се ползва с доверието и на други политически сили, освен БСП. Афузов е диалогичен, което ще му помогне при подготовката и провеждането на изборите на 11 юли.

Минчо Афузов бе конкурент на Кольо Милев като червен кандидат за кмет на последните местни избори. След като загуби вътрешнопартийния вот, той се отказа да бъде и съветник.

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ ИЗЛОЖБАТА „СВЕТЛИНА И ТЕХНОЛОГИИ“
Следваща ЗРЕЛОСТНИЯТ ИЗПИТ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА ЗАПОЧНА НОРМАЛНО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВЕЧЕ СА ЯСНИ ИМЕНАТА НА ЛАУРЕАТИТЕ НА ОСМИЯ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“

Имената на лауреатите на Осмия национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов” вече са известни. Наградата „Дамян Дамянов“ за 2020 г. получава Светла Гунчева от гр. Бургас. Тя е родена на

Новини Сливен

ОБЩИНАТА ЗАПОЧВА ОСНОВЕН РЕМОНТ НА ДВЕ УЛИЦИ В ГРАДА. ПЛАНИРА СЕ И АСФАЛТИРАНЕ НА ЧАСТ ОТ ПЪТНАТА МРЕЖА НА СЛИВЕН И НАСЕЛЕНИ МЕСТА

Община Сливен ще извърши ремонт на две улици в Индустриалната зона. Това заяви днес пред журналисти кметът Стефан Радев. Те се намират в района на бившите заводи „Динамо“ и „Родопа“.

Новини Сливен

ЗАБРАНА ЗА ПАЛЕНЕ НА ГУМИ НА СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ

Забранява се паленето на огън на обществени места, без предварително съгласуване или разрешение от компетентните органи. Това гласи заповед на кмета, издадена на основание Наредбата за управление на отпадъците на