МИНЧО АФУЗОВ СТАВА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН
май 19, 2021 5116 Прегледи

МИНЧО АФУЗОВ СТАВА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН

Минчо Афузов става областен управител на Сливен, научи Sliveninfo. Решението на Министерския съвет се очаква да бъде взето днес по обяд.

Минчо Афузов има две икономически и две инженерни образования. Той е бизнесмен, който се занимава с производство на вино. Семеен, с две деца.

44-годишният социалист е член на общинския съвет на БСП в Сливен. Неговият най-силен политически ход бе в предходния общински съвет, когато Минчо Афузов подаде оставка в знак на несъгласие с гласуваната лобистка поправка за концесията на парк „Хаджи Димитър“. Tогава той написа т.нар. „Kърваво писмо“, което Sliveninfo публикува и което предизвика политическа буря в Сливен.

Областният управител спря решението на общинския съвет, а при повторното му гласуване то бе отменено.

Минчо Афузов е бил одобрен за областен управител в края на миналата седмица. Интересното в случая е, че той се ползва с доверието и на други политически сили, освен БСП. Афузов е диалогичен, което ще му помогне при подготовката и провеждането на изборите на 11 юли.

Минчо Афузов бе конкурент на Кольо Милев като червен кандидат за кмет на последните местни избори. След като загуби вътрешнопартийния вот, той се отказа да бъде и съветник.

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ ИЗЛОЖБАТА „СВЕТЛИНА И ТЕХНОЛОГИИ“
Следваща ЗРЕЛОСТНИЯТ ИЗПИТ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА ЗАПОЧНА НОРМАЛНО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 02. 07. 2018 г. (понеделник) от 09.30ч . до 12. 00 ч. ще бъде прекъснато водоподаването

Новини Сливен

„ПОТОМЦИ НА ВОЙВОДИ“ ПРИКЛЮЧВА НА 15 МАЙ

Творческите игри „Потомци на войводи”, които се провеждат на крепостта Туида, ще приключат на 15 май. Лошото петъчно време наложи промяна в предварителната програма, затова доста от събитията ще се

Новини Сливен

БИЗНЕСМЕНЪТ КОСТА ФОТЕВ ПРИЕМА ПОЗДРАВИ ЗА СВОЯ ИМЕН ДЕН ДНЕС

Той е щастлив баща на три деца. И не по-малко щастлив дядо, от няколко месеца. Бизнесменът Коста Фотев е лекар по образование, който има дух на предприемач. Днес черпи за