МИНЧО АФУЗОВ СТАВА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН
май 19, 2021 5491 Прегледи

МИНЧО АФУЗОВ СТАВА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН

Минчо Афузов става областен управител на Сливен, научи Sliveninfo. Решението на Министерския съвет се очаква да бъде взето днес по обяд.

Минчо Афузов има две икономически и две инженерни образования. Той е бизнесмен, който се занимава с производство на вино. Семеен, с две деца.

44-годишният социалист е член на общинския съвет на БСП в Сливен. Неговият най-силен политически ход бе в предходния общински съвет, когато Минчо Афузов подаде оставка в знак на несъгласие с гласуваната лобистка поправка за концесията на парк „Хаджи Димитър“. Tогава той написа т.нар. „Kърваво писмо“, което Sliveninfo публикува и което предизвика политическа буря в Сливен.

Областният управител спря решението на общинския съвет, а при повторното му гласуване то бе отменено.

Минчо Афузов е бил одобрен за областен управител в края на миналата седмица. Интересното в случая е, че той се ползва с доверието и на други политически сили, освен БСП. Афузов е диалогичен, което ще му помогне при подготовката и провеждането на изборите на 11 юли.

Минчо Афузов бе конкурент на Кольо Милев като червен кандидат за кмет на последните местни избори. След като загуби вътрешнопартийния вот, той се отказа да бъде и съветник.

Предишна КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ ИЗЛОЖБАТА „СВЕТЛИНА И ТЕХНОЛОГИИ“
Следваща ЗРЕЛОСТНИЯТ ИЗПИТ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА ЗАПОЧНА НОРМАЛНО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КАНДИДАТЪТ ЗА ЕВРОДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ОТКРИ В СЛИВЕН НАЙ-ГОЛЯМОТО ПЕРАЛНО СТОПАНСТВО В ИЗТОЧНА ЕВРОПА

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Лиляна Павлова откри в Сливен най-голямото перално стопанство в Източна Европа. „Поздравявам ви, че сте смели, дръзки и инициативни, че толкова години работите упорито, създавате

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СФОРМИРА ОБЩИНСКИ КРИЗИСЕН ЩАБ, КОЙТО ЩЕ ОБСЪДИ МЕРКИТЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ СРЕЩУ COVID-19

Кметът Стефан Радев сформира днес общински кризисен щаб във връзка с първите регистрирани случаи на заболяването COVID-19 в България. Заседанието ще започне  в 10,30 часа в зала 105 в сградата на

Новини Сливен

ЛЕК АВТОМОБИЛ СЕ ОБЪРНА ДО СЕЛО ГОРНО АЛЕКСАНДРОВО

През вчерашния ден в дежурната част на РУ-Сливен са постъпили 7 сигнала за възникнали леки пътни  произшествия. От екип на сектор „Пътна полиция“ е обслужено едно произшествие с обърнал лек