МИНЧО АФУЗОВ СЕЗИРА ДВЕ МИНИСТЕРСТВА ЗА ЗАЧЕСТИЛИТЕ ИНЦИДЕНТИ НА ЖП-ЛИНИЯТА ПРЕЗ НОВА ЗАГОРА

МИНЧО АФУЗОВ СЕЗИРА ДВЕ МИНИСТЕРСТВА ЗА ЗАЧЕСТИЛИТЕ ИНЦИДЕНТИ НА ЖП-ЛИНИЯТА ПРЕЗ НОВА ЗАГОРА

 

Областният управител на Сливен Минчо Афузов  сезира транспортното и вътрешното министерство за зачестилите инциденти на железния път в участъка Хан Аспарух – Нова Загора –Коньово, предизвикани от кражби на елементи от инфраструктурата, вандализъм и нерегламентирано преминаване на хора и превозни средства, съобщиха от областната администрация.

Минчо Афузов  информира министъра на транспорта Христо Алексиев и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, че инцидентите причиняват сериозни материални щети на железопътната инфраструктура и създават реални рискове за здравето и живота на гражданите. Само през ноември са регистрирани три произшествия, при които по случайност не са пострадали хора. Областният управител настоява да бъдат привлечени сили на жандармерията за осъществяване на ефективен контрол срещу незаконните посегателства и неправомерното преминаване на железния път в посочения участък, както и по възможност да бъде увеличена числеността на състава в РУ на МВР – Нова Загора.

В писмата до двамата министри се съобщава, че предложенията са обсъдени на среща в края на ноември, проведена от областния управител с ръководители на НКЖИ, ОД на МВР и ТД „Национална сигурност“. На нея е била обсъдена и необходимостта от изграждането на предпазна стена с видеонаблюдение в рисковия участък.

Предишна ПРИ ГОЛЯМ ИНТЕРЕС ПРЕМИНА ДЕТСКИЯТ КОНКУРС ЗА РИСУНКА И/ИЛИ СТИХОТВОРЕНИЕ НА ТЕМА „ИКОНАТА В МОЯ ДОМ“
Следваща ЩАНГИСТЪТ БОЖИДАР АНДРЕЕВ Е СПОРТИСТ №1 НА СЛИВЕН ЗА 2021 ГОДИНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Полицай влиза в бара, оглежда внимателно, приближава и пита бармана: – Да се е мяркала някоя червенокоса блондинка в бара тези дни. – Абе вие пак ли подгонихте извънземните?

Новини Сливен

НАЙ-НОВИЯТ РИБАРСКИ МАГАЗИН В СЛИВЕН ВИ ОЧАКВА

Най-новият рибарски магазин в Сливен очаква многобройните любители на риболова. „На практика предлагаме всичко за едно приятно преживяване край реката или друг воден басейн – топчета, захранки, въдици, куки, воблери,

Новини Сливен

ПОЖАР УНИЩОЖИ НАВЕС В КОТЕЛ

На 14 октомври, в 12,15 часа е получено съобщение за възникнал пожар в  навес в частен имот в град Котел. Произшествието  е ликвидирано в 12,45 часа от екип на РСПБЗН-Котел.