МИНЧО АФУЗОВ РАЗБУНИ ЧЕРВЕНИТЕ РЕДИЦИ В СЛИВЕН
август 28, 2019 1874 Прегледи

МИНЧО АФУЗОВ РАЗБУНИ ЧЕРВЕНИТЕ РЕДИЦИ В СЛИВЕН

Минчо Афузов, който е един от двамата най-сериозни кандидати за червен кмет на Сливен, разбуни редиците на БСП в града под Сините камъни. Бизнесменът, който има четири висши образования, постна статията на Sliveninfo „Радостин Бозуков изпревари Мариета Петкова в червената листа“ на своята страница във Фейсбук и публикува следния цитат от Уинстън Чърчил: You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war!

На български цитатът се превежда така: Беше ви даден избор между война и позор. Вие избрахте позор, и ще имате война!

„Няма драма в моя пост. Аз обичам така да се изразявам. Не търсете нещо извънредно“, каза Минчо Афузов пред Sliveninfo. Въпросният материал  на Sliveninfo доби голяма популярност сред левицата в Сливен. И породи много въпроси за подредбата на листата на кандидатите за общински съветници от БСП.

Преди малко повече от година бизнесменът разтърси не само БСП, но и целия общински съвет с друг свой пост, наречен от Sliveninfo „Кървавото писмо“. Тогава той бе един от малцината съветници, гласували против скандален опит за смяна на концесионер. Решението бе гласувано и от съветници на БСП. Минчо Афузов ги критикува, и своите колеги от БСП, и останалите съветници, дали гласа си за скандалното предложение. Като знак на протест Афузов напусна общинския съвет. Скандалът доведе до връщане на решението от областния управител и при повторното гласуване предложението бе отхвърлено.

По ирония на съдбата днес червени съветници, гласували скандалното предложение, са по-напред в листата за нов общински съвет от своите колеги, обявили се против….

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ЮБИЛЕЙНА ИЗЛОЖБА "ДОБРИ ДОБРЕВ (1898 - 1973) МЕЖДУ РОДНОТО И ЧУЖДОТО"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КОЛЕДНАТА ЕЛХА НА СЛИВЕН ВЕЧЕ Е ПОСТАВЕНА ПРЕД ОБЩИНАТА

Коледната елха на Сливен вече е в града и е поставена на обичайното си място пред сградата на Общината. Дървото е смърч,  на 40 години и идва от местността „Преградите“,  в

Новини Сливен

БМВ ГОРЯ ТАЗИ НОЩ

На  2 февруари, в 03,35 часа, е получен сигнал за възникнал пожар в частен имот в село Крушаре. На място е изпратен екип на РСПБЗН-Сливен, който е ликвидирал произшествието в

Новини Сливен

СЛИВЕН ПОСРЕЩА НОВАТА ГОДИНА НА ПЛОЩАДА С НАРОДНА МУЗИКА, ВИНО И БАНИЦА С КЪСМЕТИ

Жителите и гостите на Сливен, които заедно ще посрещнат новата 2018 година на площада пред Общината, ще се почерпят с хубаво вино и ще открият късмета си в новогодишната баница.