МИНЧО АФУЗОВ: РАДВАМ СЕ, ЧЕ СЛИВЕН ЗАПАЗИ ВОДЕЩИТЕ СИ ПОЗИЦИИ ВЪВ ВИНОПРОИЗВОДСТВОТО
юни 11, 2021 531 Прегледи

МИНЧО АФУЗОВ: РАДВАМ СЕ, ЧЕ СЛИВЕН ЗАПАЗИ ВОДЕЩИТЕ СИ ПОЗИЦИИ ВЪВ ВИНОПРОИЗВОДСТВОТО

30-годишнината от своето създаване отбеляза „Домейн Бойар“  с винен тур и атрактивен артистичен проект.  Компанията, собственик на сливенската изба „Сините скали“ и на бутиковата изба в новозагорското село Кортен, покани на празничното събитие партньори и ръководители на институции от града и страната. Гост бе областният управител Минчо Афузов. „В Сливен преди повече от век е създадена първата голяма лозаро-винарска кооперация „Шевка“ в страната ни.  В момента в Източнотракийската низина се отглеждат близо 50 процента от българските лозя.  В област Сливен има над 56 000 дка винени сортове лозя. Преработката на грозде  и винопроизводството преживяха нелеки времена. Но традициите са живи. И аз, като областен управител, съм радостен, че един от големите винопроизводители има принос за това“, каза областният управител.

На празника си „Домейн Бойар“  показа на своите гости как се произвеждат висококачествени български вина, познати на пазарите на четири континента. Изп.директор Евгени Харамлийски  разказа историята на компанията и въведените иновации. Той заяви, че в условията на глобална криза са достигнати обороти от близо 20 млн.лева през м.г.  Бе представен и проект на световноизвестния наш графити артист Станислав Трифонов – Насимо.  Домакините заявиха, че изрисуваните 11 индустриални съдове за вино в избата са сред най-големите европейски проекти.

Гости на събитието бяха още областният управител на област Ямбол Георги Чалъков и кметът на община Сливен Стефан Радев.

Предишна  ЗАПОЧНА 40-ОТО ИЗДАНИЕ НА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН
Следваща Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА: ВРЕМЕ Е СЛИВЕН ДА ВЪЗВЪРНЕ ДОСТОЙНОТО СИ МЯСТО НА КАРТАТА НА БЪЛГАРИЯ!

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РЪСТ НА ЗАРАЗЕНИТЕ ЛИЦА С COVID-19 В ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА ПОСЛЕДНАТА СЕДМИЦА

147 са новите случаи на COVID-19 през изминалата седмица на територията на община Сливен. Излекуваните лица са 83, 9 души са починали. Активните случаи към днешна дата са 299. За

Новини Сливен

ЦЪРКВАТА ПОЧИТА ПАМЕТТА НА СВ. МЪЧЕНИЦА ТАТЯНА РИМСКА

Православната църква почита паметта на Св. мъченица Татяна Римска. Днес имен ден празнуват всички дами, които носят имената Таня и Татяна. Татяна произхождала от знатно римско семейство и била възпитана

Новини Сливен

ТРЕТИ СЛУЧАЙ НА КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН

Трети случай на коронавирус е регистриран в Сливен, съобщиха в неделя сутринта от Националния оперативен щаб. Жертвите на опасната зараза в страната вече са осем, а регистрираните случаи – 338.