МИНЧО АФУЗОВ ПОЕ АНГАЖИМЕНТ ЗА ПРИВЛИЧАНЕ НА КАЧЕСТВЕНИ ХОРА В ОБЩИНАТА
03.09.2023 1074 Прегледи

МИНЧО АФУЗОВ ПОЕ АНГАЖИМЕНТ ЗА ПРИВЛИЧАНЕ НА КАЧЕСТВЕНИ ХОРА В ОБЩИНАТА

С близо 60% от гласовете на общинската конференция на БСП-Сливен Минчо Афузов беше избран за кандидат-кмет на предстоящите местни избори.

Това се случи след 6-часово заседание на местната организация, което се проведе на 2 септември 2023 г.
“Изборът, който ще направим днес, ще оформи лицето и ще заяви личностите, с които БСП-Сливен ще поиска доверието на гражданите за управление на общината през идните четири години. Доверие, което би дало възможност на всички нас, да реализираме политика за по-качествено управление и по-добър живот в община Сливен”, това заяви Минчо Афузов пред съпартийците си днес.

Той пое ангажимент, ако бъде избран за кмет на Сливен, да работи за привличане на качествени хора в града. Афузов очерта нуждата от спешни мерки за повишаване нивото на образование, като се започне с най-битовите въпроси на ниво общежития и се стигне до планиране и привличане на стратегически инвестиции и осигуряване на работни места. Той очерта и необходимостта от подобряване на градската среда, особено в жилищните квартали, където всичко е изоставено от десетилетия.

“Много съществена промяна трябва да има в селата. Трябва да се промени структурата на управление. Към кметовете има високи очаквания и трябва те да бъдат обезпечени с материални и икономически ресурси. Огромен проблем е порочната практика едни и същи компании да печелят обществените поръчки в Сливен. Това води до некачествено изпълнение на проектите и до порочни практики и трябва да бъде преустановено. Смятам, че има добри и достойни сливенски компании, на които не са два шанс да се докажат”, допълни кандидатът за кмет на Сливен от БСП.
Минчо Афузов е основният опонент на настоящия кмет на Сливен от ГЕРБ Стефан Радев.

Афузов е магистър по „Международни икономически отношения“, има втора специалност “Икономическа информатика“ и магистър-инженер, специалност „Технология на виното“. Дълги години работи в частния сектор. Винопроизводител, с изграден център за консултации на винопроизводители. От 2015 г. до 2017 г. е съветник от БСП в Общински съвет-Сливен.
Минчо Афузов е бил областен управител на Сливен два пъти от май 2021 г. до февруари 2022 г. и от август 2022 до юни 2023 г. Семеен е, с две деца.

 

epicenter.bg

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ШАХМАТНИЯТ ПРАЗНИК В ОБЩИНА КОТЕЛ ТЕЧЕ В ПЪЛНА СИЛА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СКАНДАЛНО ИЗКАЗВАНЕ НА ЗАМ.-ДИРЕКТОРКА НА СЛИВЕНСКО УЧИЛИЩЕ

„Нищо не казаха, взеха да се хилят зад гърба ми, даже не можах да разбера как е станало и кой ме е ударил”, разказва шофьорът Петър Славов, който след удара

Новини Сливен

АКТИВИСТИ НА БСП ОТБЕЛЯЗАХА ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА В СЛИВЕН

Активисти на БСП отбелязаха Деня на победата в Сливен. В 10 часа днес стотина души се събраха пред общината, минаха по ларгото и стигнаха до градската градина. След това участниците

Новини Сливен

МИНИСТЪРЪТ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ИДВА В НОВА ЗАГОРА В ПЕТЪК

Церемонията ще се състои утре, 28 септември, от 11:00 часа пред сградата на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в град Нова Загора.  Реновирането на сградата е по