МИНЧО АФУЗОВ: НИКОЙ НЯМА ДА СЕ ПОЛЗВА С ИНДУЛГЕНЦИИ НА ПРЕДСТОЯЩИЯ ВОТ В СЛИВЕН
август 25, 2022 768 Прегледи

МИНЧО АФУЗОВ: НИКОЙ НЯМА ДА СЕ ПОЛЗВА С ИНДУЛГЕНЦИИ НА ПРЕДСТОЯЩИЯ ВОТ В СЛИВЕН

Oбластният управител Минчо Афузов проведе работна среща с ръководствата на Областната дирекция на МВР, Окръжна и Районна прокуратура и ДАНС в Сливен, във връзка с предстоящите на 2 октомври предсрочни парламентарни избори. Целта на срещата бе да се съгласуват действията на различните институции, за да се подготви и организира нормално протичане на изборния процес. В нея взеха участие старши комисар Димитър Величков, директор на ОДМВР Сливен, заместник-окръжния прокурор Руси Русев, ръководителят на Районна прокуратура Катя Колева и Добромир Карагьозов, представител на ДАНС.

„Нашата цел е да организираме честни и демократични избори и целият изборен процес да бъде прозрачен и законен. Няма да има индулгенции за никого на предстоящите избори и всички участници са равнопоставени. Никой не може и няма да бъде над закона, ще спираме нарушенията. Ще насърчим максимално много хора да отидат в избирателните секции в изборния ден и да дадат своя вот“, категоричен бе Минчо Афузов.

По думите му основна задача на институциите е противодействието срещу купуването на гласове и други принудителни въздействия върху избирателите. Според него машинното гласуване е допринесло за ограничаване на изборните деформации. Все още обаче са останали секции, най-вече в населени места с под 300 избиратели и гласуване с хартиена бюлетина, където е отчетен съмнителен вот, с твърде доминиращи резултати за един кандидат.

Старши комисар Величков отчете, че вече са разработени и изпратени за съгласуване в МВР плановете на ОДМВР – Сливен за охраната и осигуряването на обществения ред в изборния процес. Сред основните задачи на структурите на МВР във връзка с изборите са засилено полицейско присъствие в рисковите за купуване на гласове населени места и квартали, предварителни разговори с потенциални купувачи на гласове, засилени мерки по противодействие на битовата престъпност и др.

На срещата бе коментирана и актуалната схема за купуване на гласове чрез предоставяне на дърва за огрев, прилагана от кметове на населени места в съучастие с горски служители.

Участниците в работната среща отбелязаха, че има спад в купения вот в Сливенска област, което се дължи на професионализма и добрата координация между органите на реда, правораздавателните институции и държавните структури в региона.

Предишна ШЕСТ ОТ СЕДЕМ ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ ПОДКРЕПИХА ПРИМЕРНОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ В СЪСТАВИТЕ НА СИК
Следваща ВАСИЛ ПЕТРОВ НАПУСКА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОИСКА СРЕДСТВА ЗА РЕМОНТИ НА ТРИ ВОЕННИ ПАМЕТНИКА

Областният управител Чавдар Божурски изпрати писмо до вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов с предложение да бъдат отпуснати средства за ремонти на три военни паметника в общините Сливен и

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Tрима хирурзи говорят за предпочитаните си пациенти, първият казал: – Аз най-много обичам библиотекарите. При тях всичко е подредено по азбучен ред и по височина. Вторият допълнил: – Аз най-много

Новини Сливен

ДИРЕКТОРКАТА НА ДЕТСКА ГРАДИНА „БОЖУР“ ВЛИЗА В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА СЛИВЕН

Десислава Илиева, директор на детска градина „Божур“ влиза в общинския съвет на Сливен. Тя ще положи клетва на първото заседание за годината, насрочено за 31 януари. Това става ясно от