МИНЧО АФУЗОВ: НИКОЙ НЯМА ДА СЕ ПОЛЗВА С ИНДУЛГЕНЦИИ НА ПРЕДСТОЯЩИЯ ВОТ В СЛИВЕН
август 25, 2022 529 Прегледи

МИНЧО АФУЗОВ: НИКОЙ НЯМА ДА СЕ ПОЛЗВА С ИНДУЛГЕНЦИИ НА ПРЕДСТОЯЩИЯ ВОТ В СЛИВЕН

Oбластният управител Минчо Афузов проведе работна среща с ръководствата на Областната дирекция на МВР, Окръжна и Районна прокуратура и ДАНС в Сливен, във връзка с предстоящите на 2 октомври предсрочни парламентарни избори. Целта на срещата бе да се съгласуват действията на различните институции, за да се подготви и организира нормално протичане на изборния процес. В нея взеха участие старши комисар Димитър Величков, директор на ОДМВР Сливен, заместник-окръжния прокурор Руси Русев, ръководителят на Районна прокуратура Катя Колева и Добромир Карагьозов, представител на ДАНС.

„Нашата цел е да организираме честни и демократични избори и целият изборен процес да бъде прозрачен и законен. Няма да има индулгенции за никого на предстоящите избори и всички участници са равнопоставени. Никой не може и няма да бъде над закона, ще спираме нарушенията. Ще насърчим максимално много хора да отидат в избирателните секции в изборния ден и да дадат своя вот“, категоричен бе Минчо Афузов.

По думите му основна задача на институциите е противодействието срещу купуването на гласове и други принудителни въздействия върху избирателите. Според него машинното гласуване е допринесло за ограничаване на изборните деформации. Все още обаче са останали секции, най-вече в населени места с под 300 избиратели и гласуване с хартиена бюлетина, където е отчетен съмнителен вот, с твърде доминиращи резултати за един кандидат.

Старши комисар Величков отчете, че вече са разработени и изпратени за съгласуване в МВР плановете на ОДМВР – Сливен за охраната и осигуряването на обществения ред в изборния процес. Сред основните задачи на структурите на МВР във връзка с изборите са засилено полицейско присъствие в рисковите за купуване на гласове населени места и квартали, предварителни разговори с потенциални купувачи на гласове, засилени мерки по противодействие на битовата престъпност и др.

На срещата бе коментирана и актуалната схема за купуване на гласове чрез предоставяне на дърва за огрев, прилагана от кметове на населени места в съучастие с горски служители.

Участниците в работната среща отбелязаха, че има спад в купения вот в Сливенска област, което се дължи на професионализма и добрата координация между органите на реда, правораздавателните институции и държавните структури в региона.

Предишна ШЕСТ ОТ СЕДЕМ ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ ПОДКРЕПИХА ПРИМЕРНОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ В СЪСТАВИТЕ НА СИК
Следваща ВАСИЛ ПЕТРОВ НАПУСКА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЪЖ ОТ СЛИВЕН Е ЗАЛОВЕН С 2 КГ. ДРОГА

Мъж от Сливен е заловен с 2 кг. дрога в лек автомобил, научи Sliveninfo. Арестът на 51-годишния мъж е станал в петък . Акцията е осъществена от полицейското управление в

Новини Сливен

ШОФЬОР НА МЕРЦЕДЕС СЧУПИ НОСА НА 18-ГОДИШЕН СЛИВНАЛИЯ ЗАРАДИ СКАНДАЛ НА КРЪГОВОТО „РОЗОВА ГРАДИНА“

Полицията в Сливен е задържала 42-годишен мъж за отнемане на предимство на пешеходец и причиняване на телесна повреда. На 5 ноември, около 09,15 часа, на пешеходна пътека в района на

Новини Сливен

ЯЗОВИР „ЖРЕБЧЕВО“ Е ПЪЛЕН НА 35% ОТ ОБЕМА СИ

Близо 139 млн. кубически метра е нивото на язовир „Жребчево“ към днешна дата. Това съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен управителят на „Напоителни системи“ – клон Сливен Пламен Иванов. Това