МИНЧО АФУЗОВ: НА 9 ЮНИ „СОЛИДАРНА БЪЛГАРИЯ“ ВЛИЗА В ПАРЛАМЕНТА С № 9
06.06.2024 380 Прегледи

МИНЧО АФУЗОВ: НА 9 ЮНИ „СОЛИДАРНА БЪЛГАРИЯ“ ВЛИЗА В ПАРЛАМЕНТА С № 9

За честта и силата на Социално-мислещите и социално – действащите хора!

Гласувайте с № 9 на 9ти Юни!

Скъпи съграждани, приятели и симпатизанти,

В последните няколко години ставаме свидетели на две противоречащи си тенденции. От една страна, социалните неравенства в родния ни край, спрямо останалите части на страната, се задълбочават драстично, а от друга представителността на най-потърпевшите от тях, намалява със същите темпове.

Този парадокс няма друго логично обяснение, освен това, че традиционните представители на социално застрашените, очевидно не се ползват с доверието на левите избиратели, в степен която да им позволява достатъчно авторитетно представителство в Народното Събрание. Причините за този парадокс са много и от най-различен характер, но те са факт неоспорим и следва да се вземат предвид при формирането на еволюцията на лявото политическо пространство. Ето някои от тях:

1. БСП, като основен генератор на социалната политика в държавата, през последните 15г.,поради различни причини не успява да налага дневния ред на управление в България, което доведе до значителен спад на подкрепата.

2. Другите леви формации са все „отлюспени” от БСП СТАРИ кадри, които трудно могат да носят различни послания и да привлекат различен тип доверие.

3. Политиките на партията през последните 15г бяха насочени все повече в посока „Дали и с кой да се управлява или не, отколкото в посока на нуждите на социално зависимия и социално застрашен Българин. В името на властови и управленски съглашения се допуснаха политически компромиси като плосък данък, задължително осигуряване в частни фондове, превръщане на държавните болници в търговски дружества и още ред други.

4. Демографските фактори също не са за подценяване, Поради несклонността на партията да развива и реализира свои по-млади членове, влязохме в положение на силно застаряваща и неадекватна на съвременния живот партия, давайки младите си хора на други политически формации, които с охота ги привличат и реализират.

5. През последните 2г.БСП буквално изгони поне 30% от най-активните си и идеологически подготвени хора, които не бяха съгласни напълно с линията на управление на партията.

Всичко това изигра много голяма роля при загубата на електорална подкрепа.

Днес се готвим за поредните парламентарни избори и за голямо съжаление, левите хора пак кандидатстват, разпокъсани, за доверието на избирателите. Кой защото е изгонен, кой защото е излязъл по свое желание, кой защото не желае да влиза под един общ знаменател със Социалистическата партия в този и вид и управление……жалко но факт.

На небосклона на политическия Атлас , на тези избори, се появява нова зора, носеща белезите на СОЦИАЛЕН политически субект, но много повече обърнат към грижите за хората, мира, демографията, здравеопазването и образованието отколкото към власт, управление и политически заигравки.

Тази нова Звезда на Българския политически небосклон е СОЛИДАРНА БЪЛГАРИЯ – млада, малко рязка и нетърпелива, но ИСТИНСКА, самобитна и натурална формация от ляво мислещи хора, с ангажимент да ПРОМЕНЯТ ДНЕВНИЯ РЕД на сегашната политическа класа, в посока ГРИЖА за ХОРАТА.

Тук смятаме че държавата не бива да прави УСЛУГИ на гражданите, а следва да се ГРИЖИ – за здравето им, за образованието, да се ГРИЖИ за социалните им нужди, за това да имат работа, да имат по-високи доходи, да няма социални изключвания и да има МИР.

В Солидарна България поемаме ясен ангажимент, да търсим път към разширяване и укрепване на ГРИЖИТЕ за българите от страна на държавата с цел подобряване демографската картина, привличане на младите обратно в родината, осигуряване на възможности на етническите българи, зад граница, да получат шанс за включване в националната ни система като равноправни граждани. Ангажимент да регулираме законите така щото да няма работещи бедни, да няма бедни пенсионери, да няма невъзможна детска здравна грижа поради финансови причини!

Солидарна България е социалният цивилизационен избор на 09.Юни 2024г.ГЛАСУВАЙТЕ С № 9 за СОЛИДАРНА БЪЛГАРИЯ, ПО-ДОБРОТО БЪДЕЩЕ НА ЛЯВЯТА ИДЕЯ!

Предишна И ВСЕ ПАК МОРАЛЪТ ИМА ЗНАЧЕНИЕ
Следваща ХРИСТО БОРИСОВ И АНТОН ДРАГАНОВ ВЯРВАТ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ ПРАВИТЕЛСТВО С ВИЗИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КОМИСИЯТА ПО СИМВОЛИКА ПРЕДЛАГА ЧЕТИРИМА НОСИТЕЛИ НА ЗВАНИЕТО „ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА СЛИВЕН И ОБЩИНАТА“

Комисията по символика на Община Сливен излъчи четирима носители на званието „Почетен гражданин на Сливен“. Дългогодишният уредник – фолклорист и етнолог в Историческия музей в Сливен доц. д-р Владимир Демирев

Новини Сливен

КМЕТЪТ РАДЕВ НА РЕГИОНАЛНАТА СРЕЩА „МЛАДИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ“: ГОРД СЪМ, ЧЕ НАШИТЕ ДЕЦА СЕ ВКЛЮЧВАТ В ТЕЗИ РОДОЛЮБИВИ ДЕЙНОСТИ

Регионална среща на клубовете „Млади възрожденци“ събра на 23 юни в зала „Сливен“ деца и ученици, учители и директори от 14 детски градини от града и 32 училища в областта.

Новини Сливен

УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ С КАРНАВАЛ ПО ЛАРГОТО В СЛИВЕН

Преоблечени с пъстри дрехи, с маски и цветни перуки, учениците на Профилираната гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“ организираха карнавално шествие по Главната улица на Сливен. Повод за