МИНЧО АФУЗОВ, КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА СЛИВЕН: ОЧАКВАМ ШИРОКА ПОЛИТИЧЕСКА ПОДКРЕПА
юли 2, 2023 786 Прегледи

МИНЧО АФУЗОВ, КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА СЛИВЕН: ОЧАКВАМ ШИРОКА ПОЛИТИЧЕСКА ПОДКРЕПА

Местни избори на хоризонта. Започнахме да се запознаваме с хората, които искат да се погрижат за градовете ни. Тази седмицата широка коалиция ни представи кандидата си за София – Васил Терзиев. Сливен също знае поне един от хората, които искат кметския стол. Минчо Афузов е бивш областен управител на Сливен, а сега кандидат за кмет, подкрепен от инициативен комитет.

Той заяви пред bTV, че е издигнат от граждани, интелектуалци и професионалисти и очаква широка политическа подкрепа.

„Самият аз съм от БСП и очаквам подкрепа основно от ляво и от някои центристки и нови партии, но на този етап е рано да говорим“, каза Афузов.

Той обясни, че не е изчакал да бъде издигнат от БСП, защото е получил много запитвания и номинации от партийни организациите от Сливен.

Прецених, че мога да се съглася на тази стъпка да бъда издигнат от инициативен комитет.

„Структурите на БСП в Сливен до голяма степен стоят зад мен, но колко точно ще стане ясно на конференцията, за която още няма насрочена дата“, каза още Афузов.

Той обясни, че Иван Гранитски, който е бил и в инициативния комитет на Румен Радев, по случайност е в неговия, защото са приятели.

„Ние доста години се познаваме и не е, политиката това, което ни свързва. Той е виден интелектуалец, свързан със Сливен. Причината той да застане до мен в нашия инициативен комитет бяха именно качествата му. А това не е и първият път, в който влизам в кметската надпревара. И преди да съм бил областен управител, съм пробвал силите си“, каза той.

 

epicenter.bg

Предишна КМЕТЪТ НА КОТЕЛ ДАДЕ СТАРТ НА ВТОРИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ШАХМАТЕН ТУРНИР "ГЕОРГИ РАКОВСКИ"
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ВРЪЧИ КУПИТЕ „СТЕФКА СПАСОВА“ НА ПЪРВИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО АКРОБАТИКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРЕДСТОИ ЗАТВАРЯНЕ НА ПЪТЯ КОТЕЛ – ОМУРТАГ

Поради разполагане на тежка техника, необходима за изваждане на катастрофиралия днес товарен автомобил ще бъде затворен за движение пътят от кръстовище „Петолъчка” до Омуртаг. Очаква се действията по изваждане на

Новини Сливен

ЖИВ Е ТОЙ, ЖИВ Е, ТАМ …. – КЪДЕ?

Колкото по-научна, толкова по-комична става тази стара интрига. Тези дни медии съобщиха, че е намерено лобното място на войводата Хаджи Димитър, тоест намерен бил най-после камъкът, под който е бил

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ „ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН“ ЕАД

По повод разпространеното съобщение от Върховната административна прокуратура, че възлага на министър на околната среда и водите Емил Димитров незабавна проверка за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в четири ТЕЦ-а, посочвайки,