МИНЧО АФУЗОВ ИЗПРАТИ „КЪРВАВО ПИСМО“ ДО КОРНЕЛИЯ НИНОВА
05.04.2023 3090 Прегледи

МИНЧО АФУЗОВ ИЗПРАТИ „КЪРВАВО ПИСМО“ ДО КОРНЕЛИЯ НИНОВА

Лидерът на БСП  Корнелия Нинова обвини областни управители, че са работили срещу БСП по време на предизборната кампания. Тя конкретно посочи областния управител на Сливен. Изявлението дойде на първата пресконференция след изборите във вторник следобед. Часове по-късно Минчо Афузов реагира, публикувайки във фейсбук „кърваво писмо“ до Корнения Нинова. Sliveninfo ви го предлага.

Не аз, а Корнелия убива БСП
Още, когато видях тъжния резултат на моята партия, се зачудих – “Какво ли оправдание ще си намери този път Нинова?”. За никого не е тайна, че г-жа Корнелия използва апаратни хватки, за да се задържи начело на БСП от години и че няма да сдаде властта, независимо каква цена ще трябва да платим всички ние. БСП никога не е била на Нинова. Просто в последните години тя се качи на гърба на столетната ни история, водейки ни към пропастта. Докато върши това обаче Нинова се опитва да ни убеди, че някой друг й е виновен и все някой пречи на успеха й. Този път дойде моят ред. Днес тя ме посочи с огнен пръст! Оказа се, че не Нинова, която диктува политиката, определя предизборните послания, вкара партията ни в непопулярна коалиция, от която и досега търпим щети, не тя е виновна за краха на БСП. Виновният се оказах аз.

Надявам се, че за всекиго е ясно, че ролята на когото и да било областен управител по отношение на изборния процес се изчерпва с известни административни правомощия. Как е възможно един или двама областни да са виновни за краха на БСП в национален план?! Тъй като аз не боравя с лъжи, а с факти, ще споделя изборните резултати на БСП от 2016 г., откакто вие, госпожо, сте ни председател. На изборите през 2017 г. БСП е била втора политическа сила с 27.93% с 955 490 гласа. В неделя за БСП гласуваха едва 225 814 души и имаме само 8.94%. Пропадането е системно. На 2.10.22 г. в област Сливен БСП получи 5550, а гласувалите за нея на 02.04.23 г. са 5283. Разликата е по-малко от 300 гласа. Дори за момент да допуснем, че аз съм отговорен за отлива на тези почти 300 човека, искам да попитам г-жа Корнелия:

Тези ли 300 души, госпожо, ви се губят?! Те ли са виновни за поредния крах, който нашата партия търпи, приклещена в мъртвата ви хватка?! Аз ли ви подсказах да станете вицепремиер в едно кратко управлявало правителство?! Аз ли ви посъветвах да изпратите оръжия в Украйна и после да отричате, сякаш изпращате ябълки, чийто износ може да прикриете?! Аз ли ви съветвах да гоните и отлъчвате ярките лица и гласовете на разума в БСП през последните години?! Аз ли посочих амбициозните и крайно некадърни и недостойни хора, които са лицето на партията ни по места сега?! Моя ли беше идеята да предложите Вежди Рашидов за председател на парламента и така негласно да пришиете БСП към статуквото?! Аз ли ви подшушнах да издигнете Радев за президент, а после да воювате с него и така да поставите левите избиратели пред дилемата кой е по-социалист от другия?! Аз ли ви помолих да върнете хартиената бюлетина и да загубите доверието на младите?! Аз ли ви подсказах политиката, която водихте в правителството и така загубихте доверието на нашите майки и бащи?!

Ако аз съм отговорен за всички това, госпожо, значи – да, поемам лично отговорността за загубата на нашата партия. Все пак някой трябва да има мъжеството да поеме отговорност! Аз съм отговорен, че не успях като редови партиен член да ви попреча да правите глупости и не успях да ви сваля от управлението на БСП.

Вие не се посъветвахте с мен, докато извършвахте всичко това, от което днес ние в БСП се срамуваме, но, надявам се, не сте забравила, че аз ви попитах, дали не накърнявам интересите на партията, преди да поема отговорността да стана областен управител на Сливен. Получих вашата подкрепа и не помня да сте искали от мен да спра да изпълнявам задълженията си.
Използването на глупави извинения и на откровени лъжи в съчетание с апаратни пируети може и този път да ви помогне да се закрепите на върха. Добре е обаче да се попитате, дали на следващите избори ще има връх и партия, на която да се крепите. Бързите темпове, с които БСП губи симпатизанти (за справка снимката), докато е под вашата опека, ми подсказва, че вие убедено и сигурно ни водите към изпадане от парламента. Само мога да гадая, дали извършвате бавното ни убийство, защото тъмни сили ви мотивират или просто толкова си можете. Като отговорен партиен член, ще си позволя да ви дам съвет. Длъжна сте да се съобразите с факта, че социалистическата идея в сърцата ни не подлежи на приватизация! Приберете се у дома, госпожо, и никога повече не се връщайте! Ние, хората с леви убеждения, ще сме по-добре без вас и разделителните линии, които чертаете вътре в БСП! А като знак на благодарност съм подготвил изненада, която сигурен съм, ще подкрепите. Вярвам, че най-доброто предстои!

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща СКЪРБЯЩАТА БОГОРОДИЦА НА ПЕРГОЛЕЗИ – В КОМПАНИЯТА НА МОЦАРТ И САЛИЕРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

36 525 ДОЗИ ВАКСИНИ СА ПРИЛОЖЕНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

От началото на имунизационната кампания досега в област Сливен са приложени 36 525 дози от всички видове ваксини, разрешени в страната, съобщиха от областната администрация. От тях 3 336 са поставени в

Новини Сливен

В СЛИВЕН АКТИВИСТИ ДСБ ПОЧЕТОХА ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА

На 1. Февруари – Деня, в който почитаме жертвите на комунистическия режим в България, представители на Общинската организация на ДСБ в Сливен по традиция и тази година се поклониха пред

Новини Сливен

МЛАДИТЕ БАСКЕТБОЛИСТИ НА СЛИВЕН ПОБЕДИХА И В РУСЕ

Победната серия на момчета от „Сливен баскет“ тази пролет продължи и в Русе. В неделя възпитаниците на Радомир Стоянов победиха тима на „Дунав“ с 78:49. Победата дойде пред препълнени трибуни