МИНЧО АФУЗОВ: ДЕПУТАТИТЕ ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ХОРАТА, КОИТО СА ГИ ИЗБРАЛИ

МИНЧО АФУЗОВ: ДЕПУТАТИТЕ ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ХОРАТА, КОИТО СА ГИ ИЗБРАЛИ

„Според мен, всички депутати, без значение от политическата си окраска, трябва да намерят начин да работят заедно и да защитават интересите на хората и местата, откъдето са избрани“. Това коментира областният управител Минчо Афузов в отговор на журналистически въпрос за меморандума с приоритети за развитието на област Сливен, който бе предложен на кандидатите за сливенски народни представители преди изборите. До момента само няколко водачи на листи са се отзовали на поканата на Областна администрация и са поставили подписа си под съвместния документ. Според областния управител причината се корени в голямата ангажираност на партиите и коалициите в предизборната кампания.

Пред медиите г-н Афузов не скри оптимизма си, че всички сливенски депутати ще работят целенасочено и екипно за разрешаване на важните за региона проблеми. „Защото разкопаните улици са разкопани улици и за избирателя на ГЕРБ, и за избирателя на БСП, и за избирателя на „Продължаваме промяната“, и за избирателя на ДПС“, изтъкна той. „Демографският срив е демографски срив в цялата Сливенска област. Той е проблем на всички и не може да бъде решен с усилията само на една политическа партия. Големите проблеми в образованието, липсата на голямо ученическо общежитие в Сливен, са проблеми на всички. Не на ДПС, не на БСП или на който и да е управляващ. Това е проблем на регион Сливен. Ако всички заедно – управляващи и опозиция, не работят в посока да го решат, той няма как да бъде решен“ – подчерта областният управител. Според Минчо Афузов образованието е сред най-важните фактори за стопански растеж и затова е изведено като приоритет номер едно в предложения на вниманието на политическите сили Меморандум за единодействие. „Когато намериш начин да задържиш младите хора, да ги образоваш, те да придобият съответните знания, за да бъдат полезни на пазара на труда, тогава могат да дойдат и инвеститорите. Защото вече ще разполагат с необходимите им хора и специалисти. Как да очакваме инвеститори, ако няма кой да закове два пирона?!“, заключи риторично областният управител. „Затова, ако не се работи в посока решаване на проблеми като образование, инфраструктура, привличане на инвестиции, не можем да очакваме някакво добро бъдеще“, бе категоричен областният управител Минчо Афузов.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща В КОТЕЛ БЕ ПОЧЕТЕНА 155-ГОДИШНИНАТА ОТ СМЪРТТА НА РАКОВСКИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЛЯТНА АКАДЕМИЯ „МЕЧТАНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ“ ПРОДЪЛЖАВА

Продължават заниманията в Лятна академия „Мечтани пътешествия”, която се провежда всеки делничен ден в Арт-център „Седем” /малка сцена/. В нея се включиха деца на възраст от 6 до 11 години.

Новини Сливен

С 14 НА СТО ПО-МАЛКО ЗАБОЛЕЛИ ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА

През последната седмица новорегистрираните с COVID-19 болни в област Сливен са 203-ма при 237 души в предходния период. Заболяемостта е занижена с 14,3 процента, съобщиха от Областния кризисен щаб.  За поредна седмица повечето

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СЕЗИРА МРРБ ЗА НУЖДАТА ОТ СПЕШНИ РЕМОНТИ В КВ. „РЕЧИЦА“, ОЧАКВА СЕ ФИНАНСИРАНЕ

Областният управител Минчо Афузов изпрати писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и ръководството на „Български В и К холдинг“ за спешната нужда от основна реконструкция на