МИНЧО АФУЗОВ: ВРЕМЕ Е ДА ВЪЗРОДИМ СЛИВЕНСКИТЕ МИНЕРАЛНИ БАНИ!
09.10.2023 1207 Прегледи

МИНЧО АФУЗОВ: ВРЕМЕ Е ДА ВЪЗРОДИМ СЛИВЕНСКИТЕ МИНЕРАЛНИ БАНИ!

 

Независимият кандидат за кмет на община Сливен Минчо Афузов, заедно с част от своя екип, посети Сливенските минерални бани, където собствеността на банята е въпрос, неглижиран от години от управляващите на местно ниво.

Сливенските минерални бани са балнеолечебен курорт с национално значение. От доста години, обаче, въпросът със собствеността на Баните е неглижиран от страна на управляващите на местно ниво. Към този момент на територията на Сливенските минерални бани се намират имоти с частна, държавна и с неизяснена собственост.

„За да започнат Сливенските минерални бани да се поддържат както подобава и да привличат нови инвеститори на територията на община Сливен, първо трябва да се изясни въпросът с тяхната собственост. Смятам, че е нужно да се изготви Програма за управление на Сливенските минерални бани, която да доведе до привличане на инвеститори. Само по този начин можем да възродим този символ на Сливен, който от години се руши!“, коментира Минчо Афузов.

Той допълни, че привличането на нови инвеститори за Минералните бани ще доведе до много плюсове за общината. Афузов сподели още една идея, залегнала в неговата програма, а именно създаването на Общински борд по туризъм – като консултативен орган към кмета, който да разработва туристически турове, да осъществява контакти и координация с големи туроператори, да участва в проекти и да дава препоръки за подобряване на туристическата инфраструктура.

„Нужни са целенасочени усилия от страна на общината за изясняване на собствеността, което най-вероятно ще бъде дълъг процес на разговори и преговори, но това е пътят, по който трябва да се мине, за да бъде всичко законно и да се започнат ремонтни дейности!“, категоричен бе Афузов.

Независимият кандидат за кмет на община Сливен Минчо Афузов е с номер 70 в бюлетината.

Предишна ПРИОРИТЕТИТЕ НА СТЕФАН РАДЕВ СА ВЪВ ФОКУСА НА ПОДКАСТА “РАБОТИМ ЗА СЛИВЕН”
Следваща НОВ ПАРК И СПОРТНА ЗАЛА С 1 500 МЕСТА - СРЕД ПРИОРИТЕТИТЕ НА СТЕФАН РАДЕВ И ЛИСТАТА НА ГЕРБ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЕНСИОНЕРКА Е НАМЕРЕНА УДАВЕНА

Пенсионерка е намерена удавена в язовир, научи Sliveninfo. 72-годишната Р.Е. е открита в неделя сутринта в язовира до село Бял кладенец, община Нова Загора. Sliveninfo научи, че на 29 август

Новини Сливен

НА 19 НОЕМВРИ ОТНОВО ЩЕ ИМА ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР В СЛИВЕН

Община Сливен организира отново фермерски пазар. Деветото му издание ще се проведе на 19 ноември, от 9 до 17, 30 часа, на традиционното място – пред сградата на общинската администрация.

Новини Сливен

ВАНДАЛСКА ПРОЯВА И ВЪРХУ КОЛЕДНАТА УКРАСА НА СЛИВЕН

Само няколко дни след запалването на светлините на Коледната елха и поставянето на празнична украса на възлови места из града, бе забелязана поредната вандалска проява. Актът отново е свързан с