МИНЧО АФУЗОВ ВЛИЗА В БИТКАТА ЗА СЛИВЕН
21.06.2023 3774 Прегледи

МИНЧО АФУЗОВ ВЛИЗА В БИТКАТА ЗА СЛИВЕН

Областният управител Минчо Афузов влиза в битката за Сливен. На 22 юни, четвъртък граждански-инициативен комитет „Да си върнем Сливен“ ще издигне кандидатурата му за кмет. Предвидено е това да стане на пресконференция в клуба на БТА – Сливен.

Sliveninfo научи, че за събитието под Сините камъни идва Иван Гранитски, който ръководи издателство „Захарий Стоянов“.

Очаква се в тесния инициативен комитет да бъдат петима души, а в широкия – 50.

Минчо Афузов подаде оставка като областен управител, но тя не е приета. И той продължава да изпълнява задълженията си.

Афузов е социалист и с обявяването на кандидатурата си той ребром поставя въпроса за това кой ще е бъде кандидатът на БСП за кмет на Сливен. На всичко отгоре в момента текат номинации. Все още въпросът не е решен и е напълно възможно сливенските социалисти да издигнат друг кандидат за кметското място.

Проучване на Sliveninfo показа, че активът на БСП не е запознат с намеренията на инициативния комитет да издигне Минчо Афузов.

През месец март тази година Минчо Афузов влезе в директен сблъсък с лидера на БСП Корнения Нинова, изпращайки и „кърваво писмо“. Все още не е ясно дали Нинова ще отговори с действия.

До момента само ГЕРБ са обявили официално своя кандидат за кмет на Сливен. Това е настоящият градоначалник Стефан Радев. Ясно, че кандидат ще бъде и общинският съветник Пламен Крумов, който наскоро събра 400 души на приятелска вечеря. На практика Афузов става третия кандидат за кмет на общината.

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН ИЗПРЕВАРИ ВСИЧКИ ОБЩИНИ ПО РЕЙТИНГ НА ФИНАНСОВАТА, БЮДЖЕТНА ПРОЗРАЧНОСТ И ИНТЕГРИТЕТ ЗА 2023 Г.
Следваща „СЦЕНА ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ“ СЕ ЗАВРЪЩА В СЛИВЕН С ПОРЕДНО ИЗДАНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РЕТАЛ БАЛКАН УВЕЛИЧАВА СТАРТОВАТА НЕТНА ЗАПЛАТА ДО 1450 ЛВ ПРЕЗ АПРИЛ

Една от най-големите компании в Сливен РЕТАЛ Балкан ЕООД, гласува увеличение на стартовите нетни заплати на своите служители до 1450 лв считано от началото на Април ’23. Успоредно с това

Новини Сливен

С ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ПЕНСИОНЕРСКИТЕ КЛУБОВЕ В СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА

По повод Международния ден на възрастните хора – 1 октомври, в зала „Зора“ се проведе празничен концерт на състави от пенсионерските клубове в Сливен и по-малките населени места. Гост на

Новини Сливен

МАЛКИТЕ БАГЕРИ НА ГОЛЕМИЯ ЙОНКО

Сливналията Йонко Гутов направи нещо, което все още рядко се случва. Той загърби уредения си живот в Белгия, връщайки се в родния Сливен. На този етап Йонко живее в старото